Черен списък на стоматолозите

• 560 519
  • 945
  •   3
Отговори
# 105
Как може да продължавате да твърдите, че "може да няма нищо гнило" ?! Винаги ще намерите оправдание, вие, зъболекарите.
Като знам как студентите взимат изпити ... със скрити микрофони, слушалки, преписване, като някой друг се яви вместо него ! Затова няма да имаме медицина като хората, единици ще бъдат добрите. Тежко и горко ни.
Мария Лазарова ме изгуби като пациент, защото щях да правя мостове в цялата уста, поне за още 15 зъба. Както обясних - касови бележки не издаваше, излъга ме неколкократно, работата й е некадърна. Затова ще пиша навсякъде в интернет против нея, нека губи пациенти. Няма смисъл да подавам жалба в НЗОК и Стом. съюз, както мислех първоначално.
А вие THEDENTIST издавате ли касови бележки на пациентите си за всяка манипулация ? Честно отговорете. Обяснявате ли им и и обсъждате ли с тях какво и как ще правите ?

# 106
  • София
Издавам касови бележки,те са гаранцията,ако падне пломбата,да бъде възстановена безплатно,ако падне в следващите 12 месеца.НЕ върви да кажа,че от днес пломбата е в гаранция а да няма никакво доказателство,че съм работил нали;д
А тъй като имам малко пациенти като млад стоматолог,естествено е,че правя всичко за да задържа всеки.Като им кажа,че трябва да доплатят 5 лева за да им сложа по-качествен цимент им обяснявам,че съдържа флуор,че така се предпазва долу дентина и т.н.
Преди 8 месеца като започнах и чак на 10 ден влезна човек...как мислите,мога ли да си позволя да направя нещо не както трябва?

# 107
  • The QC to be!!!
А аз имам по специфичен ?с към thedentist: на колко от пациентите си предлагате инлей/овърлей вместо коронки? И обяснявате ли им каква е разликата и защо е пдобре вместо коронка, ако зъбът позволява.

# 108
  • София
Ами инлей или овърлей е добре да се прави,когато зъбът е жив,за  съжаление,до сега не съм имал случай,който да има много разрушен зъб,който да е останал жив.А и аз лично съм на мнение,че вместо овърлей,едно възстановяване с много висок клас композит може да свърши по-добра работа.
Бил съм на курсове,на които се твърди,че дори под свалена корона,ако пациента няма пари за нова,може да се направи такова въстановяване(но да отчетен и все пак,че този,който го каза това,е официален представител на съответния фотополимер)

# 109
  • The QC to be!!!
Ами инлей или овърлей е добре да се прави,когато зъбът е жив,за  съжаление,до сега не съм имал случай,който да има много разрушен зъб,който да е останал жив….
Мерси за отговора. Звучи, че пациентите ви са с много лоши зъби.  Sick  Аз имам няколко и от 2та вида, и за 1 от инлейс трябваше да споря със зъболекар който посещавах за 1ви път. Стигна се до там, че му казах, че или прави инлей, или ставам от стола и отивам при бившият си зъболекар през няколко щата да ми го направи, а после ще го рапортувам на асоциацията му за изнудване. Е направи го, много намусен, но добре, и му беше крив света, че пациента може да прецени какво може и какво не да се сложи и може да си търси правата. Не се върнах при него след това. Знам от други, че не е рядка практика тези варианти да не се предлата изобщо на пациентите заради по ниските им цени, и малко по трудната работа, че и по деликатна. По лесно е да се изпили зъб и да му се лепне коронка.  Sad 

# 110
Дано с вашето настояване да сте освободили зъболекаря от отговорност при евентуална фрактура на зъба след години , което при поставена коронка няма как да се случи Wink.

# 111
  • The QC to be!!!
Дано с вашето настояване да сте освободили зъболекаря от отговорност при евентуална фрактура на зъба след години , което при поставена коронка няма как да се случи Wink.
Няма страшно от спукване.  Wink Както и написах - мога да преценя и не съм средно статистически пациент. Минали са вече >10 години от първите ми инлейс, и почти 6 от последния за който писах по горе. Дано поне до към 15 год. след слагането им да нямам никакви проблеми, това ми каза и зъболекар познат който ми сложи първите и ме образова на темата.  Wink

# 112
  • София
Ами инлей или овърлей е добре да се прави,когато зъбът е жив,за  съжаление,до сега не съм имал случай,който да има много разрушен зъб,който да е останал жив….
Мерси за отговора. Звучи, че пациентите ви са с много лоши зъби.  Sick  Аз имам няколко и от 2та вида, и за 1 от инлейс трябваше да споря със зъболекар който посещавах за 1ви път. Стигна се до там, че му казах, че или прави инлей, или ставам от стола и отивам при бившият си зъболекар през няколко щата да ми го направи, а после ще го рапортувам на асоциацията му за изнудване. Е направи го, много намусен, но добре, и му беше крив света, че пациента може да прецени какво може и какво не да се сложи и може да си търси правата. Не се върнах при него след това. Знам от други, че не е рядка практика тези варианти да не се предлата изобщо на пациентите заради по ниските им цени, и малко по трудната работа, че и по деликатна. По лесно е да се изпили зъб и да му се лепне коронка.  Sad  
В случая ако бяхте мой пациент,щях да кажа,че нямам нужния опит и квалификация да ви изработя керамичен инлей и зъботехника ми по принцип не изработва такива(в случая това е истина)Наистина новите поколения фотополимери,които се нанасят с инструмент и после се мажат с четчица продължително време и се залепват безупречно,могат да заменят керамичните инлеи(става дума за Мичериум,Каризма Diamond)Това което вие изисквате няма как да ви го предложа,просто не може всеки да прави всичко.Инлеи,Онлеи,Овърлеи не прави всеки.
А ако искате такова нещо на умъртвен зъб вместо корона....би трябвало всеки един стоматолог да откаже...според мен

# 113
  • The QC to be!!!
….Това което вие изисквате няма как да ви го предложа,просто не може всеки да прави всичко.Инлеи,Онлеи,Овърлеи не прави всеки.
А ако искате такова нещо на умъртвен зъб вместо корона....би трябвало всеки един стоматолог да откаже...според мен
Съгласна, не всеки може и има необходимият опит.  Peace И не, не става на ?с за зъб с извадени нерви, а ставаше на ?с за мъдрец. Имам инелйс на други 2 мъдреца, и исках да подменя стара пломба с инлей. На пломбата и нямаше нищо, но знаех, че е ?с на време преди да ми създаде проблеми, и знаех колко е дълбока защото имам снимките които сама чета.  Проблема е точно, че не всеки прави ин/овърлейс,  а и тези дето ги правят се опитват да изнудват. В случая, даже не става на ?с за зъболекар в Бг. Много пациенти нямат никакви познания да разграничат даже и да им се обясни, за съжаление.

# 114
Защо да се опитват да изнудват? Подготовката на зъба е много по-лесна, отколкото за корона. В БГ цената на керамичен инлей и прескорона е еднаква, а полимерен инлей струва колкото една металокерамична корона, така, че тезата за световна конспирация и умисъл не издържа Wink.

# 115
  • The QC to be!!!
Защо да се опитват да изнудват? Подготовката на зъба е много по-лесна, отколкото за корона. В БГ цената на керамичен инлей и прескорона е еднаква, а полимерен инлей струва колкото една металокерамична корона, така, че тезата за световна конспирация и умисъл не издържа Wink.
За Бг. не зн нито какви са цените за тези неща, нито ме интересува. Там където аз бях, цената на коронка е с $150-$250 (че и от горе може) по-висока от цената на инлей/овърлей за един и същи зъб. Изпилването на зъб за коронка е с малко повече работа сравнено с изчистването на стара пломба или кариес, правене на отпечатък и след това лепене на инлей/овърлей.

# 116
Ще споделя и аз.
В началото на декември ме заболя зъб. Доста избирах по форуми къде да отида и се обадих в кабинета на http://www.dimovadent.com/contact.html и записах час. Отидох, но се оказа, че не е доктор Димова, а  "доктор"- М. Първанова. Направихме снимка в съседния кабинет. Платих 8лв. без касова бележка. Оказа се, че имам гранулом и трябва да се отвори зъба. Започна се . Бавно, бавно... и в един момент страшно кървене. Всичко това около час и 30мин.. Да не говорим колко пъти ме удари с инструментите без дори да разбере. Сложи ми лекарство и след няколко дни трябваше пак да отида. На следващата сутрин над зъба имаше гной и болка.След като отидох отново, "докторката" по време на работа с ръкавиците  си вдигаше телефона, излизаше до съседния кабинет, че нещо уреда и не работеше,  а аз през това време с отворена уста и някаква метална подложка под бузата, която ме притискаше силно. Помолих я да я махне, тя ми отговори, че не може. с тези ръце  ми  смени лекарството  и  ми даде час за пломбиране. Прибрах се и веднага потърсих мнение на друг стоматолог. Отидох спешно и след направена снимка се оказа , че ми е пробит корена. . Пих антибиотик една седмица, но гноенето продължаваше. Наложи се да отида на хирург. Направиха ми операция. Пак антибиотик. Отделно болки и финанси  няма да ви описвам. И до ден днешен продължавам.Още се чудя какво да направя. Какви мерки да предприема спрямо нея. Дайте идеи моля.

# 117
3а неиздадена касова бележка й изпрати данъчна проверка - по възможност още утре.
Бъди сигурна,че ще й съставят Акт.
Неведнъж съм писала,че данъчните много обичат неизрядни доктори.

# 118
Снимката е направиха  колегите ѝ в съседния кабинет. Споделих цената ,защото не знам другаде да е 8лв.Но по принцип нито тя, нито те дадоха касова бележка за услугите. От тогава не съм контактувала с нея, а ми се иска по някакъв начин да дам гласност за това,  за  да няма други потърпевши като мен. Явно има още много да се учи, но не за сметка на нас.

# 119
Ако пазиш снимката - тя ще ти е едно от доказателствата, че си била там...
Необходимо е (с оглед бъдещо производство) и да си спомняш точната/-ите дата/-и на посещението/-ята си там.
Аз не бих оставила нещата така...
Дори и нищо да не стане, то създадените неприятности за неизрядните доктори ще са доста, не се съмнявай в това...

Общи условия

Активация на акаунт