127 Американски мечти

• 32 547
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря ви много за споделените заглавия! Калин е голям фен на Пратчет.
Яна, баба ми работеше в книжарница и в къщи имахме библиотека, която беше картотекирана като нормална такава, защото иначе нямаш шанс да намериш нищо в нея. От много малка почнах да чета много "сериозни" книги, някои ми бяха интересни, други не. Важното е четене да има Wink 

# 586
Тандури,мерси за оризоготвачката..някои от книгите на Кестнер ги има на ибей,стари изадания и мисля без Летящата кл,стая,но погледни дали нещо ще ти хареса.Моят опит с книги от нашето детство засега е печален у дома.А от главата на проф.и аз имах кошмари,робота на А.А. мразех..покрай тези четива и не помирисвам фантастка до ден днешен

# 587
Тандури, тук има някои неща на Беляев. Ако не чете на български, ти ще му четеш. Сваляй, конвъртвай, качвай на Киндъл-а...  Grinning

# 588
Тинаааа, златна си!!!! Simple Smile
Ей, Анет как ми припомни за Азимов!  Hug

Пикси, виж това:-)
http://www.amazon.com/Lisa-Lottie-Avon-Camelot-Book/dp/038057117 … olid=VOKSZCKBNBNN

# 589
  • usa
анет, благодаря за вниманието - значително по-добре съм, да чукна на дърво, гърбът ми мина, понаболява ме само ръката от време-навреме.

райсмекър имам подарен, използвам го само за суши райс, иначе си варя ориза в тенджера на котлона.

тандури, кестнер не е издаван тук отдавна, освен двойната лотхен и емил и детективите, не мисля, че ще намериш някоя от другите му книги на по-добра цена, от тази.

честит рожден ден на рождениците и честит имен ден на имениците!

# 590
Привет и от мен,
Първо честит рожден ден на Янажар - жива и здрава още дълги години.  bouquet
Честит рожден ден и на Иркината Дени -да ти е жива и здрава и да расте едно умно и весело дете.  bouquet

Черпя виртуално и за моите двама именници - малкия дзвер и баща ми, но не мога да сложа снимка, че съм забравила как. newsm78

Вики честити именници и на теб,а и на всички празнуващи.

Като ви чета как си говорите за книги и много ми става криво, че така ми се иска да си донеса толкова много книги от Бг, а с тия пусти ограничения в килограмите все не остава място. #Cussing outАз да ви кажа най- обичам на български да чета, хем английския не ми е проблем, но бързо се изнервям.

И един въпрос - малкия дзвер става на 4 месеца тази седмица, а постоянно иска да седи - има ли проблем да слагам подпрян с възглавничка при условие, че още не е стабилен и доста се клатушка, защото вече не ми останаха ръце от него? Crossing Arms ooooh!

# 591
А, Тандури, long live Amazon! Simple Smile   Когато аз търсех преди години, не намерих нищо. (Радвам се, че има толкова деца, които ще обичат да четат и няма да са алергични към всичко, което не е на фейсбук!)

# 592
Яна, честити РД!

Тандури потърси наистина Алиса на Кир Буличов и на мен много ми харесваше, такава хубава поредица е, още си ги спомням някои от историите. Мерси, за припомнянето Яна, ще я потърсим на един от езиците. Останалите, които споменахте всичките съм ги чела, но нищо не ми е останало в главата, за какво се разказваха Simple Smile.

Но пък за разлика от другите тук, да кажа, че от кога му чета книги на български и много ги харесва. В момента сме на втората за Карлсон, четохме Пипи, Лукчо и разни други. Даже Маншон, Полуобувка и Мъхеста Брада прочетохме  Grinning. Важното е четене да има. Тина ще ме накараш да го купя този Киндъл значи....

# 593
  • usa
His dark materials  на Филип Пулман е смес от сай фай и фентъзи, главните герои са деца.
Ender's game на Орсън Скот Кард е класическо сай фай ориентирано към по-млада публика, но има доста насилие та може да не ти допадне.  

те са за по-млада публика, но определено не са за 7-8 годишни.
аз не мисля, че важното е четене да пада. според мен е важно когато се чете, да се разбира смисъла на прочетеното. не намирам особен смисъл децата да се четат книги, за които не са дорасли и не могат да разберат посланието им.

# 594
Като заговорихте за книги,мъча се аз тук с една Any Place I hang my hat. Ох.
Не разбирам откъде тази апатия към съвременната литература и романи тип Сексът и градът,4 блондинки...Дори не ми стигат нервите да ги прочета докрая този литературен джънк,плоски истории някак си,не ме грабват,чета заради четенето без излишни емоции и интерес.Susan Isaacs,признавам обаче,навлиза по-дълбоко в човешките взаимоотношения,но пак ми е недостатъчно.
Естествено любимката ми за всички времена остава Агата Кристи,дори колекционирам нейни книги.След нейната кончина,литературният крими свят е загубил много.Хигинкс Кларк майка и дъщеря също ми допадат,но тяхните истории са съвременни,липсва ми чара и блестящия ум на мис Марпъл.Кинг опитах да чета.Не го понасям,много ми е откачен пък той.Пратчет същия.с Harlan Coben имам приятен спомен,жалко,че не задълбочих литературните си подвизи с него.В общи линии само крими признавам за моя приятна литературна компания.
Та така,много се отклоних от първоначалната ми идея за бързо здравейте.Подготвяте ли се за празниците,къде ще сте на Нова Година?

# 595
  • Boston, MA
Честито, рожденици и именици!

Следя ви разговорите за книги с повишено внимание, въпреки че Дани е на съвсем други литературни вълни. Припомнихте ми любими неща (тази Алиса на Кир Буличов съвсем я бях забравила).

Аз имам Киндъл на телефона, дали ще мога да свалям от читанка?

# 596
Миз, съгласна съм с теб, но децата са различни и имат различно мислене. Ако не разбира посланието на книгата, тя няма да му е интересна и следователно няма да има никакъв интерес да я чете. На мен на тази възраст тези книги ми бяха много интересни. Просто му предлагам един по-разнообразен сбор от книги в различни жанрове, които може да пробва, защото Magic tree house и Geronimo Stilllton просто не му грабват вниманието вече, търси нещо различно. Факт, който и мен ме учуди, но за 2 дена прочете Том Сойер, сега е на Хъкълбери фин и страшно му харесва.

Последна редакция: вт, 07 дек 2010, 17:14 от Tandoori

# 597
  • Boston, MA
Наскоро прочетох за хляба без месене, и по празниците ще пробвам, ето линк и за другите начинаещи  Laughing:

http://steamykitchen.com/168-no-knead-bread-revisited.html

# 598
Много е интересна темата за децата и избор за книги!  

Мислех за това по съвсем личен повод напоследък. Покрай Хери Потър манията в момента с новия филм (плакати и фигури на героите в книжарниците, т.н.), дечка грабна книгите за Хери Потър от полиците в къщи да ги чете. Скрихме ги с уговорката, че ще започне да чете на по-късна възраст. Някои от концепциите там, дори да ги разбере, са доста мрачни за нейната възраст решихме. За рекърда, голям фен съм на Потър книгите и не ги крия по религиозни причини.

Между другото гледахме новия Потър филм (без детето Simple Smile, и с малки изключения, е доста близо до книгата.

# 599
Миз, при моят син много проработи, четенето на книги, които не бяха съвсем на нивото му като език (въпросните, които изброих +други). Това много помогна за речника му на български, каквото не знае, пита, а и вече се научи да разбира думи в контекст. И спокойно слуша книги с глави от по 10ина страници. малко дългичко за четене на глас, но е забавно Simple Smile

Пикси, кое точно те притеснява в Потър? Ние прочетохме съкратените книги за Междузведни Войни и там беше леко сложно и обещахме 1 филм да се гледа като стане на 6.

Общи условия

Активация на акаунт