Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 829 979
  • 6 804
  •   2
Отговори
# 6 765
А на на баба Венда някой пробвал ли е продуктите? Имат магазин в Пловдив, но доставят мисля всяка седмица до адрес в София.
Преди години купувах от тях. Бих казала,че това което съм купувала беше вкусно. Когато видях, че хигиената им е под всякаква критика се отказах. Непрекъснато във фейсбук (вече ме е блокирал и не следя катво пише сега) говореше, че конкуренцията му пращала проверки и т.н. Но от снимки се виждаха помещения в които суши колбаси с подове от обикновен цимент, странни касетки и т.н .Продуктите бяха без никакъв етикет. Мен ме отказа ,че при поръчка на прясно мляко ми го донесе в употребявани бутилки. Когато му направих забележка ,започна да ми вика и да ми обяснява,че за нова бутилка трябва да плащам 0.50лв допълнително.
Най вкусни колбаси съм купувала от една жена пак е от Пловдив. Твърди, че са по стара българска рецепта и от тяхната ферма. Склонна съм да й вярвам, защото прави епизиодично. Няма постоянен асортимент..Само от нея си позволявам да купувам кренвирши.

# 6 766
А на на баба Венда някой пробвал ли е продуктите? Имат магазин в Пловдив, но доставят мисля всяка седмица до адрес в София.
Преди години купувах от тях. Бих казала,че това което съм купувала беше вкусно. Когато видях, че хигиената им е под всякаква критика се отказах. Непрекъснато във фейсбук (вече ме е блокирал и не следя катво пише сега) говореше, че конкуренцията му пращала проверки и т.н. Но от снимки се виждаха помещения в които суши колбаси с подове от обикновен цимент, странни касетки и т.н .Продуктите бяха без никакъв етикет. Мен ме отказа ,че при поръчка на прясно мляко ми го донесе в употребявани бутилки. Когато му направих забележка ,започна да ми вика и да ми обяснява,че за нова бутилка трябва да плащам 0.50лв допълнително.
Най вкусни колбаси съм купувала от една жена пак е от Пловдив. Твърди, че са по стара българска рецепта и от тяхната ферма. Склонна съм да й вярвам, защото прави епизиодично. Няма постоянен асортимент..Само от нея си позволявам да купувам кренвирши.

Да не е Светлана Николова?

# 6 767
Здравейте, някой да е попадал на читав производител на розова вода? Вкъщи ползваме доста обилно, особено през лятото и ми се иска да поръчам по-голямо количество - например 2-3 литра, а никак не ми се връзва бюджетно поръчка от магазините.

# 6 768
Коя розова вода от магазините ползвате?

# 6 769
  • София

Като им гледам огромният асортимент и твърдението, че всички тези животни и птици те си ги гледат, силно се съмнявам в последното. Помня, че преди доста години  не се казваха така, а всичко това се предлагаше само от един човек в групите  във фейсбук. Та още тогава, някой го беше издал, че  този е някакъв бабаит, и това всичко не е негова продукция, ами пласира продукцията на някакви стандартни производители и че дори, купува някакви залежали меса. 
И няма начин да не се запитам, като им гледам асортимента, как и къде ги произвеждат всички тези продукти, ето какво пише за тях.                                                                                                                                                                                          .................."Еко ферма ''Баба Венда'' се намира в екологично чист регион село Братан община Котел.
Собствениците Росен и Вихрен се грижат за своето стопанство в  което се отглеждат (прасета ,телета, зайци ,пилета ,овце и др.). В зависимост от сезона се предлага, както прясно месо така и стерилизирани продукти от месо. Има както се казва ''от пиле мляко" ,кашкавал ,сирене, суджуци ,луканки, шунки ,пастет, бабек, пилета ,зайци , кокошки, свинско, телешко, телешка саздърма, филета ,пастърма и много други приятни за масата мезета."

# 6 770
  • София
Може ли информацията за изпробван производител на мед?

# 6 771
Коя розова вода от магазините ползвате?

На Алтея, но се случва да взимам и тази на Зоя - Zoya goes pretty.

# 6 772
В Кауфланд читави ли са италианските пилета Amadori?
Пише, че са без ГМО и пасищно отглеждани.
Иначе в Мадрид видях пилета с червен етикет дето ги хвалите в темата.
Изглеждаха много хубави.

# 6 773
  • София
В Кауфланд читави ли са италианските пилета Amadori?
Пише, че са без ГМО и пасищно отглеждани.
Иначе в Мадрид видях пилета с червен етикет дето ги хвалите в темата.
Изглеждаха много хубави.

Имаше един стар виц навремето, " ти не гледай какво пише". Нямам идея защо така ги боядисват тези пилета и как, но на мен това ми е първият сигнал, че нещо не е наред.
Не зная, как изглеждат въпросните пилета в Кауфланд, не пазарувам там.
 Намерих сайта на Amadori , но там няма такива оранжеви пилета.
 Имат 800 птицеферми пръснати в цяла Италия,  завод за фуражи, солидна дистрибуторска мрежа и т.н.
Аз откакто четох, че мафията в Италия печели милиарди от храни - менте, се отнасям с подозрение към всичко италианско.                                                                                                                                                                                                            ...Това е  сайта на Амадори, може да видите трите вида етикети и категории пилешко   и да ги сравните с тези в Кауфланд. https://www.amadori.com/en/products

# 6 774

Като им гледам огромният асортимент и твърдението, че всички тези животни и птици те си ги гледат, силно се съмнявам в последното. Помня, че преди доста години  не се казваха така, а всичко това се предлагаше само от един човек в групите  във фейсбук. Та още тогава, някой го беше издал, че  този е някакъв бабаит, и това всичко не е негова продукция, ами пласира продукцията на някакви стандартни производители и че дори, купува някакви залежали меса. 
И няма начин да не се запитам, като им гледам асортимента, как и къде ги произвеждат всички тези продукти, ето какво пише за тях.                                                                                                                                                                                          .................."Еко ферма ''Баба Венда'' се намира в екологично чист регион село Братан община Котел.
Собствениците Росен и Вихрен се грижат за своето стопанство в  което се отглеждат (прасета ,телета, зайци ,пилета ,овце и др.). В зависимост от сезона се предлага, както прясно месо така и стерилизирани продукти от месо. Има както се казва ''от пиле мляко" ,кашкавал ,сирене, суджуци ,луканки, шунки ,пастет, бабек, пилета ,зайци , кокошки, свинско, телешко, телешка саздърма, филета ,пастърма и много други приятни за масата мезета."

Ами те много се засягат някой като им каже, че нещо не е тяхно и казват, че който желае е добре дошъл във фермата да види стопанството. Иначе доставят с farmhopping и силно ме съмнява, че точно те биха си рискували репутацията предлагайки нискокачествени застояли меса. Може и аз да съм шаран де.

# 6 775
  • София
Farmhopping вече ~6 години не е каквото беше. Купиха го безскрупулни търгаши.

# 6 776

Да не е Светлана Николова?
Да

# 6 777
  • София
[

Като им гледам огромният асортимент и твърдението, че всички тези животни и птици те си ги гледат, силно се съмнявам в последното. Помня, че преди доста години  не се казваха така, а всичко това се предлагаше само от един човек в групите  във фейсбук. Та още тогава, някой го беше издал, че  този е някакъв бабаит, и това всичко не е негова продукция, ами пласира продукцията на някакви стандартни производители и че дори, купува някакви залежали меса.  
И няма начин да не се запитам, като им гледам асортимента, как и къде ги произвеждат всички тези продукти, ето какво пише за тях.                                                                                                                                                                                          ................

Ами те много се засягат някой като им каже, че нещо не е тяхно и казват, че който желае е добре дошъл във фермата да види стопанството. Иначе доставят с farmhopping и силно ме съмнява, че точно те биха си рискували репутацията предлагайки нискокачествени застояли меса. Може и аз да съм шаран де.

Сетих се как се казваше бабаита -  Вихрен Илиев. Потърсих го и открих, че е собственик на   две фирми БАБА ВЕНДА ЕООД и БАБА ВЕНДА 07 ЕООД, като и за двете пише следното : "Покупка на стоки или други вещи с цел препродажба в първоначален, преработен или обработен вид; продажба на стоки от собствено производство; търговия със стоки на едро и дребно; търговско представителство и посредничество"..и тн.

А относно старите  меса, както и тези които се внасят в бг. дълбоко замразени  на незнамколкоси  години, всички се влагат в луканки, суджуци и пр.  А иначе е симпатяга въпросният господин.

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 11:20 от мързеливка

# 6 778
това е симпатяга, сериозно?? сори за офф-а

# 6 779
  • София
това е симпатяга, сериозно?? сори за офф-а

Кандидат за депутат през 2023г от партията на  Васил Божков

И винаги поздравява Smiley

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 11:29 от мързеливка

Общи условия

Активация на акаунт