Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Черен списък на стоматолозите

 • 432 166
 • 825
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 1
За съжаление и аз ще се разпиша в темата. Живея в Дупница. Имах силни болки в един зъб. Отидох в петък при моята стоматоложка, но не беше в града и ми се наложи да я чакам до понеделник. В неделя положението беше вече нетърпимо и посетих по спешност д-р Карастоянов. Той не пожела да погледне направената снимка, а направо ми извади зъба. Оказа се в последствие, че въпросният зъб е бил пулпитен и е могъл да се лекува, но това е друг въпрос. Болките обаче продължиха и вместо да затихнат се усилиха. Незная вече колко безсънни нощи изкарах. Отидох пак при моята стоматоложка, направи ми снимка и се оказа, че са останали неизвадени върховете и на трите корена. Върнах се при д-р Карастоянов като му обясних проблема. Заяви категорично, че си е свършил работата и не е възможно нещо да е останало. Не пожела да погледне снимката изобщо. Оказа се, че корените на въпросния зъб са много криви и никой зъболекар в Дупница не би се наел да ги извади. По спешност посетих хирург в Благоевград. Двамата с него изживяхме абсолютен ужас по изваждането на остатъците, човека каза, че толкова криви корени не е виждал. Та така за рождения ден си подарих адски болки, 50лв за доизваждането плюс антибиотик.
По споделени ми мнения установих, че това е редовна практика на д-р Карастоянов. Учудва ме , че потърпевшите оставят нещата така и немарливият стоматолог самоуверено продължава да се подиграва с пациентите си.
Решена съм да скъсам веригата и да направя каквото е възможно. Въпроса ми е къде мога да подам жалба срещу него и да си търся правата.

# 31
 • Мнения: 351
В БЗС (Български зъболекарски съюз) са длъжни да ти съдействат. Намират се на центъра на Благоевград на гърба на сградата в която на времето беше "Ъндърграунд" или с/у ГУМ до реката.

# 32
 • Мнения: 1
Благодаря за отговора! Аз вече писах до БЗС, получих отговор какви документи ми трябват. Очаквах само да ми дадат конкретния адрес, но д-р Вардев го е написал. Тази седмица ще отида и ще внеса жалбата. Ще пиша за евентуално развитие.
Оказва се, че адреса е в Кюстендил. Дано не ме карат да ходя до там, но ако се налага и това ще направя.

# 33
 • Мнения: 0
Аз искам да се оплача от д-р А. Зафирова ( не пиша първото име защото с нея общувах основно на фамилно име и не съм съвсем сигурен за името ) от София , понастоящем с адрес ул. Дамян Груев №8А, 2ет. .
Не ходете при нея , защото просто не си върши работата. Проблема се изразява в това ,че прави пломби на съответните зъби , но не ги изчиства хубаво и в последствие проблемът от незначителен прераства в сериозен. Не знам дали е нарочно или от немърливост , но заради нея сега имам страхотни проблеми със зъбите , които се налага да отстранявам.

Пазете се от този зъболекар за ваше добро е !

# 34
 • Мнения: 1
 Николай Александров Попадийски работи в Пловдив и Кричим.
Не му се доверявайте за естетични корекции, не е на ясно какво прави, а поема ангажимент!!Съсипа ми абсолютно здрав зъб, леко закривен, за да му постави фасета. Изпили  го до положение да умъртви нерва, а на мъртъв зъб фасета не се поставя-той не го знае и ми сложи , която естествено се разлепяше непрекъснато.При всяко сваляне ми изпили зъба до толкова, че нищо не остана от него.Техниците му също не струват,  2 пъти не можеха да ми направят точно зъба и накрая се отказаха.#Cussing out #2gunfire

# 35
 • Мнения: 1
Заслужено място за д-р Петя Ячева,на бул.Стамболийски 125,близо до Мол София,миналата седмица ми сложи 2 пломби фотополимер,едно,че ми ги остави на високо,друго,че при дъвчене върху тях има болка навътре.След преглед от друг стоматолог се установява,че едната пломба е много дълбока и при натиск опира в нерва и оттам болката.Така че НЕ НЕ НЕ ходете при тази иначе "кокона"

# 36
 • Мнения: 0
[/color]

Здравейте.Аз съм И.М. от гр.София.Аз съм млад човек и наскоро претърпях ужасна случка с една зъболекарка,която ми изпили 3 здрави зъба и най-нагло ми поиска пари след това.Опита се да ме направи на кръгъл глупак,като се зае да ме убеждава,че тези изпилвания съм си ги направил сам с четка за зъби.Когато тя разбра,че съм разкрил измамите и,(има и други злоупотреби),тя ме прокле със злоба.После,когато я срещнах насаме тя си призна грешките,но продължи да отрича пред другите хора.Претърпях огромни загуби и съм дълбоко възмутен.Името  и е

 Пенка  Иванова Карабойчева.кабинетът и е на ул. Сердика 1
(намира се до минералната вода пред Централни хали в гр.София.

# 37
 • Мнения: 1
За съжаление моят случай се затули. От БЗС свикаха комисия, разпитаха мен и стоматолога и накрая ме уведомиха, че му е направена забележка. Естествено, всичко беше извъртяно в негова полза. Жалко за усилията и желанието ми да променя нещо.

# 38
 • The QC to be!!!
 • Мнения: 5 345
Juli_17 жалко за резултата, не за усилията ти.  Peace Това което направи е правилното. А факта, че БЗС не са си свършили работата, е др. ?с. Дано на тях самите им се падне такъв зъболекар.  Praynig

# 39
 • Мнения: 3 721
Д-р Татяна Божилова преглежда във Витадинт - Варна  ул. Рaдко Димитриев 7
Прави два зъба на синчето в начална фаза . И двете пломби падат по 3 пъти вече  ooooh!
При което не смята за нужно да се лекува зъба чисти и слага пломба. Която пак пада и така ...............
Отидох при друга все пак сина ми не е опитно зайче и се оказа , че и другия зъб , който тя прави е отново за правене .

# 40
 • София
 • Мнения: 0
и аз да добавя някой в черния списък Теодора Кривошиева -София Борово ул"Смърч"22-24 след като 10 г бях нейна пациентка, установих,че всички зъби които ми е правила са без подложка,недоизвадени нерви и незапълнени добре канали, след което вече 6 месеца се лекувам от нейното лечение.Аман от некадърници,незнам какво да направя,че да си получи заслуженото!!! И не съм само аз така за сега три сме установили проблеми  и вече сме при други лекари. #2gunfire

# 41
 • София
 • Мнения: 377
И аз да се включа за съжаление Sad Може би, ако се касаеше за мен, а не за детето ми, нямаше да го приема толкова остро. Тръгнахме при д-р Влахова, има лазерен дентален център. Да, нещата минаваха безболезнено и ни направиха 4 кариесчета, които ни ги пишеха, че минават по здравна каса и отделно доплащахме по 120лв. на зъбче. Това го приемах, понеже детенцето ми е малко още и понасяше всичко и дори се радваше, като ходехме там. Подаряваха му лепенки и други неща, който само аз си знаех, че бях заплатила кашони от тях с парите за пломбите. По някое време бяхме прехвърлени към една друга зъболекарка, която работи при д-р Влахова, казва се д-р Митева, млада е. За специалист не бих казала, че е специалист, просто беше мила и внимателна. Та след всичките прегледи който бяхме минали за вече станала половин година ходене при тях се оказа, че имаме зъб с пулпит, който вероятно, ако го бяха погледнали по-навреме нямаше да се стигне до там. Вадене на нерв, чистене, лекарство, чистене, лекарство и това продължи месец. През който месец взех да се съмнявам за провежданото лечение, понеже в зъба беше останала чувствителност и кървеше от време на време. Това го подложих на съмнение, че не е изчистен зъба и изваден нерва, но младата госпожа / не мога да я нарека стоматог все още/ твърде отрече тази вероятност и стигнахме накрая до заветната пломба. Цялото "лечение" с обикновенната машинка ни коства 155 лв!!! След 15 дни болка в същото зъбче и като го отвориха то прокърви. След снимка се видя, че не е умъртвено цялото, имаше останал нерв и пак арсен  всичко отначало, само че този път не бих се подлъгала да отида пак при д-р Митева, че току виж извадила теория, че зъба сам се е съживил. Та толкова от мен. Много съжалявам, че доверих детето си в нейните ръце. Просто ми е жал, че му причиних това Sad

Последна редакция: пт, 22 юни 2012, 22:43 от ra_iv

# 42
 • Мнения: 0
Здравейте,

И аз имам сериозни оплаквания при д-р Ирен Влахова, при която водих наскоро детето си. Малката беше на 3 г. и малко, като започнахме, с доста кариеси. Отидохме, заради лазерното лечение, тъй като разбрах, че е безболезнено и децата свикват по-бързо с него.
Първото ми оплакване е за хигиената - тази лекарка работи без ръкавици и маска, и редовно й се налагаше да плаща нещо, докато бърка в устата на детето,  и пипаше банкноти, след което не си измиваше ръцете. Също така кихна веднъж в ръката си и продължи да работи по детето.

Второто ми оплакване е за това, че е неорганизирана и редовно не си спазва графика. 2-3 пъти ме върнаха (отбиха номер като смениха само лекарството), защото ми бяха казали час, но не го бяха записали в графика. Всеки път съм чакала по 30-40 мин, понякога и повече, което никак не е коректно, при положение, че там ходят толкова много деца. Освен това в моя случай се налагаше да вземем и малкото ми дете на година и 2-3 месеца, което правеше чакането още по-трудно.

Трето - цените на лечението са спекулативни. За сравнение - почистване с лазер, при едно посещение (не за целия зъб), струва 45 лв., т.е. за почистване на един млечен зъб може да се наложат и 2-3 посещения, което прави само почистването 135 лв. за млечен зъб. Също така пломба на млечен зъб струваше 110. При други зъболекари, където сега водя детето си и са много по-стриктни, цената е 30 лв. за почистване на целия зъб с лазер и пломбата е между 30 и 70 лв.

Веднъж въпросната Ирен Влахова ни изпрати, след като беше поработила съвсем малко, защото изоставаше от графика си и искаше да навакса. Никак не е коректно с две малки деца да те карат да пътуваш до някъде и да те върнат с несвършена работа. Да не говорим за оскъпяването - 45 лв. за всяко посещение. В този конкретен случай тя разбра по отношението ми, че не съм доволна и не искаше да вземе пари.

И друго - мисля, че качеството на работата й не е добро. Искрено се надявам да няма поражения върху зъбите на малката, но  едното зъбче, заради нейното размотаване (и едно наше боледуване) беше отворено цял месец, след което се наложи наново да се почиства, разбира се. При слагането на пломбата тя падна и д-р Влахова се оправда с това, че детето си е мръднало езика и е навлажнило зъба, затова фотополимерът се е отлепил. Мисля, че не трябва да се разчита на 3-годишно дете да не си мърда езика. От дългия ми опит със зъболекари, добри специалисти, знам, че в тези случаи се използва аспиратор за подсушаване, а такова нещо не видях да се ползва при тях.

Въобще и други по-дребни несъобразени с пациентите неща забелязах при тях, но основното са хигиенните навици, некоректност, и лошо качество на работата.

# 43
 • Мнения: 296
Здравейте и от мен, и аз искам да потвърдя за съжаление отрицателните отзиви за д-р Ирен Влахова. Нашите посещения не бяха съвсем скорошни, аз се подлъгах заради малко детенце- воден лазер, безболезнено за детето и т.н . по това време не беше толкова разпространено този вид лечение и чрез интернет попаднахме при нея. Отношението към детето наистина беше добро, но за цена на услугата не ми се говори- то беше връщане размотаване, плащане по няколко пъти за една и съща пломба. "само 30 лева ще ви взема за тази пломба този път", при положение, че си бяхме платили 130 лв за същата пломба 2 седмици по рано и тя падна, но в името на здравето на детето и това, че не се травмира и ходи с ентусиазъм на зъболекар преглътнахме доста "горчиви хапове(големи суми)". За чакането  графиците също имаше некоректности.
В последствие заведохме детето при стоматологът при която ходим ние, детето нямаше никакъв проблем с обикновена машинка я работеха и всичко е точно за несравнимо по ниска цена.
Да допълня, че само първото зъбче при Влахова лекувахме с водния лазер, после детето поддаде на обикновената машинка, но за сметка на това тя реши че ще ни връща по 2-3 пъти за да си вземе сумата която беше планувала...

Категорично в черния списък

# 44
 • Мнения: 0
Здравейте,  искам да споделя личните си впечатления от д-р Грета Йорданова-ортодонт, която  преглежда  в  София на ул. Ами Буе. Ходих на преглед и се ужасих от лошото и отношение.  Когато исках да ми обясни какво ще представлява лечението, колко ще продължи, ще има ли нужда да се вадят зъби , тя ми повиши тон, каза ми ” Вие ли ще му казвате на ортодонта какво да прави”.  Когато и казах, че имам болки в един от зъбите, тя ми каза, че „това не е възможно”.  Гледаше само зъбите ми и рентгеновата снимка, не ми зададе никакви въпроси как се чувствам , имам ли оплаквания. Смятам, че лечението би трябвало да се проведе в координация с пациента и ,че  в правото на всеки пациент е да бъде запознат предварително с лечението и да се обсъдят с него различните варианти. Тази зъболекарка се държа отвратително и арогантно . С облекчение си тръгнах от кабинета и се радвам, че повече няма да  я виждам, нито да разговарям с нея.  За  мен тази жена не е добре.
Препоръчвам да НЕ ХОДИТЕ при нея, ако не искате да си губите времето и да си хабите нервите.  Нямам впечатления от  уменията и като ортодонт, но при такова отношение от нейна страна едва ли може да се проведе успешно лечение.

Общи условия

Активация на акаунт