Черен списък на стоматолозите

• 561 020
  • 945
  •   1
Отговори
# 615
Да, уви, това е форум и всеки може да напише мнение, да, останалите четящи няма как да се ориентират кое мнение е вярно, кое е преувеличено и тн. Това е един от недостатъците на интернет. От друга страна, ние пациентите нямаме как да се ориентираме кой лекар е компетентен и кой не (визирам лекарите изобщо, не само зъболекарите). За това е хубаво, че съществува този форум, иначе не виждам какъв друг начин има обикновенния човек да се предпази. В по-малките населени места е лесно, всички се познават и лекарските грешки се разчуват бързо. Затова и лекарите са малко по-внимателни. Но в София, Варна и другите големи градове са на принципа "шарани винаги ще има". Масово не издават касови бележки. Дори да издават бележки, не водят документация какво лечение е проведено. Живеем в държава, където при лекарски грешки довели до смърт няма наказани, така че е меко казано смешно да разчитаме, че ще накажат някой за недоизлекуван канал или недоизчистен кариес. В същото време зъболечението струва маса пари, но е много често срещано явление на нас пациентите да ни се налага да лекуваме един и същи зъб по 2, че и по 3 пъти, защото някой си е прибрал парите нищо, че работа не е свършил.

# 616
  • София
Отказали сте прием на спешен случай. Знаете че това е нарушение, нали? Нямате право да връщате пациент със силни болки.
А вие сте лопнали телефона.
Че за какво да ставам ваш пациент????
Самозабравиха се някои.
Вие добре ли сте?????!!!!!!!
Какво нарушение какви 5 лева,ако ти си зъболекар и някой те викне да речем на сватбения ти ден,защото е спешен случай какво?На съд ли трябва да те пратят?Кабинета си има работно време и зъболекарят изобщо не е длъжен да си вдига дори телефона.Не е единствен зъболекар,затова има денонощни клиники.в 23:30 зъболекарят може да е на кино,може да пие вино,може да приспива детето си.Никой на никого не е длъжен в случая!
Боже... не мога да повярвам.

Спомням си, че една вечер в 11 ч. ми позвъни по телефона една жена, която се представи като баба на дете на 4 г. което плачело, защото го болял зъб, а аз съм била най-близкия кабинет. Бабата била идвала при мен и била доволна. Обясних й,  че аз не съм със специалност детска стоматология и по това време не приемам.

Ако у Вас имаше повече професионализъм и човечност, нямаше да откажете да приемете плачещо дете, поне да видите за какво става въпрос.

Няма нужда да влизате в обяснителен режим, това не е целта на темата.

Повечето хора много ясно описват от какво са недоволни и как им е навредено.
Какво значи поне да види за какво става въпрос.Това значи да стане,да зареже семейството си,да отиде,да работи 1 час,да почисти и да се прибере в 1-1:30 вечерта.Не е длъжна!Аз работя на 5-6 пациента на ден с максимални усилия,и няма как ако работя посред нощите ,да съм отпочинал и да мога да дам всичко от себе си.
А и във всеки град има хиляди зъболекари,няма само един,от който да зависи пациентът.

Последна редакция: вт, 17 дек 2019, 17:31 от thedentist

# 617
  • Norge
…….. е много често срещано явление на нас пациентите да ни се налага да лекуваме един и същи зъб по 2, че и по 3 пъти, защото някой си е прибрал парите нищо, че работа не е свършил.

За жалост, е точно така.
Тъкмо минавам през тези процедури.
До момента допълнителното лечение ми е струвало 1000€, предстои още една фаза.

----------

За повикването малко преди полунощ и аз не разбрах защо зъболекарят е трябвало да се отзове.

# 618
Отказали сте прием на спешен случай. Знаете че това е нарушение, нали? Нямате право да връщате пациент със силни болки.
А вие сте лопнали телефона.
Че за какво да ставам ваш пациент????
Самозабравиха се някои.

Какво нарушение какви 5 лева...На съд ли трябва да...
Не е единствен зъболекар

А не. Що на съд. Просто няма да дойда при теб. Да не се чудиш после защо нямаш клиенти.

А, и една твоя колежка ми каза същото - че не била единствена в града, и ако не ме устройвал часът, който ми даде за детето след 15 дена , а то беше с гной в костта....ами не струва, съжалявам...много здраве й пратих и се възползвах от съвета й.😉

# 619

За жалост, е точно така.
Тъкмо минавам през тези процедури.
До момента допълнителното лечение ми е струвало 1000€, предстои още една фаза.

И обикновенно е мн трудно до се докаже, че този зъб е лекуван от зъболекаря Х преди 6 месеца например. Защото кой си пази касова бележка след 6 месеца или година? А дори да запазиш бележката, на нея не пише "заапълнени канали на зъб Х".
В общи линии никой доволен пациент няма да седне да пише срещу зъболекаря по форуми. А за да е недоволен и да пише, очевидно има причина.

# 620
  • Варна
За жената, звъннала след работно време и ядосана, че ѝ е отказано лечение-за това има спешни кабинети. Не се търси най-близкия, а спешния.
За случая с детето на Тете-за мен е спешно, не става след две седмици. Всеки добър кабинет ще предвиди и по някой спешен случай в часовете.

# 621
11ч пишеше..не 23ч.

При нас няма спешни кабинети. Нито денонощни.

# 622
  • Варна
Тете, подозирам, че е късно вечерта, не по обяд.
А липсата на спешен кабинет наблизо е много неприятно. Аз нали през лятото съм в малко градче и преди няколко години там ме сви зъб. Ами сори, нямаше рентген. Рентген-в областния град.

# 623
  • Norge

И обикновенно е мн трудно до се докаже, че този зъб е лекуван от зъболекаря Х преди 6 месеца например. Защото кой си пази касова бележка след 6 месеца или година? А дори да запазиш бележката, на нея не пише "запълнени канали на зъб Х".
В общи линии никой доволен пациент няма да седне да пише срещу зъболекаря по форуми. А за да е недоволен и да пише, очевидно има причина.

Да, Вики. Точно такава информация би била отбелязана.
Работи се „на око“, без снимки на място, без електронно замерване, както дойде. Ако мине - мине, ако не, все тая.  Tired

Все пак се въздържам да спомена името на въпросната зъболекарка (Варна).
Но си права, че доволен от зъболекаря си пациент няма да влезе тук и да пише просто така, колкото да се намира на работа.

# 624
Добавям още двама към въпросният ЧЕРЕН СПИСЪК! Д-р Попова - работи в Частен кабинет зад Хотел Плиска! Взима ужким по-малко и по-евтино, особено на пенсионери! Евтиното по традиция излиза СКЪПО! И Частен кабинет на Д-р Бобева и Д-р Данов - намира се на площад Мизия - срещу Пътна инфраструктура! От всичо разбират! Нямат иначе техника и оборудване! Препращат за биочек и многомерна медицина! Не са наред и двамата! Лично мен ме диагностицираха с бруксизъм, което изобщо не е така! Дала съм 150 лв. за някаква измислена шина, по 17 лв. за паста за зъби, която не е абразивна, и по 80 лв. за четири пломби на шийки на зъби, които падат! Става иначе въпрос за коморбидно състояние, резултат от хормонален дисбаланс! Решава се с оперативни интервенции на всеки един зъб! Препоръчвам клиники БИОДЕНТ! Коректни са!

# 625
Зъболекарят освен зъболекар е и човек с ,а не робот и има определена физическа и психическа издръжливост,както и невъзможност да приема пациенти 24 часа в денонощието,както и всеки път ,когато някой има проблем.За всички е неприятно да има болки по зъбите,но в нашата страна лечението е доста бързо и достъпно за разлика от много по-напреднали европейски държави,където дори за рентгенова снимка се чака с дни.

# 626
  • Norge
misssixty,  би ли уточнила какво имаш предвид с рентгеновите снимки в различни от България страни?
В „моята“ държава рентгеновият апарат е просто част от инструментариума на всеки кабинет и е прикрепен към основния пилон, както са и всички други, повече или по-малко традиционни, уреди.

# 627
Има човеци и човеци във всяка една професия! Когато на пациент му се каже "Пламен, не хапи", и "Пламен, отвори уста"...а Пламен и хапе и е затворил уста...но въпреки това е пациент, мисля че "човекът-стоматолог" не е лошо да си обърне внимание на физическата и психическата издръжливост...и да не изпраща пациентите си на многомерна медицина и биочек...при това на другият край на галактиката:)))

Зъболекарят освен зъболекар е и човек с ,а не робот и има определена физическа и психическа издръжливост,както и невъзможност да приема пациенти 24 часа в денонощието,както и всеки път ,когато някой има проблем.За всички е неприятно да има болки по зъбите,но в нашата страна лечението е доста бързо и достъпно за разлика от много по-напреднали европейски държави,където дори за рентгенова снимка се чака с дни.

# 628
  • София
Тази седмица за съжаление и аз трябва да добавя стоматолог. Казва се д-р Йордан Петков. Кабинета се намира на ул. Д-р Петър Берон 3, София. При прелечение на горен втори преден зъб счупи инструмент в него. Притесни се и започна да ръчка в зъба с някакви други инструменти и пилеше и дълбаеше с машинката, но не можа да извади счупения инструмент. Машинката, в момента в който достигнеше инструмента и се избиваше настрани и рушеше здравата част на зъба. Звънна на колежка, която може под микроскоп да извади инструмента. Тя беше в отпуска, но му препоръча д-р Кафелов или д-р Йовчев, които са светила в ендодонтията и работят под микроскоп. При тях обаче се чака за прием над 2-3 седмици, а понякога и с месеци. Никой от тях не можеше да ме приеме веднага. Предложи ми ако не мога да се свържа със стоматолог, който под микроскоп да ми извади инструмента, след два дена той да извърши апикална остеотомия. Зъба ми се възпали много и започна да гнои. Съпруга ми не спря да звъни и да търси възможност да се извади инструмента. От кабинета на д-р Кафелов ми записаха час най-рано за след две седмици, а аз с това възпаление не можех да издържа и два дена. Тъй като кърмя в момента, пиех по-слаб антибиотик, съвместим с кърменето. Състоянието ми се волошаваше с минути и часове. Помолих д-р Петков, да ми изпрати снимката със счупения инструмент, но той каза, че няма такава. Това много ме учуди, тъй като в кабинета си ми направи 2 снимки. Не исках да се снимам допълнително, тъй като кърмя. Помолих го да опише счупения инструмент и той ми каза син хечтрьом(изглежда като малка бургия), номер 30, намиращ се в апикалната трета( върха на корена- оцветен в червено на снимката). Тъй като не можахме да намерим лекар с опит във ваденето на счупения инструмент толкова бързо, реших да се доверя на д-р Петков, въпреки грешката му и да ме оперира и извади с операция инструмента. Прави се като се отвори венеца, пробие се коста и се изреже малка част от корена на зъба, там където е счупения инструмент. Д-р Петков ме убеждаваше, че ще се справи и ще спаси зъба. Съпруга ми изрично говори с него да няма пропуски в качеството на материалите този път. За мой огромен късмет в последния момент, точно преди да ме оперира д-р Петков се обадиха от кабинета на д-р Кафелов, че същия ден в 15.30 се е отказал клиент и могат да ме приемат. Без да се замисляме със съпруга ми отказахме операцията при д-р Петков и приехем да отидем в кабинета на д-р Кафелов. Там той направи ренгенова снимка на зъба със счупения инструмент и забележете: СЧУПЕНИТЕ ИНСТРУМЕНТИ БЯХА ДВА- червения при върха на зъба, за който д-р Петков ни беше информирал и синия по средата на зъба, за който д-р Петков си беше замълчал.... Д-р Кафелов успя да извади само синия инструмент от средата на зъба. Червения инструмент, който се намира при върха на корена не го извади, тъй като е голям завоя и трябва да разруши короната за да го достигне. Предстои операция, за да бъде изваден този инструмент. Съпруга ми се ядоста много и се обади на д-р Петков, да го попита как е мислел да направи операцията, която отказахме, при условие, че има и втори счупен инструмент по средата а зъба, който той нямаше да може да отстрани с операцията? Стана ясно, че д-р Петков е знаел, че е счупил два инструмента. Съпруга ми го попита също защо два пъти ме е излъгал, че има само един счупен инструмент? Защо не даде снимката със счупените инструметни? Защо ни лъжеше, че с операцията ще спаси зъба? Най вероятно по време на операцията щеше да каже, че зъба е неспасяем и да го извади, за да заличи грешката си...... Пиша този пост, за да предпазя други хора да не попаднат в тази ситуация. Ваденето на инструмент и операцията не са евтино лечение и много хора няма да могат да си го позволят и зъба им ще бъде изваден, след такава грешка.

Да споделя продължението на случката,тъй като до преди 2 седмици продължи лечението и не се бях включвала тук. Ваденето на двата счупени инструмента се оказа доста сложно и дори опитен специалист като доктор Кафелов, успя да извади дълбоко вкопания инструмент след няколко посещения в кабинета му, в продължение на близо 4 месеца. При предпоследното посещение, дори сподели, че може и да не успее да извади втория инструмент. Първия инструмент, който беше по средата на корена го извади още при първото посещение. Бяхме насрочили дата за операцията, но Доктор Кафелов прецени, че ще пробваме да излекуваме зъба и за сега нямам проблеми с този зъб. Последната интервенция беше началото на Декември.
Молят съпруг след приключване на лечението на зъба се свърза с доктор Йордан Петков, да го информира какво  е станало след неговата грешка и да го помоли да ни обезщети, по начин който той намери за добре. За мое голямо разочарование, трябва да споделя, че доктор Йордан Петков отказа да поеме отговорност за действията си. Според доктор Йордан Петков него нямало компрометиране на зъба след счупването и ваденето на двата инструмента. Всеки зъболекар и клиент знае, че при вадене на инструмент, канала на зъба се уширява поне 3 пъти, за да влезне инструмента за вадене. Уширяването и отовора в короната се увеличават многократно, ако инструмента е чак при върха на корена след завой. Ето кратко видео, какво представлява ваденето на инструмент https://www.youtube.com/watch?v=uH1EK4BQgLo
Най нагло доктор Йордан Петков ми обясни, че инструментите ми били остранени за 2 дни!!!  В действителност инструментите бяха остранени след многократно лечение в продължение на 4 месеца. За него това било излишно. Трябвало само първия лесноотстраним инструмент да се извади, а другия да си седял в зъба ми, тъй като зъба имал проходимост!!!! Да съм спряла да му вменявам вина за счупените инструменти, ми написа Йордан Петков на съобщение, което прилагам към този пост?????
За информация, колко ми излезне грешкатадоктор Йордан Петков:
-майчинството си го карах в провинцията, тъй като исках поне първата годинка на детето ми да е на чист въздух и за всяко лечение съм пътувала от там до София- над 1000лв за гориво
-в София трябваше да търся, кой да гледа бебето по време на лечението, което е време и пари и притеснение
-таксита за всяко посещение
-лечението при Доктор Кафелов, е скъпо, но си струва всяка стотинка, заради професионализма, оборудването и класата на клиниката
-компрометиран зъб с много изтънени стени, което ще носи доста притеснения за мен в бъдеще
[/img]

# 629
Какво само сте изтърпяли - имам предвид мъките по ваденето на инструментите!!! Толкова часове на стола - направо е нечовешко.
Материалните вреди не ги коментирам, то ви стигат мъките и болките.
Отвратена съм...но за жалост не мога да кажа че съм изненадана от поведението на този Петков. Така реагират..да. Повечето. 😩

На вас желая спокойствие!

Общи условия

Активация на акаунт