Професионални серии за коса - 14

• 40 912
  • 721
  •   1
Отговори
# 15
  • в 1001-та нощ
косата винаги ли е била твърда?
косъмът не е дебел? или е бил и е изтънявал с времето и от третирането?

# 16
Не никога не е била твърда. Винаги е била сякаш ... нетретирана.. Втвърди се през изминалата година, преди Коледа се потъмних, а пролетта реших че искам пак по светла коса. Тогава се изтощи много, липса на виталност, на блясък. Купих си продукти за силно изтощени коси, които в началото доста ми допаднаха, после вече се получи този ефект. А и да не забравяме летния сезон, който прекарвам по Черноморието - слънце, море, басейни.

пп косъма и сега не ми е изтънял. само малко повече взе да пада  Sad
косата ми е права тъмно руса 7-6 ца някъде бих я определила.

# 17
Да, с растителен произход са.

Шампоанът age recharge e страхотен! Нищо общо с Bain de force. Не заплита косата въобще   bouquet
Благодаря на Люлякова за отговора и на питането ми в предишната тема дали протеиновите терапии са с растителен произход Simple Smile

Има ли къде в интернет да се прочете съдържанието на шампоани, балсами, маски и други по-специално на Loreal prof и на Lakme? Търсих, но не откривам.

И още един въпрос - от написаното от Мис Нели разбрах, че протеините се разпознават в козметичните продукти под имената : keratin, wheat protein, silk protein,soy,Аmino acid. Това ли са само или има и други названия на протеините да знам като чета съсържанието да се ориентирам?

# 18
  • в 1001-та нощ
Casual и  продуктите за силно-изтощени коси са били протеинови? Повечето продукти за увредени и третирани коси, които се късат са протеинови, а силно-маслените като че ли ги класифицират - възстановяващи ... дълбоко-подхранващи...
Ти във Варна ли беше?
За хидратиране какво правиш?

Amra, не се включих, като питаше за протеините, но спец. костния мозък - мисля, че е мастна тъкан или поне с преобладаващо мастно съдържание...

За съдържание на Лореал - този сайт http://www.folica.com/hair-care/hair-treatments/l-oreal-pro-seri … ab=specifications - предполагам се ориентиракъде да гледаш

Производителите - не се опитват да скрият протеините - ако има в значимо количество- ще е изписано в началото.

Теб какво те притеснява в протеиновите продукти?

# 19
Amra, аз съм попадала на козметика за вегетарианци. Вместо да си усложняваш живота, можеш да се насочиш към нея. Simple Smile
Една доста голяма част от съставките на шампоаните и маските за коса са с химичен и растителен произход, но се срещат и такива с животински произход. Ако толкова държиш да ги разпознаваш, можеш да се запишеш в химикотехнологичния университет  Mr. Green

# 20
Amra, аз съм попадала на козметика за вегетарианци. Вместо да си усложняваш живота, можеш да се насочиш към нея. Simple Smile
Една доста голяма част от съставките на шампоаните и маските за коса са с химичен и растителен произход, но се срещат и такива с животински произход. Ако толкова държиш да ги разпознаваш, можеш да се запишеш в химикотехнологичния университет  Mr. Green

по - скоро в УХТ - Пловдив (където и аз смятам да отида   bouquet )

Включвам се в новата темичка с въпросче:
Хубаво ли е маслата да се смесват или е по - добре да се редуват по отделно? (ох как го обясних ..  Grinning дано сте ме разбрали ..  Peace )
ии още нещо: маслата на Икаров качествени ли са?

# 21
Ivencetooo, ти си млада и безгрижна, можеш да отидеш навсякъде  Wink Познавам хора учили в Пловдив и са били изключително доволни.  Simple Smile
Няма проблем със смесването на маслата. Продуктите на Икаров не ги харесвам.

# 22
  • Пловдив
И аз не харесвам продуктите на Икаров, не са много истински Rolling Eyes. Бях си купувала масло от граздови семки, бадемово и още няколко. След това си купих същите обаче био продукти. Нямаха нищо общо, като гъстота, цвят, мирис.....и като цена разбира се Rolling Eyes.

# 23
  • в 1001-та нощ
на Икаров и аз купих само веднъж

маслата не ги смесвам, но не мисля, че е проблем  Peace

# 24
И аз съм ползвала маслата на Икаров.Стават ,ако нямаш по-голяма финансова възможност.Иначе лично на мен не са ми се отразили зле,но не и кой знае колко добре. Peace
запис   bouquet

# 25
Благодаря ви за отговорите!!  Hug Hug

В такъв случай предложете ми някоя марка?
За момента наистина нямам кой знае какви големи финансови възможности, но за качеството бих се жертвала ..  Peace

# 26
Аз смених тези на Икаров с тези на Балчо. Мисля, че са по добри.

# 27
Ivencetooo маслата на Икаров са подходящи  за тест отначало ако нямаш опит с масла, да видиш кое ще ти допадне. След това като си избереш се минава на друга марка която се избира най-вече според метода, по който е обработвано маслото - качествените масла винаги го отбелязват, като според маслото зависи и за какво трябва да гледаш - дали студено пресовано, дали нерафинирано, неизбелвано и т.н. МОже да си ги мешаш както ти хареса. За обща насока, може каквито и да е да ползваш, но по-удачните за коса са : жожоба,кокосово, висококачествен зехтин, ший/карите, арган, авокадо, какао, манго.

УХТ - Пловдив - много стабилен университет, имам познати завършили и хранителните,  и винарските, и козметичните специалности, солидно образование получават.

Casual ами защо не го пробваш след шампоана тогава Simple Smile Експериментирай, лошо няма. Пробвай едно дълбоко подрханване с топлина след душа и кажи как ти се е отразило.

Amra в поста в който съм изреждала наименованията съм обхаванала кажи речи всички. И пак в 90% от случаите ще е просто  кератин или протеин, като пред протеин ще е написана думичка, обозначаваща произхода му - пшеница, соя и т.н.  Протеина е от растителен произход. КОгато е изписан като keratin вече не съм сигурна за произхода и бих се притеснявала на твое място защото най-евтиния начин е от копитца рога и т.н. Rolling Eyes
Специално за онази маска от която тръгна диксусията, те са си написали хората на опаковката че въпросния костен мозък и плацента са химически синтезирани - не са от естествен произход.
Друго за което бих проверявала за животински произход са продукти с колаген. Сега се сетих, бях попадала и на един балсам преди време, при който директно си беше написано телешко един какво си в съставките Crazy Миришеше гадно.
Чела съм и други твои постове свързани и с етичната страна на продуктите, и аз ще се присъединя към съвета на БендС - просто се обърни към БИО вийгън марките,ще ти спести много ровене и търсене на информация която може да е  трудна за намиране или въобще да я няма. 
Състава на продукти - пишеш пълното наименование на английски на продукта в гугъл + INCI или  ingredients и четеш. Не винаги се намират но и доста има.

# 28
Анч благодаря ти .. ще ги видя!!  Peace

MissNellie благодаря и на теб .. предполагам, че трябва да обърна повече внимание на опаковките!! Peace

със сигурност ще имам още въпроси по натам .. така, че ще си ви следя!  Hug

# 29
Amra, PETA има изготвен списък  Mr. Green
Потърси го, но не му се доверявай напълно, че техните списъци са малко съмнителни  Laughing
Желая ти успех!

Общи условия

Активация на акаунт