Професионални серии за коса - 13

• 54 600
  • 722
  •   1
Отговори
# 660
От feelunique само с кредитна карта  ли става,не Ви ли е страх да не направят нещо,гледам,че се дава и кода  newsm78

# 661
  • Пловдив
какви продукти ползваш и кои протеинови ползва?
В момента ползвам абсолют рипеар, двуфазен на Лакме без отмиване, и термопротектор. Ползвах серията Форс Вектор и като е свърших си взех на Алфапарф за много суха коса, в последсвтие видях че и в нея има протеини, а аз е ползвах почти 3месеца.

# 662
Днес се сдобих и естествено изпробвах веднага Malibu Weekly demineralizer след свалянето му все едно косата не беше моята .
Гладка, жива ,прокарвам си пръстите без проблем .Не мога да описвам добре ,но наистина ми хареса много.
Вече Петя дано е по-сладкодумна и да даде повече обяснения.

Ихааа, съвсем ме надъха  Laughing Да минава утре, че в събота и аз да имам хубави неща за споделяне  Hug Едва ли ще опиша по-добре, но със сигурност ще се похваля след употребата  Grinning
Iliana__ , Вече Петя, кажете от къде се сдобихте с Малибу деминерализаторите. Станахте вече две много доволни, то железен да е човек ,няма да издържи да не се сдобие.  Laughing
От ибей - цък  Peace Поръчката ми пристигна за седмица в обикновен плик в пощенския клон, въпреки че се бях настроила да я получа след 2-3 седмици и да ме разтакават по митници  Wink

# 663
  • Бургас
И аз точно от там съм го набелязала и сложила в ибейската кошничка  Laughing. Някой не иска ли да се комбинираме, да делим бройки или пък да поръчаме 2 цели пакета заедно, гледам продавача е отбелязал, че всеки следващ продукт пътува безплатно.
Bukторuя, аз пазарувам по интернет с дебитна Виза Електрон. Все пак поразиите могатда станат  само в размер на наличните авоари, които не ми се задържат.
Гледам и нова серия на Лореал Проф http://www.feelunique.com/p/LOreal-Professionnel-Serie-Expert-Ag … gral-Masque-200ml с Интра-Силан

# 664
  • Пловдив
MALIBU HARD WATER DEMINERALIZER

Какво представлява това? Как се ползва? Какъв е ефек се постига с него?

# 665
Ето и обещания дълъг пост Laughing

За твърдата вода. Ето тук има хубава статия, която обяснява какви добавки има във водата и как се отразяват те на косата.

От личен опит установих, че когато косата се изсуши заради натрупаните минерали от водата, и най-страхотните маски не могат да я омекотят. Просто трябва натрупаните минерали да се премахнат. Фриз. ми предложи терапия за деминерализиране, направих веднъж при нея, откраднах й техниката и продължих вкъщи Mr. Green. Името на продукта е Malibu Weekly demineralizer. Обещават да отмива всякакви натрупвания по косъма - минерали от водата(варовик, желязо, мед), хлор, силикони.   Като цяло марката е много интересна, предлага много специализирани продукти - за твърда вода, за плувци, за екстеншъни, чувствителен скалп и екземи и т.н.

Самия продукт представлява малко прахче в индивидуална опаковка. Мъничка опаковчица е , но получения продукт от 1 пакетче беше напълно достатъчен за доста дългата ми коса, понеже се смесва с вода и се превръща в рядка, гелообразна течност. Няма миризма (не знам защо очаквах тежка химическа миризма), белезникава на цвят. За да се нанасе по-лесно се ползва пластмасово шишенце с апликатор като за боя за коса.
Изсипва се прахчето във шишето. Добавят се 100мл. топла вода, разклаща се хубаво. Косата трябва да е влажна, мож е да е измита и подсушена с кърпа, може и само навлажнена мръсна коса (дори със стилизиращи продукти ). Разделя се като за боядисване и кичур по кичур нанасяте течността като я втривате хубаво в дължините и корените. Цялата коса трябва да е обилно покрита,както и скалпа. Слагате шапка за баня и затоплена кърпа/сушоар. Според инструкциите не е задължително, но така процедираха в салона и аз така си го правя. Пак според инструкциите времето е 5-10 мин. за по-леки натрупвания, 20-30 за по-сериозни. В салона ме държаха 40, в къщи държа по 20-30. Не щипе, не сърби, въобще не се усеща. Като изтече времето се измива добре със шампоан (не се отмива никак трудно) и се завършва с маска, като може да направите дълбоко подхранване, 'почистения' косъм ще попие доста повече.
Резултат - косата ми завърна предишното си състояни, нещо, което от месеци се опитвам да постигна с всевъзможни маски и терапии - мека, с блясък, жива и най-вече - къдрава Heart Eyes В зависимост от това колко често се мие косата и колко твърда е водата процедурата се повтаря  1 седмично до  1 месечно. Мисля повече да не оставам без този продукт, за мен е като използването на силно измивен шампоан 1 седмично заради силиконите и други натрупвания, само че още по-ефективно. За който иска да пробва, продават се индивидуални пакетчета в ибей, по около 3$. Цяла кутия от 12 варира 25-42$.

Още веднъж хиляди благодарности на МисНели за ценната информация  Hug

# 666
  • в 1001-та нощ
точно така,правилно разсъждаваш

а ти какво целиш като ефект?
 Ами целя да мога да се реша лесно, но едновременно с това маската да не е много тежка /в смисъл мазна/, да не е пък и прекалено водниста и лека /като балсам/ защото с такив тип маски също не мога да се среша. Косата ми е бързоомазняваща се в корените, нормална по дължините, малко суха в краищата, чуплива. Шампоани и маски за много суха и увредена коса не са за мен, шампоани особено - веднага ми правят косата на клечки, много омазняват. От обем нямам нужда, Не бих я определила като мазен тип, по-скоро смесена, винаги си е била такава.
Общо взето се загледах точно, че и Loreal prof. и Lakme продуктите им са за някакъв специфичен проблем пък аз не бих казала, че в момента имам такъв.
Пробвала съм маска без силикони и не можех да се среша с нея, освен ако не сложа обилно количество от маската. Разбира се може маската да не е била добра и затова така да се е получавало, но ми прави впечатление, че цялостно от продуктите без силикони не ми се оформят добре вълните/къдриците на косата. Става с много обем, доволно блясък, но седи по-изправена, което не ми допада.

А как мога да разбера дали косата има нужда от протеинови маски?
Intense repair може също да ти е тежка …опитай с Лис ултим

Протеиновите терапии – на 1 стр. – в 1 пост има линк с разяснения – те са за коси, изтощени от третиране (боядисване …), при което косъмът се накъсва …

# 667
Илиана, ето за това говорех и аз! КОйто няма проблем с водата, няма да е възхитен, но който се бори отдавна с гадните налепи и е пробвал какво ли не, за този човек Малибу-то е като глътка свеж въздух, при това мнооого дълбока Grinning Между другото, аз експериментирах с времето между ползвания, при моя режим на миене и водата тук за 3 седмици съм пак в изходна позиция, на две седмици използване ми е добър вариант.

*dreamer*  а имаш ли проблем с водата? Ако не ви е твърда водата, няма смисъл да се ползва, един силен шампоан е достатъчен от време на време.

Amra - накратко, всяка коса която има нужда от заздравяване - изгорена от топлина или химикали, късаща се, с нарушена структура поради различни причини (дори неправилно ресане и бърсане). Ако косата е нетретирана, добре се отразява на тънък косъм, колко по-тънък, толкова по-добър ще е резултата.

# 668
Днес изпробвах маската Age Recharge на Kerastase  Mr. Green
Очаквах да бъда разочарована и поради тази причина не си купих шампоана Bain Age Recharge.
Измих си косата с Bain de Force. Този шампоан изобщо не ми харесва. Намирам го прекалено агресивен за моята коса - пресушава я и след това трудно се разресва.  Confused
След шампоана сложих от маската, която мирише превъзходно  Heart Eyes и се нанася много лесно, защото е малко по-редичка от другите маски на Kerastase. С маската съм седяла около 15 минути.
Състоянието на косата ми в момента е наистина добро (бях спряла всички протеинови терапии и маски в които има големи дози протеини Mr. Green). Очаквах косата ми отново да се втвърди и да стане суха, но това не се случи.  Grinning Маската Age Recharge направи косата ми жилава, но не твърда. Косата изглежда по-плътна, но не е пресушена и пада тежко.
Възхитена съм от маската и поради тази причина възнамерявам да си купя и шампоана Bain Age Recharge.
Не съм сигурна, че ако ползвам маската постоянно, тя ще продължи да ми се отразява толкова добре на косата, но се радвам на покупката, която направих и със сигурност ще я редувам с някоя от другите ми любими маски и серии за коса.
Сдобих се и с Olеo Relax Nuit, но за него ще пиша утре.  Grinning
Купих си и Stimuliste - интересен продукт  Mr. Green Ще се радвам ако някой го е ползвал, да сподели впечатленията си от него.

П.П. В сайта от който пазарувам са пуснали маски от 500ml. Аз в момента имам наистина много продукти, но ме е страх, че тези маски ще изчезнат от сайта, а ми се иска да ги имам. Та въпросът ми е, ако сега ги купя и не ги отварям, а си седят прибрани в гардероба, ще им стане ли нещо? Продуктите за коса имам срок на годност до 12 месеца, а аз ако си взема маски от по 500ml плюс тези, които вече имам, то едва ли ще успея да ги изразходвам до 1 година.

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 03:34 от B & C

# 669
a.l.e.n.a , MissNellie , много благодаря Hug Simple Smile

Значи така като чета /върнах се на първата страница и четох подробно/ аз не съм нито за протеинова терапия, нито за Malibu demineralizer, водата при нас е много мека даже.
Мислех да си поръчам все пак да пробвам някаква протеинова терапия да не остана и аз по-назад Blush Laughing но така като чета, по-вероятно е да остана недоволна, така че за сега май ще се въздържа, колкото и да ме гризе любопитството. Това, което ще направя на първо време е да си взема някакъв по-силен шампоан и ще се зачета в съдържанието на наличните ми маски, които между другото въобще не ми харесват, но това е друга тема.

Последен въпрос Blush - Liss ultime я дават за изглаждане, което ме навежда на мисълта, че е подходяща маска за хора, които се изправят и не искат косата им да се начупва. Аз точно обратното правя - понеже косата ми е чуплива за мен е много по-лесно и щадящо за косата да я донакъдря, отколкото да я изправям и се притеснявам да не ми стане косата слегнала и провиснала от тази маска.

# 670
Amra, ако косата е много чуплива, то подобни маски не могат да я направят права.  Simple Smile Ако косата е къдрава, то подобни маски спомагат за оформянето на къдрици. Маските отнемат от обема и не са предназначени за дами, които искат допълнително обем.
Според мен е хубаво да пробваш шампоанa за мазни корени и сухи дължини на Kerastase. Да скъп е, да на никой не му се дават толкова пари за шампоан, но е безсмислено да се купуват един куп евтини шампоанчета и маски, които всъщност не вършат абсолютно никаква работа. По- добре е да имаш един шампоан, но да знаеш, че е хубав и си доволна от него.
Според мен и серията Age Recharge има вероятност да ти се отрази добре. Тя не отнема от обема и с нейна помощ ще можеш много по-лесно да си оформяш къдрици. Ако искаш, можеш да си поръчаш шампоана с малката маска, която е за проба и да видиш как ти се отразява.

# 671
  • в 1001-та нощ
Amra, при мен тази маска действа ....най-успешно от лореалските, не отежнва и не оставя косата суха .....някъде по средата между форс вектор и абс. рипеър

B & C, Люлякова има Стимулисте и беше писала, че го ползва  Hug

# 672
Amra, при мен тази маска действа ....най-успешно от лореалските, не отежнва и не оставя косата суха .....някъде по средата между форс вектор и абс. рипеър

B & C, Люлякова има Стимулисте и беше писала, че го ползва  Hug
Разбирам, макар че не съм ползвала Force vector и нямам съвсем база за сравнение Simple Smile Много ми се иска да имаше малки мострички на маски и шампоани, за да може да си поръча човек и да прецени кое как му действа. Освен да намеря някой салон, работещ с Loreal prof. и да ме измие и сложи тази маска, макар че то много зависи и от съчетанието на дадения шампоан с дадената маска. Офф...какво толкова му умувам и аз Crazy Много мразя да се двоумя за такива работи, накрая като се начудя ще взема някаква и това е.
Мерси още веднъж за помощта Hug

B & C , така е права си, но на моментъшното ми състояние не съм за Kerastase Simple Smile  Затова избягвам да се заглеждам по тях, ще ми хареса нещо, ще се изкуша и после край, ще трябва да купувам Laughing  Много пари Laughing  Иначе мерси много за съветите Simple Smile

Сега ми хрумна нещо - пак за протеиновите терапии. Протеините в тях от какъв произход са - растителен ли?

# 673
Да, с растителен произход са.

Шампоанът age recharge e страхотен! Нищо общо с Bain de force. Не заплита косата въобще   bouquet

# 674
Шампоанът age recharge e страхотен! Нищо общо с Bain de force. Не заплита косата въобще   bouquet
Предполагам  Simple Smile
А за Stimuliste какво ще кажеш?
Също и за таблетките? Забелязваш ли някаква промяна в косата ти от както ги пише?
И на мене ми се иска да започна да пия някакви витамини, но не знам какви.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт