Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните разлики между базалните и конвенционалните импланти?
Какви са общите мнения за зъболекарите в България?
Какви са препоръките за избор на добър зъболекар в България?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните разлики между базалните и конвенционалните импланти?
Основните разлики между базалните и конвенционалните импланти се крият в техния дизайн, метод на поставяне и ниво на надеждност. Базалните импланти са едночастови, предназначени за тотално обеззъбени пациенти и се поставят директно в костта. Те са лесни за поставяне и имат по-прост производствен процес, но могат да доведат до хронично възпаление и загуба на кост поради липсата на прецизни коронки. Конвенционалните импланти, от друга страна, се състоят от множество части и изискват множество етапи на лечение. Те предлагат по-голяма надеждност и възможност за точни коронки, което води до намалено възпаление и загуба на импланти.
-
Какви са общите мнения за зъболекарите в България?
Формулярът съдържа множество мнения за различни стоматолози в България. Потребителите споделят негативни преживявания с д-р Елена Шикова, д-р Мария Маджарова-Петрова, доц. Лаурa Андреева, д-р Факих, д-р Стефка Куклева, д-р Димитър Тянков, Богдан Димитров (Добрич), д-р Васил Пеев, Боряна Сугарчева, д-р Садета Парушев, Николета Атанасова, д-р Камен Георгиев, д-р Соня Тосева-Чавдаровa, д-р Марин Димчев, Красимир Миланoв и д-р Любомир Шейтанов. Потребителите споделят негативни преживявания поради некомпетентност, лошо отношение към пациентите, непрофесионализъм и небрежно отношение към лечението. Мненията за зъболлекарите в София варират, като някои потребители съобщават както положителни, така и отрицателни преживявания с различни стоматолози. От съществено значение е да се извърши задълбочено проучване и да се избере подходящ специалист за дентални процедури. Някои потребители съобщават за лоши преживявания с различни зъболекари в София, включително лошо качество на протезите, некомпетентност, липса на хигиена, неучтиво поведение и непрофесионализъм. Някои пациенти споделят истории за измама, лошо обслужване и нискокачествени извършени процедури. Формулярът показва и различни мнения за зъболекарите в България. Потребителите споделят оплаквания от некомпетентност, алчност, грубо отношение и лошо обслужване. Някои хора съобщават за нерегулирани практики, надценяване на зъболекарите и липса на доверие в професионализма на повечето от тях.
-
Какви са препоръките за избор на добър зъболекар в България?
Форумът предлага различни препоръки за избор на добър зъболекар в България. Потребителите съветват да се избягват д-р Елена Шикова, д-р Мария Маджарова-Петрова, доц. Лаурa Андреева, д-р Факих, д-р Стефка Куклева, д-р Димитър Тянков, Богдан Димитров от Добрич, Д-р Васил Пеев, Боряна Сугарчева и д-р Стоян Тенев. Потребителите споделят отрицателни преживявания, които включват некомпетентност, лошо отношение към пациентите, непрофесионализъм и небрежно отношение към лечението. Форумът препоръчва да се избират зъболекари, които обичат професията си, непрекъснато се развиват, обучават се на нови технологии и имат желание да помагат на пациентите. Също така подчертава значението на проследяемостта и отговорността на лекарите, както и избягването на некачествени услуги.
-
Къде мога да подам жалба срещу зъболекар?
-
Какви са общите преживявания на други хора със зъболекари в България, включително всякакви негативни аспекти?
, не я наричам доктор защото е пълна некадърница. На 19.12.2013 си направих пломба на шиечен кариес, която ми падна на 5.01.2014г. Направо се ронеше, наложи се да отида при друг лекар, защото тая овца не искам да я срещам изобщо, камо ли да ми прави пак зъба да го досъсипе...при нея преди това си чистих зъбния камък..оказа се че и него не е изчистила добре, другия лекар от който съм много доволна - Д-р И. Бърдарски, голям сладур и работи добре/поне за сега съм с такова впечатление
/ ми отчупи парченце от зъбния камък за да видя колко го е изчистила оная Величка Крумова, набедената докторица...абе кошмар с тия пишман доктори, нека тук да я знаят повече хора и да не се прецакват да ходят при нея - сега работи в Овча Купел 2 един кабинет до магазин ЦБА и 149 СОУ. Цялото й име е
Преди няколко години така рискувахме с моя зъболекар. Два кътника живи изпилени, носят липсващия шести. При мен зъбите се успокоиха за няколко месеца, и малко терапия с лазер имаше.