Есента изпращаме с усмивка, Юнчето палува без почивка! - Тема №9

• 22 100
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и от мен мамчета, и аз най - после се докопах до компа,че от малката почти не ми постава време нещо тези дни  Rolling Eyes
Честити месечинки на малките бебоци и на вас Диди за новата къща   Hug
Ангелчету от картофеното пюре ще имате обратен ефект, при нас имаше запичане , така че може да пробваш 1-2 лъжички
Ние обаче имаме проблем, откакто захранвам, малката отказва да яде АМ и си остава гладна. Confused Иска да яде само пюрета и да сучи, само че след 3 часа сучене няма как да имам толкова мнохо кърма, неспокойна е и се буди нощем. Отгоре на това напират и 2 долни зъбчета, които май още повече допринасят за лошото и настроение  Rolling Eyes Да питам имаше някакво мазило(май беше ) за зъбките Дентокинд ,как го давате,сигурно се взима от аптеката ще питам и там.

Смилянова вие замествате вече 2 хранения с какво пюре го правиш и по колко изяжда малката, яе и ние май сме се запътили вече към заместване на хранене. За сега и давам зеленчуково пюре, но днес май ще взема нещо по - хранително и се чудя какво  newsm78
Целувки от нас до по - късно

# 91
Ив, не съм чувала за  мазане, аз купих Дентокинд на таблетки. Разтварям в много малко водичка и давам с лъжичката сутрин и вечер. Отделно мажа венците с Пансорал бейби гел. Чувам добри отзиви и за гела на Бочко. Peace

# 92
Здравейте милички   bouquet
Тези дни ми е много натоварено, че имам да пиша 3 курсови работи и главата ми бръмчи  Crazy
Онзи ден само споменах, че заместихме 2 хранения! Сега ще споделя, защо избързах толкова  Flutter  Оплаквала съм се няколко пъти, че  Ивана от както навърши 3 месеца ми разказа играта  Tired По цял ден мрънка, по цяла нощ също.. На всеки 2 часа е гладна.. От 10 часова нощна пауза изведнъж отново преминахме на 8-9 хранения на денонощие  ooooh! Т.к сме на Ам пием по 150 мл. Но след 2 часа е зверски гладна.. Опитвала съм да и правя по повече, но дори да успее да го изпие излишното го повръщаше.. Достигнах до извода, че стомаха и не може да поеме повече от 150мл, но въпреки това те не я нахранват! В началото на 4-тия месец захраних с зеленчуци, До сега е опитала - картоф, броколи, домат, морков, тиква, грах, карфиол, царевица, пащърнак, от днес и чушка. На 4 месеца и 3 седмици опитахме и безмлечна оризова каша. Малко по малко увеличихме количеството до 125 гр и забелязах, че след хранене със пюре или каша е много по спокойна и усмихната! За това просто премахнах обедното  и следобедното мляко и увеличихме пюрето на 150гр. На обяд ядем пюре, а след обяд каша! И в момента отново се върнахме на 5 хранения за денонощие, като детето ми видимо е много по спокойно! Нищо, че зъби я мъчат! Просто си е била гладна  Crazy Пак започна да си спи по цяла нощ! Заспива в 8,30 и спи непробудно до 6 сутринта. В  6 хапва и заспива отново до 9, в 10 пие мляко, в 1,30 пюре, от няколко дена давам и по няколко лъжички плодово пюренце в 4 и в 5 ядем каша!  след месец ще започна да и правя кремчета за след обяд, а след още месец и закуска! В крайна сметка се убедих че самото дете си диктува условията! Каката съм я гледала по същия начин! След 2 седмици ще въведа и месото дори  Peace
А сега да се похвалим, че в петък се обърнахме за първи път от корем по гръб сами  Grinning Crazy Сега вече никой и нищо не може да я накара да стои по корем  Laughing Laughing
Това е от нас за сега  Hug
Слънчев лъч мисля че ти ме беше питала какво ядем точно Ив ти също  Hug Дано това да отговоря на въпросите Ви  Hug

Забравих да кажа на Ангелчето - давай морков! Даже веднага го започвай! Ще пресече на секундата разтройството!

Последна редакция: нд, 14 ное 2010, 15:38 от smilianova

# 93
Смилянова мерси за обяснението, начина ти на захранване наистина ми допада, независимо че по - рано се започва с храненията. Щом плаче едно бебе - то е гладно, независимо дали я дразнят зъби или има колики, винагио се различава плачът гладното бебе от мрънкащото и неспокойно. И при нас нощното събуждане се завърна, неспокойна е, иска да яде на час, значи нещо в храненето не е наред, пиеше по 180мл мляко а сега не иска да го близне..  ooooh!
Зеленчуковото пюре засища ли е? И то комбинация от няколко зеленчука или само по един? извинявай че толкова пиотам, мерси предварително  Hug

# 94
Благодаря ви много  Hug,вече няма разтройство.Тази лекарка няма да  я слушам повече.

# 95
Да Ива, аз започнах с по един вид зеленчук, и сега вече сме на миксове. Според зависи какво имам в хладилника или какво има в магазина  Crazy  Смятам, че доста добре я засища, само дето започна да пие повечко вода  Crazy което е нормално разбира се! Аз намерих за себе си в по ранното захранване, спокойствие на детето си! Който както иска да го приема  Hug Peace

# 96
Наде права си много,то само на мляко да кара детето пък не е работа ,все едно ние да пием само вода уф,че пример ама  ooooh! .

# 97
  • Пловдив
Момичета, понеже малкият като лежи на леглото все гледа в лампата, аз купих една тип кълбо- за да не се вижда директно крушката и да не му свети в очите. Имаше обаче само едни жълти и сега светлината в стаята е жълта- как мислите, дали е вредна за очите???

# 98
Наде права си много,то само на мляко да кара детето пък не е работа ,все едно ние да пием само вода уф,че пример ама  ooooh! .
Не искам да се конфронтирам с никого, но това е абсурдно!

# 99
Ама аз не съм ги залепила на стъклото, а по надолу и като ги гледам отстрани както съм ги сложила изглеждат като знака за радиоактивност.

# 100
Ама аз не съм ги залепила на стъклото, а по надолу и като ги гледам отстрани както съм ги сложила изглеждат като знака за радиоактивност.

Е, в такьв случай не подлежиш на глоба Crazy
За кьрмата,и на мен Георгиева ми каза,че вече не и била достатъчна.Аз само не разбирам как така не и е достатъчна а тежи 9400 newsm78

Последна редакция: нд, 14 ное 2010, 20:17 от Nataliiiiiii

# 101
Таня, ти не го държиш по цял ден на тая лампа, би трябвало да няма проблем, според мен.

За кърмата, мисля, че е строго индивидуално за всяко дете, особено на тази възраст. На мойто май изначално не му стигаше...

Алексова, реши ли въпроса със шезлонга и пръстите? Боил в началото ядеше по-културно, но последните два дни само търси да ме издебне и да напъха пръстите в устата, помага и на лъжичката с тях. Естествено като ги извади за секунди всичко става в пюре - лице, коса, панталони, шезлонг... Утре ще опитвам пак да му държа здраво ръчичките, но много се противи и почва да плаче от това пък.

Наде, ти си моята надежда Simple Smile Напоследък направо ме стопява с този постоянен глад и нощно будене по 5-6 пъти. Давам и АМ, и никаква разлика. Силно се надявам, че като увеличим количествата храна,  ще почне да спи малко повечко...

А слагате ли вече играчки във ваната? Аз и с играчките съм много назад- има две играчки всичко на всичко, но не ги и уважава особено, предпочита някое наелонова торбичка или пък хартиени неща.

# 102
табакова, не мисля че е вредно. Тв-то и компютрите са много по-вредни според мен (ама мойта маймуна все към тях зяпа  ooooh! )

Натали, права си да! 9 килограма и нагоре не се правят от "недостиг на кърма" Wink Може би имат предвид разни други хранителни вещества. Аз често да ти кажа си мислих, че тя ще бъде ЗА захранване след 5-6 месец  Tired

# 103
Натали, от утре ли почваш да захранваш и с какво?

# 104
Днес имах едно много неспокойно дете.Цял ден мрънка и не е спал, и мрънка за това, че не може да заспи  ooooh!И да ви кажа, от десетина дни как заспива.Покрива се през глава за мой ужас  ShockedКато му дръпна одеялото пищи и си го иска.Не иска да заспива с играчка, дори и с мен не иска, мисли, че трябва да играе, пък му се спи.Иска да заспива сам, и то покрит.Вечер спя на тръни, а пък през деня вече се принудих да му давам едно малко тензухче, че като се покрие, поне да не е плътно.Дано е само период.
Натали , трябваше да й кажеш, че добре, че не ти стига кърмата  Mr. Green, че ако ти стигаше.
Наде , слагаш ли мляко в зеленчуковите, за да станат млечни?И как въведе граха и домата-поотделно или в миксовете?

Общи условия

Активация на акаунт