Черен списък на стоматолозите

• 560 884
  • 945
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Добавям д-р Колев от Бургас
Имам проблем с един мъдрец от известно време и моя стоматолог ме прати на стоматолог-хирург. Оказа се доста трудно да намеря такъв, работещ по ЗК в Бургас. Примерно за Стоматологията трябваше да чакам поне 2 седмици, на други места месец, а моя мъж днес беше свободен да гледа дребния и да ме разнася с колата по задачки  Та, отидох при д-р Колев, кабинета е на Македония 21. Велика грешка. Не бях се вбесявала толкова скоро. Та отивам в кабинета в 12:30ч. Там сестрата. Супер тросната, все едно й досаждам. Записах си час за 18ч. Забележете, часовете от 16ч нататък за същия ден бяха свободни, а отивам в 12:30ч. Питам, работят по ЗК. Трябвало да доплатя 30лв. Показах й и направление и снимка, доктора го нямаше. Отивам в 18ч. Понеже се звъни от долу, а са на втория ет, сестрата ми отваря и влизам в чакалнята. Взима ми снимка, талон и книжка, пита дали работя, казвам че съм в майчинство и влиза в кабинета. Чакам 10мин, мисля, че има друг пациент, чува се разговор вътре, не мога да схвана какъв, но стана ясно, че си говорят доктора и сестрата. Пациент вътре няма. Излиза сестрата и ме кани в кабинета, заключва входната врата, показа ми закачалка, на която да си оставя чанта, яке и т.н., изгаси лампата в чакалнята и влизам в кабинета. Там ми казват да седна, ама къде, има стол, още един, зъболекарски. Няма добър ден, няма да се пита нещо там. Сядам на зъболекарския стол. Сестрата си закача там престилката за лиги и си чакам. Доктора благоволи да дойде със снимката. Обяснявам какви са ми оплакванията. Той взима огледало и онова остричкото шило от масата, забележете седят върху една хартия на масата, не ги отваря в момента, както прави моята зъболекарка. Доктора не си изми ръцете, като дойде и ръкавици не си сложи. Не съм изобщо наясно дали мога да кажа, че беше добра и на ниво хигиената в кабинета, както и в чакалнята. В чакалнята виси нещо като ценоразпис, непълен, но пък е записано, че запазването на час струва 2 лв! Не бях виждала такова нещо. От там доктора взе да увърта, че по-добре да не ми вади мъдреца, видно от снимката, а да изреже част от венеца и да освободи място за него. Не се поемало обаче от ЗК. Струвало 70лв. Питам, нали идвам с направление и работи по ЗК, отговора на сестрата беше, че той нямал сключен договор точно по това направление. Интересното беше, че сестрата седеше зад главата ми и си разменяха погледи с доктора, че да може да ми измъкнат пари явно. Казах им, че съм здравно осигурена и нямам възможност да им платя процедурата / съжалявам, ама си плащам осигуровките, които реално не искам да плащам, но нямам избор, такава е системата, тия пари мога спокойно да си ги дам за нещо по-смислено/. Ако проблема е в другата диагноза, им казах, че веднага ще пратя мъжа ми да подмени направлението при зъболекарката и да отговаря на това, което ще прави. От там взе оня да се репчи, че трябвало да си поема аз отговорността, не можел той да я поема и т.н. Е, вярвайте, вбесих се. Казах им, че тогава си тръгвам. Взех си нещата, добре, ама няма кой да ми отключи. Накрая викнах на сестрата та дойде да ме пусне да си ходя. Вече ми стана ясно, че оставяйки си личните вещи в коридора нямам достъп и до тел., за да потърся помощ евентуално. Много хитро измислена схема. Доволна съм, че нищо не ми направи по зъба, че кой знае какво щеше да се случи в немарливите му ръце. Като се прибрах и споделих с майка, и тя ми вика, "Ооо, защо си ходила при тоя". Била ходила за някакъв зъб да й вади преди петнайсетина години. Първо й оставил парче. После я мазал с някакъв гел ужасно специален, че да се оправи мястото, който паднал почти до кабинета му. И само за пари се говори и нищо насреща. От тогава не е стъпила при него. После говорих с моята стоматоложка, на която разчитам безрезервно, и между другото и децата водя при нея. Понеже не беше виждала до тогава снимката, та в крайна сметка тя ще си извърши въпросната манипулация по корекцията на венеца, и то по ЗК. Е, кажете това безочие как се нарича! Да не говорим, че цялото отношение и обстановка в кабинета на тоя Колев беше, както местата дето ги дават по филмите, където правят примерно криминални аборти. Ей за такава гнус става въпрос. Тоя е за съд, и отнемане на разрешителното, и изобщо не може да се нарече лекар!

# 121
Ако пазиш снимката - тя ще ти е едно от доказателствата, че си била там...
Необходимо е (с оглед бъдещо производство) и да си спомняш точната/-ите дата/-и на посещението/-ята си там.
Аз не бих оставила нещата така...
Дори и нищо да не стане, то създадените неприятности за неизрядните доктори ще са доста, не се съмнявай в това...
Благодаря за подкрепата!Ще Ви информирам какво съм направила.

# 122
 "д-р" Малина Янакиева -гр. Бургас .
Все съм чувала за некадърни,ама и лъжливи не бях срещала .
Да се правиш ,че работиш зъб ,после да опънеш парите за него и да спиш спокойно....нямам думи !

# 123
Да си дам и аз мнението. Истината е, че за да бъде специалист един човек, не е нужно да е любезен. С лщбезност лечение не се прави, прави се с отгвороност и професионализъм. Знам, че е важно да срещнеш разбиране, аз лично все това търсех, но сега си преориентирах приоритетите. Защото:

През годините зъбите ми са лекувани от различни лекари. Най-добре са излекувани зъби от двама сирийски стоматолози, на последната снимка сама ясно мога да направя разликата с останалите зъби. При единият от тях се чака по 3 часа и е скъпо. Сега разбирам, че си заслужава ако имаш възможност. Макар че се дразнех ужасно, че нямаше време да говори с мен и да ми оябсянва подробно.

Повечето останали зъби лекувах от близо 5 години при една любезна дама. След снимката преди дни ясно видях до къде върши работа любезността й. А, и след един абцес и един гранулом на пълнени от нея до половината канали на два зъба. На всичко отгоре преди седмица ми направи пломба, толкова близо до нерва на преден зъб, че той се самоумъртви. На друг преден зъб от преди 2 седмици виждам черно около пломбата, поставена от нея. И се простих с нея.

В заключение мисля, че трябва да се прилага обучение не само по пациентски права, но и по основи на стоматологията. Така бихте преценили това, което Ви е направено дали е качествено още при първия път и не бихте повторили. Разбира се казвам това след като хубаво се опарих.  Аз съм за снимки на зъбите, особено при пълнене на канали - нали трябва да се види дали са запълнени добре. Логично е ако се търси качество зъболекарите да си набавят и средства за заснемане в процеса на работа. Но както се убеждавам, не се търси качество, а само чистата печалба. Дори от познати стоматолози разбрах, че някои техни колеги бързат да вадят зъби защото са бързо оборотни средствата по тях, които получават, вместо да се мъчат да ги спасяват с много усилия и по-малко възнаграждение. Rolling Eyes

# 124
  • Варна
Във връзка с непрестанните снимки на лекуваните зъби "преди-след" напоследък(рентгена е отделно)-чувствам се като фотомодел. Laughing

# 125
  • София
Относно рентгеновите снимки,правилно е за всеки лекуван пулпит да има 3 снимки-една начална,една след запълване на каналите,и ако кабинета има рентген-при прохождане на каналите-да се направи снимка с канален инструмент(ако няма рентген е хубаво да има апекслокатор,който показва до каква дълбочина точно трябва да се запълва канала).
  Но тези правила не винаги могат да се приложат,ако човека дойде по спешност и го боли и няма снимка...не е удачно да не му се окаже първа помощ,само за дето няма снимка.

# 126
Д-р Христо Христов-София касапин и търговец http://www.multimplants.com/
Д-р Васил Василев-В.Търново, работещ с горния http://zabolekar-tarnovo.com
НЕ ХОДЕТЕ ПРИ ТЯХ!

# 127
  • София
Доктор Соня Костова, ж.к. Гоце Делчев, зад Райфайзен банк на бул. България. Лекува ми зъб, чиито канали в последствие запълни наполовина. След това се наложи да го прелекувам при друг зъболекар и да дам една торба с пари още  #Cussing out. Също така въпросната зъболекарка ми проспа пародонтита и сега си хода с отдръпнати от зъбите венци   Cry

# 128
Др Олга Некит, работи в поликлиниката в Дианабад в денонощния кабинет. Не ми направи добре една пломба, не запълни добре, сега имам малка дупчица, в която се събира храна и трябва пак да си правя зъба. А и цените не са ниски.

# 129
Скъпа blased,
незнам как не те е срам да плюеш и лъжеш така.Спомни си колко пари ти взе докторката и какви циркове прави за да ти вземе по-малко.Много е лесно да лъжеш ,но мога да ти кажа че ще ти тежи на съвестта , ако имаш такава.Д-р Мария Лазарова мога да твърдя ,че е страхотен професионалист поне 10 нейни пациента могат да го потвърдят.Най е лесно да съсипеш една репутация с лъжи и глупости. Повярвай ми , че може да се заведе дело за клевета, гадна е и постъпката ти като си взе снимките на които се вижда , че зъбите са мъртви.

# 130
Изразявам огромното си възмущение от д-р Мария Милчева от Детска дентална клиника Милчева гр.Варна, тази жена мисли само за пари и непрекъснато повтаря колко е добра и как само тя разбира от детска стоматология. Попаднахме при нея след злополучен опит при д-р Пламена Иванова от МЦ Младост Варна, дъщеря ми е на 5 години и изтърпя какво ли не първо Иванова, която уж работела с деца, навреди много, стигна се до там да и цепят венеца, и  така попаднахме при Милчева. Отначало детето даваше да и прави зъбите, но когато започна да и прави зъбът от от който  и беше стреса и спря да си отваря устата е тогава Милчева стана отвратителна само я натискаше, караше ни с баща и да я държим едва ли не като в усмирителна риза и само крещеше как плачела и гонела клиентите и, а тя била толкова добра, че всички идвали при нея да оправя грешките на другите стоматолози, абе беше кошмар. Детето се стресира много, само при влизането в кабинета и започваше да плаче, а Милчева ни каза, че и губим ценно време и само и хабим калцуните и само пари, пари, пари взе ни 120 лв за пломба на млечен зъб, при нея всичко се плащало. Моя съседка изтърпя същият ужас, дори повече нейното детенце само като чуе думата зъболекар и започва да плаче и да трепери, пак след посещение при д-р Милчева

# 131
  • The QC to be!!!
Изразявам огромното си възмущение от д-р Мария Милчева от Детска дентална клиника Милчева гр.Варна, тази жена мисли само за пари и непрекъснато повтаря колко е добра и как само тя разбира от детска стоматология. Попаднахме при нея след злополучен опит при д-р Пламена Иванова от МЦ Младост Варна, дъщеря ми е на 5 години и изтърпя какво ли не първо Иванова, която уж работела с деца, навреди много, стигна се до там да и цепят венеца, и  така попаднахме при Милчева. Отначало детето даваше да и прави зъбите, но когато започна да и прави зъбът от от който  и беше стреса и спря да си отваря устата е тогава Милчева стана отвратителна само я натискаше, караше ни с баща и да я държим едва ли не като в усмирителна риза и само крещеше как плачела и гонела клиентите и, а тя била толкова добра, че всички идвали при нея да оправя грешките на другите стоматолози, абе беше кошмар. Детето се стресира много, само при влизането в кабинета и започваше да плаче, а Милчева ни каза, че и губим ценно време и само и хабим калцуните и само пари, пари, пари взе ни 120 лв за пломба на млечен зъб, при нея всичко се плащало. Моя съседка изтърпя същият ужас, дори повече нейното детенце само като чуе думата зъболекар и започва да плаче и да трепери, пак след посещение при д-р Милчева
Един риторичен въпрос - защо не си тръгнахте с детето като видяхте как се държи?!

# 132
След като започна да се държи така се махнахме и сега имаме друг стоматолог

# 133
  • The QC to be!!!
Аз ако бях, на минутата да съм си дръпнала дете и мъж и беж. Изобщо не бих търпяла подобно поведение, да не кажа, че даже и 1 изречение да не ми хареса, или едно намусване и съм излязла. Докато разрешаваме като пациенти да се държат така с нас, все така ще се държат.  Peace

# 134
Преди малко на дълго и широко разказах в Белия списък възхитата си от една докторка. Тук ще бъда пределно кратка
Не ходете при "д-р" Васил Христов, кабинета му се намира в кв.. "Лозенец", ул. "Крум Попов" № 39
Абсолютен лъжец и измамник и тотален непрофесионалист.

Общи условия

Активация на акаунт