Манастирски ливади - 2

• 98 454
  • 593
  •   1
Отговори
# 105
  • София, Манастирски ливади
Деска, таксата за яслата е 400 лева на месец, като се приема, че средно месеца има 20 работни дни, т.е 20 лева на ден. Ако детенцето е болно ти приспадат от следващата такса по 20 лева за всеки неприсъствен ден. Имат дворче, то се намира от вътрешната страна и не се вижда от улицата. Нищо особено де, пясъчник и няколко катерушки. Понеже яслената група е за първи път от този септември, казаха че за тях ще подготвят друго място, за да не се бутат с големите.
vtrendy, моят блок е на ъгъла на Родопски извор и Българска легия, само че като казах за площадка нямах предвид точно при нас, а където и да е в квартала, в зависимост от свободните места, ако изобщо има такива. До нас мястото е отредено за ОДЗ, а на отсрещния ъгъл за училище. Не знам до колко може да се вярва на един съсед, но той каза, че скоро нищо нямало да бъде построено, защото общината не била платила земята на собствениците.
Въпреки всичко обаче, нищо не пречи да се организираме и да направим една подписка.

# 106
Аз съм навита първо да отидем да говорим с архитекта на общината, да ни запознае с процедурите и след това да направим каквото трябва. Аз много не съм запозната с тази материя, но няма да се отказвам.  Ето, че има отредени места за детски градини и училища, ако не се организираме и не си искаме по-настойчиво ние майките от квартала, то кой друг ще го направи. Най - вероятно ще се стигне и до медиите, понеже едва ли ще се размърдат ако не се вдигне шум. Квартала е пълен с млади семейства с деца, плащаме най-високите данъци, за какво ?! За да си караме колите в дупките и да няма къде да си изведем децата, та това на нищо не прилича. Много се ядосвам #Cussing out #2gunfire А, относно липсата на пари, в едно предаване за ливадите, кмета на община Витоша, се изказа,  че едва ли ще се асфалтира ул. Пирин, по - рано от 2013 год.  Та много ми е интересно, по чии повод и интерес и за чия сметка тази улица се асфалтира толкова скоро.

# 107
Привет момичета,
минавам за да ви почерпя виртуално. Моничка стана на една годинка вчера.

# 108
Пак аз Simple Smile Върнах се назад да ви прочета и какво да видя, вие сте поздравили Моничка за празника й. Толкова сте мили!!! Много, ама много ви благодарим!
Празника изкарахме много добре, поканихме няколко бебета по обяд в къщи, поиграха си децата и беше много приятно. А пък майките се почерпихме за здраве и дори успяхме да си поговорим. После вечерта отидохме в новото Хепи с бабите и пак беше много добре. Сервитьорките си умираха от кеф, че Моничка им се вре в краката. Винаги ми е харесвало в това заведение, защото персонала е много любезен. Хубаво е,че направиха такъв ресторант и  в нашия квартал.

По темата за превръщане на железния паметник на глупостта в нещо полезно и аз смятам, че трябва да направим нещо. Но ми се струва,че трябва да си направим подписка с искане за детска площадка, детска градина и училище в квартала, а пък общината да си прави сметка къде точно да ги построи.

Исках още неща да напиша, но ги забравих. Simple Smile (за бременните и за болните дечица ,да оздравяват и да не се разболяват вече)

Излизате ли в този студ? Ние днес още не сме, вижда ми се много студено...

# 109
  • в 1001-та нощ
ние днес видяхме първия сняг, но не можахме да го пипнем

майка си умря от смях, като й показах снимки, как сме дегизирани за експедиция до луната

отгоре беше и завит с одеяло и с дъждобран, но... много му хареса - през цялото време шареше с очи и не мигна ....откарахме почти час и още можеше, ако себе си бях облякла повече....но ако утре не е по-студено - ще излизаме пак

# 110
Ех Алена, Калоян изглежда много доволен на снимките. Ма как няма да е - струва ми се, че вече не е в коша за новородено ??
Моята Карина на 4 мес и половина отказа категорично да лежи когато сме навън и аз й исправях гръбчето на полуизправено- като на шезлонг и тя много се кефеше, само зяпкаше на ляво- на дясно.

Вчера излязохме и така се намръзнахме и двете. Бахме навън за 1 час. Първия половин час Кари си щъкаше напред-назад, но после постоянно се въртеше около мен и искаше да я гушкам и се прибрахме.А за излизането се оправяме половин час с тия дрехи, шапчици, ръкавички и т.н.

# 111
Алена, Калоян изглежда много кротичък за толкова облечено човече.
Моника хич не обича процеса на навличането и крещи през цялото време докато я обличам.
Излязохме вчера за час и малко, но накрая едното оченце на Моника почна да сълзи и я прибрах. После сълзенето спря, явно е било реакция от студа. Аз умрях от студ, даже тичах с количката известно време, но не можах да се стопля много.

# 112
  • в 1001-та нощ
ха ха, най-много се съпротивлява на шапките, но аз започвам да му пея и се разсейва Wink))

иначе да - преформих количката - за сядане - беше първото му излизане така, не се е цупил, че лежи, но прецених, че ще му е по-интересно така Wink))

при нас - ръкавите и крачолите на космонавта се обръщат - като ръкавички - т.е може да е с дупка и да се промуши - ръка и крак, но може и да не е и да е затворено  Peace (като калъфка на възглавница, но и сме още малки да щъкаме - вероятно за тоа Wink))

# 113
И ние излизахме  днес в снега, но не по желание. Ходихме до болницата, на контролен преглед, че имах чувството че отново се разболява, подсмърча ми, намали храненето, а пък аз повече му се стряскам отколкото е нормално.  Слава богу, всичко е ОК.

Това зимно обличане е много трудоемко, но навън ми се стори много приятно. Ако не беше боледувал толкова сериозно и то съвсем скоро, може би щях да го извеждам. Иначе въпреки, че не можеше да се помръдне от дрехи, беше съвсем спокоен и явно му хареса навън.

# 114
  • в 1001-та нощ
Дааааааа  Hug Hug Hug днес беше супер навън  bowuu и ние поне 2 часа мерихме улиците навсякъде Wink)))) аз го обличам много бързо малкия - спринт дисциплина  Hug

вече накрая на мен ми стана малко студеничко....а той си беше направил сауна под дъждобрана и заспа бързо Wink) но видя малко сняг, все пак

следобед пак мислихме да излизаме, но заваля по-силно и се отказах ....

а как е натрупало само

Петенце - дано повече няма боледуваме и цяа зима се гледате здравички Wink))

# 115
А сега вече е  като приказка. Та какво е Коледа без сняг. Сега вече започвам да придобивам коледно настроение, че в жегите от 18 - 20 градуса миналата седмица ми беше малко странно, да давам пари за коледни партита  Grinning.

# 116
  • в 1001-та нощ
а някой ходи ли на коледното парти в НДК?

# 117
Здравейте!
И ние днес се показахме навън, но съвсем за мъничко. Наистина е прекрасно! Обичам снега, но мразя да ми е студено Grinning Вече си е бяла Зима, която носи Коледно настроение.
Мили момичета, споделете къде пазарувате за малчуганите - дрехи и обувки, но на достъпни цени, просто не знам къде да отидем.Трябва да купя някои дрешки за баткото. Благодаря ви!
Поздрави не всички!
 Hug

# 118
Здравейте, момичета,
Най-накрая да се порадваме на снежна зима:) В преспите ще се придвижваме с ето това http://sportdepot.bg/products/ski-kanki-snowboard-sheini/sheini/ … heini/2221-sheina
Кари още не може да се отвори за какво служи и вкъщи я използва като уолкър. Днес, обаче, може да я изведа с шейната да видим дали ще кротува.

Алена, какво е това парти в НДК, за деца ли е?

# 119
  • София
а нямаме ли нови бебета в махалата?

Общи условия

Активация на акаунт