Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Черен списък на стоматолозите

 • 440 721
 • 836
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 8
 #Cussing outСтоматолог Соня Костова жк Гоце Делчев , бул.Гоце Делчев вх.А партер ми сложи лошо  малка  пломба през която се е просмуквала слюнка и вследствие на това ми умьртвиха зьба.

# 46
 • Стара Загора
 • Мнения: 69
д-р Петър Петров-Стара Загора,кв.Зора. Този "стоматолог-хирург" ми извади ретинирал мъдрец,като след 4-5 мес.като си направих снимка във връзка с друг зъб, се оказа , че е останала част от мъдреца неизвадена.  След 1-2 месеца,откакто ми беше вадил мъдреца, отивам с болка(според мен от 7-ми зъб-но какво ли разбирам аз)-каза "Болката е от пети зъб-довери ми се!"-ОК. Отваря зъба,естествено ще го умъртвява newsm78, " А не е от този зъб". Отваря 6-ти зъб(който е умъртвен от преди 10г. и нямам проблеми с него) " А не е и от този зъб,мамка му" . И остана 7-мия зъб(както аз предполагах) #2gunfireИ се започва лечение на трите зъба.Айде до тук -случва се, но продължението.............Слага ми щифтове и на 3-те зъба,като  в последствие се оказа,че с тези щифтове ми е пробил 2-та зъба, и каналите им въобще не са запълнени (това се получи може би ,защото работи без снимка на зъбите-" нямало нужда да ме облъчват"- той има ренгеново зрение  #Crazy)Незнам и аз с какъв акъл му повярвах #Cussing out

# 47
 • Мнения: 0
В моя черен списък слагам под №1 ДР СИМЕОН ЙОНОВ. Ходила съм  ипри длуги разочароващи зъболекари, но толкова пари дадени на куп, нито веднъж сложено лекарство, такова бързане, не снимане на зъб при който има съмнение и след това не вдигане на телефона, и едва ли не отричане да ме е лекувал не ми се е случвало.
Не съм коментирала досега по форуми, но често съм търсела информация от тях най-често за лекари, а последно за стоматолози. Именно от този форум намерих зъболекар, за който искам да Ви посъветвам да не се подлъгвате да му се доверите.  Питайте познати, който са били лекувани, а не слушайте форумите, защото много е вероятно самите зъболекарчета да си търсят пациенти тук и да се самолекламират.
Въпросния зъболекар ми започна поправка на зъби, без болки отидох да ми оправя фасадата, подмени ми всички пломби, сигурна съм, че имаше и здрави, както и да е. Исках да знам колко точно остават, един път бройката им бише една, после реши да ми спести или ги забрави и каза по-малко, реших да не съм подозрителна на външен вид зъбите бяха ОК.
Не беше сигурен за предния зъб дали не е засегнал нерв, но го затвори без лекарство, без снимка, зъба продължи да ми е чувствителен, аз му казах и той заяви, че е нормално, аз разбирасе се доверих. За 3, 4 ходения се разделих с около 1000 лв., но не съм съжалила за миг, здлавето е най-важно и нищо, че аз работя два месеца за тези пари бях му благодарна
След около 3 месеца тръгнах на екскурзия в чужбина, дълго планирана и дълго заделяни за нея средства. Вечерта преди пътуването усетих неопределена болка, помислих, че е нещо случайно, а и пътувах на другия ден, заминах и на втория ден, започнаха страхотни болки във венеца, устата ми стана тройна и продължаваше да отича, беше ми ясно че зъба затворен и уж лекуван преди 3 месеца и по-малко е инфектиран, затворен и главата ми се пълни с кръв. За зла участ беше неделя, хората се наслаждават на почевка, аз отчаяно търся спешни кабинети, но не намирам. Званнах на доктора, за да знам какво да правя или какво да обясня на стоматолога, той разбира се на вдигна. Зъболечението в Швейцария е ужасно скъпо, това разбира се нямаше значение, но не говорех и немски, слава богу имам позната там, тя реагира и в полунощ неделя, навръх рождения си ден намерихме болница с невероятна млада хируржка (там навярно всички са такива)направи ми разрез на венеца, изтече много кръв и гной, сложи ми дренаж, даде ми онтибиотик и вече можех да издържа до България. За отношението и професионализмът на лекарите там мога да Ви говоря дълго, но не това е темата.
Прибрах се в България и естествено търся зъболекарът правил зъба, да си поправи грешката, все пак знае какво точно може да се е случило с правения от него зъм, но Д-Р ЙОНОВ ми каза, че е почивка, отидох при друг зъболекар, който веднага поиска снимка. Отидох и до кабинета на Д-Р Йонов и той си беше на работа, просто не му се е занимавало да си поправя бакиите, защото нямаше да вземе пари от това.
Извода е следния, можех да умра, защото той бързаше да си вземе парите и не му се занимаваше на посещение да ми взима по 40, 50 лв., а трябваше да отваря  и пломбира по 3 зъба с по 3 пломби и да си изкарва 200 - 300 накуп. Даже незнам имаше ли толкова дупки, защото въпреки, че има уред, който показва на пациента зъба отблизо не го включи нито веднъж, не си вдигна телефона, а е знаел кой и защо го търси, а дори и да не е, един лекар, не може да си позволи да не окаже помощ на пациентите си, ако е истински лекар.
Съветът ми към хората търсещи зъболекари е: не се доверявайте на много мили думи, търсете лично препъръчан заболекар от пациент, който го ползва поне няколко години, пазете си касовите бележки и искайте гаранция, защото не може една толкова скъпа услуга като зъболечението да не знаете ще издържи ли и  два месеца.
А Д.Р Йонов да продължава в същия дух, да пломбира  и затваря бързо, че времето  е пари, когато приключи с един пациент, да си нагласи номерета им на отхвърлен номер, за де не трябва да ги лъже, че е в отпуска, след като е съсипал тяхната, рискувал е живата им и им се е наложило с Бг заплати да пращат на Швейцарските, много кадърни, но скъпи лекари.

# 48
 • Мнения: 0
1.Правенето на рентгенографии не е каприз на доктора, а необходим протокол. Пропускат се обикновено заради финансови съображения от страна на пациента.
Е браво, много компетентко изказване. Коят асоциация препоръчква това да е необходим протокол при всеки влязъл пациент през вратата?

Ако знаете само колко такива писаници и изказвания съм срещала къде ли не.  ooooh! А някаква идея да имате колко е облъчването? И ако няма никакви симптоми каква е причината да се прави рентген на цялата челюст? А за сточастик ефект да сте чували? Те и края на 18 век са правили такива снимки преди да фитват обувките, и даже не са се съгласявали да ги правят ако клиента откаже... Да се прави рентген без да има каквито и да било симптоми, е най-меко казано безотговорно, и граничещо с престъпление. В някой държави хора губят лицензи за такива шмекеръци... Ма на, седи си там рентгена, що пък да не щракат всеки дето влезе през вратата, ако седи само пепел хваща и $ не изкарва.

Моля не ми отговаряйте, професионално се занимавам с дозиметрия, та да си кажа, да не ме пращате да чета из нета. Научила съм си уроците много добре, и 1 тон книги съм изчела, изпити държала и т.н., и т.н.

Регистрирах се специално, за да изкажа мнение по въпроса. Занимавам се с активна зъболекарска професия от 30 години. В Института(МА София) ни учеха, че за лечение на един зъб се правят по 3 снимки - една за поставяне на диагноза,една контролна и една за постигнатия резултат и излекувания зъб. Облъчването не беше взимано под внимание толкова много, а и не може да се прави сравнение между облъчване с нормален рентген при рентгенова снимка на част от тялото и това на зъб. Моите уважения, но наистина бих се съгласила с renci. Много отдавна загърбих изпращането на пациента по няколко пъти на рентген. Рентгеновата снимка е съдебен документ в "някои държави". За ортопантомографията да сте чували? Това е снимка на цялата челюст, БЕЗ ДА Е НУЖНО да има симптоми-болка,кървене... - тоест тя се прави за установяване на зъбен статус. Лечението на зъбите е повече ПРЕВЕНЦИЯ. Имате ли симптоми, вие сте с брекнал зъб и снимката е абсолютно задължителна. А щом сте със симптом, сте закъснели много с лечението. Да казвам ли, че често пациентите имат такива оплаквания и разказват за такива симптоми, че без снимка е почти невъзможно поставяне на дигноза - пример : ретиниран мъдрец под 7я зъб, който бута зъба и създава болка, но диагнозата може да се обърка лесно.
Още повече, че днес има толкова модерни дигитални рентгенови камери, при които облъчване е близко до МИНИМАЛНОТО възможно и безопасно. Но за жалост всичко това се калкулира и в края на краищата ставаш виновен затова, че се опитваш да излекуваш някого. Рентгеновата снимка трябва да стане задължителна - просто може да улесни стотици пъти едно поставяне на диагноза и лечение. Съгласни или не, необходимо зло.

# 49
 • The QC to be!!!
 • Мнения: 5 345
Рентгеновата снимка трябва да стане задължителна - просто може да улесни стотици пъти едно поставяне на диагноза и лечение. Съгласни или не, необходимо зло.
Да, ако има симптоми. Няма ли и отива на зъболекар само за контролен преглед и почиестване, за какво ще ви трябва да правите снимка всяка година? Никой не оспорва факта, че трябва да се направи снимка при оплаквания, при симптоми, при съмнения, за проверка на запълнени канали, импланти и др. подобни, когато има такива обаче причини, а не хоп, дайте да правим снимки само ей така щото ще видим всичко какво израства или какво не израства, или просто да видим какво става... Това са 2 различни неща. Ето едно от последните публикувани изследвания в тази насока, и е въз основа на данни от миналото. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/cncr.26625/pdf. Да, в него се казва, че днешните данни са в следствие на снимки от времето на предна генрация на рентгените, но живот и здраве, след 20 години, ще има подобна публикация и ще е същото заключение почти, за съжаление. Ефекта от този вид облъчване идва със забавяне в годините.  Peace Да не забравяме, все пак, че това е изследване правено в щатите, където контрола на тези апарати и използването им е мн. по голям отколкото в Бг. + в Бг. в много кабинети апаратурата е доста по стара от тази в щатите. Съответно по стара генерация. Има си едно мн. просто правило, дано и то се учи в дентъл училището - АЛАРА. Няма ли нужда, не се облъчва пациента.

# 50
 • Мнения: 319
Не знам дали е за.черния списък,а и реално не помня името на зъболекарката.Преди 3 години и нещо колежка на майка ми ми.препоръча своята съболекарка в Овча Купел..2 мисля.От дясдо на Монтевидео,малко след.пазарчето в един вход на блок.Само тази информация си спомням,но ако още работи и някой е ходил ще се сети.Отидох,беше на първи етаж,във врата в задната част на входа...нямаше табелка,нищо.Казах си,че все пак познат човек ми я е препоръчал,не работеше аъс здравна каса,но пък взимала евтино.Оправи ми един зъб,но през цялото време се чувствах некомфортно.Сигурно 2 седмици ме мъчеше с лекарства,за да умъртви едни нерви.Накрая още ме болеше,питах я не е ли по-добре още лекарство,да знаем,че са мъртви...не.Сложи ми пломба,но зъбът ме болеше.Изтраях месец,през който венецът ми кървеше,не можех да дъвча,имах болки.отидох при сегашната ми зъболекарка и тя каза,че не е оформила пломбата добре и ми се забива във венеца,не беше и изчистила зъба отвътре и имаше някакво възпаление.Едва ми го спаси.
Аз имам вина,че въпреки че ме притесняваше останах да ми оправя зъбите,но сега си мисля дали въобще е имала право да работи и да има кабинет там.

# 51
 • Мнения: 0
Гр.Пловдив,Санодент!Д-р Янев!Високи цени,качество на работа оценка:0

# 52
 • в Tara
 • Мнения: 3 287
Бисер Бояджиев- Сливен.
За специалист, нищо лошо не мога да кажа, защото не е минало достатъчно време за да разбера, но за човек...меркантилен, груб..лекар е последното, с което може да се нарече

# 53
 • Мнения: 2
Здравейте.
пиша,за да не се подведе някой и отиде с ваучер при д-р Дияна Миланова,Ирис,Самуил 45.Първоначалните ми впечатления бяха добри,чисто,тя е внимателна.Доверих и се да ми лекува два пулпита.Сега съм с изваден 6 зъб заради нея.Можело е да бъде спасен,тя на два пъти го отваря,уж ме увери ,че всичко ще е наред.Започна лечение без снимка.Такива поразии направи,че след повторното лечение хирурга ми показа една голяма дупка в костта,която я е нямало преди това на панорамната снимка.Сега трябва да прелекувам и 7 зъб,защото иначе не може да се направи мост.Той е също некадърно лекуван,без да е влизала в канали.Като не може,поне да не се хваща.Не мога да си върна парите,над 300 лв.,но съветвам другите мами да не се подвеждат.Освен това ми падна и пломба на шиечен кариес.Добрите стоматолози не пускат ваучери.Пазете се.

# 54
 • Мнения: 0
В моя черен списък слагам под №1 ДР СИМЕОН ЙОНОВ. Ходила съм  ипри длуги разочароващи зъболекари, но толкова пари дадени на куп, нито веднъж сложено лекарство, такова бързане, не снимане на зъб при който има съмнение и след това не вдигане на телефона, и едва ли не отричане да ме е лекувал не ми се е случвало.


Ама чак се регистрирах обаче  просто не можах да се въздържа.Само да кажа как попаднах тук,че хич не се чуствам на място Трябваше ми телефон за да си запиша час за преглед/само да кажа че съм на 20г.  и  поне за 5-и път майка ми ме кара да го запиша, а аз все не го правя  та така открих това писание и  ми е малко некомфортно сред толкова жени и то все ядасани бррр надявам се майка ми да не е от тези/ и си пиша "симеон йонов стоматолог" и ... изненада ...попадам в бг мама. Е сигурно сте ядосана госпожа ама аз съм бил при четирима зъболекари до сега но при предишната от красна поляна не ща и да стъпя ама това значи ли да изпиша една кофа помия в женския форум. та на въпроса.
При доктор Йонов
1 От 4 години се лекувам при него и след първия път не отидох нито веднъж със страх
2 Спаси ми от изваждане зъб който отчупих наполовина ама мноого зле, беше счупено под венеца и го измъква все едно го извади направо не ща да си спомням ама зъба си е тук още и си дъвча чудесно
3 Не съм капацитет но според мен това бързане за което вие говорите за мен е невероятна организираност на времето и ценене това на пациентите ,нещо което много ме впечатли
4 При него ходи и братовчед ми на 12 е голям женчо и много разглезен не иска да си отваря устата не дава да го пипнеш ... е при този зъболекар ходи с удоволствие и понеже е малко далеч от София леля ми се опита да го заведе на друго място Е не стана . Но при доктор Йонов идва и си седи съвсем спокойно и зъбите са му поправени
5 И последно, вие си преценявате но може да направите това което ме посъветва и майка ми която даде няколко хиляди лева на същата тази от красна поляна/без касова бележка обаче и с чакане по над 30мин.закъснение всеки път/ за керамика от която остана изключително недоволна защото се довери на позната която пък била много доволна и така.След това попадна при доктор Йонов който оправи проблемите останали под короните и от 5  години е много доволна.Та тя така ми каза , ела да ти  поправи  един зъб и ако ти е некомфортно и не искаш при него няма да те лекува той.Ти си реши  сам. Сега мога да кажа само че не бих отишъл при друг и му вярвам,чуствам се спокоен горещо го препоръчвам и направо не мога да повярвам в какъв списък сте го напъхали.
Та много исках да си кажа мнението, пък вие си преценете. но не е честно така да очерняте хората просто защото сте ядосани и по случайност сте били извън бг и са били почивни дни когато сте имали проблем.

# 55
 • Мнения: 2 746
С ръка на сърцето добавям в този списък д-р Демирев от Варна. Любезен, приветлив, но....лошо свършена работа. Заради немърливо лекуван пулпит сега ще ми вадят кътник. Освен че е оставил каналите на зъба незапълнени, оказа се че при манипулациите е счупил зъба ми в дълбочина. НЕ ходете при този "зъболекар".

# 56
 • София
 • Мнения: 1 289
Въло Бочев! Професор бил, само че не е професионалист. Ако искате да ви обиждат и да се държат грубо с вас  и да си плащате добре за това, той е вашия човек.

# 57
 • Мнения: 1 520
Калина Ангелова.
Майка ми беше нейна пациентка, направи й пломба на горен преден зъб, която само след месец-два така грозно потъмня, че ум да ти зайде...
Наложи се незабавно да потърси друг зъболекар за да й махне това чудно "украшение" от устата, за което "доктор" Ангелова й беше измъкнала немалка сума.

Когато ви пломбират предни зъби, бъдете нащрек и се настройте с повишено внимание към зъболекаря ви. Ако работи или е работил в държавна поликлиника, това е почти сигурен признак, че използва некачествени или с изтекъл срок материали.
Въпросната току що си беше отворила частен кабинет, междувременно се водеше още на работа в поликлиниката, откъдето майка ми я познаваше и наивно смяташе, че на частно работи с по-качествени и ефикасни материали /да, бе/. Нищо подобно, както си пролича, бас държа, че всичко си е присвоила от държавния кабинет, и с охота "разкрасява" зъбите на пациентите без те нищо да подозират и си плащат скъпо и прескъпо. И каква изненада ги чака, когато си проличи, не е истина! ooooh!

Последна редакция: пт, 29 мар 2013, 20:12 от krem-karamel

# 58
 • Мнения: 2 129
Красимир Трайков, гр. Стара Загора

Направи ми перфорация на зъба при ендодонтско лечение, след което перфорираният зъб запълни с арсен и сега резултатът е некроза на костта и то доста дълбока, както и страшни болки. Зъбът ми е с 2-ра степен подвижност, ходих при няколко стоматолога в опит да го спася. Сега още ме боли след многобройни процедури.

Събрах мнението на доста зъболекари и те потвърдиха единодушно, че този човек много е омазал положението, препоръчват ми зъба веднага да се извади.  Въпреки това аз продължавам да се боря, дадох страшно много пари за да опитам да го спася. Ако не успея следва изваждане - какво да говорим за травмата от изваждане на зъб на доста млада възраст, да не говорим и за цените на мостовете и имплантите.

Красимир Трайков, най-малкото, което мога да направя предвид правата, които ми дава българското законодателство е да се оплача тук от Вас. Така, че не се ядосвайте като четете този коментар.

# 59
 • Мнения: 0
Специално се регистрирах тук, защото хората заслужават да знаят името на поредния "бляскав" стоматолог.
Д-р Оксана Курдова, която в момента работи на адрес: кв.Стрелбище ул.Енос №5, гр. София.
Преди 3 години ми се наложи да ми се почисти зъб от кариес и съответно да се сложи пломба. Преди една седмица, част от тази пломба се отчупи и когато отидох отново на зъболекар (на друг такъв, разбира се), се оказа, че въпросната Д-р Курдова е оставила кариес под пломбата. Резултатът? Стигнал е до нерва. От тук нататък сами можете да си извадите изводите за това, че следва умъртвяване на зъба, и аз, едва на 19 години, ще ми се наложи да мина през въпросната процедура. Поинтересувах се, от некомпетентност ли се постъпва така или от... алчност? Оказва се, че много от стоматолозите правят същото, за да могат да точат пари от пациента в процес на удълженото лечение. Другото, което ми беше обяснено е: при хубаво изчистен зъб, има по-висока чувствителност, което води до погрешна преценка на пациента, че има все още някакъв проблем, докато при оставен кариес под пломба, няма повишена чувствителност. С други думи: той продължава да изяжда зъба и никой не разбира докато вече не е късно.
Много пари дадох на времето, за тези уж оправени зъби. Сега ще дам още повече, но няма да оставя нито една пломба поставена от Оксана Курдова. Даже не искам да се замислям под колко от пломбите е оставила чернилка.
Тези стоматолози не заслужават прозвището доктор пред името. Те не са лекари. Те са алчни хора, които припечелват за сметка на своите пациенти.

Общи условия

Активация на акаунт