127 Американски мечти

• 32 097
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
imam vupros. znae li niakoi(moje bi bubka) dali billovete ot lekari i zubolekari imat davnost? istoriata e slednata - onzi den poluchihme smetka ot orthodontist za lechenie, koeto e prikluichilo prez septemvri 2009. struva mi se nekorektno da mi iskat pari poveche ot godina po-kqsno - zastrahovkata mi otdavna e druga i ne moga da sporia s tiah zashto ne sa platili, ne moga da si kleimvam parite ot flexible spending accounta i prochie...

Миз, би трябвало застраховката, която си имала в момента на лечението, за което са тези сметки, да ги покрие, независимо, че са получени по-късно, когато си вече към друг застраховател. Аз бих се обадила на лечебното заведение и бих им дала данните на въпросната застраховка от онуй време, за да си събмитнат клейм към тях и да се оправят - случвало ми се е и застрахователя плати година след лечението при изтекла полица. Ако застрахователите откажат да платят, караш да събмитнат пак - понякога минава номера, и ако и тогава откажат, говориш с някой от мениджърите от билинг на болницата да ти опростят или поне намалят сметката, защото заради тяхното недоглеждане и мудност застраховката ти няма да плати. С достатъчно упоритост този номер минава (от адвокатската фирма, в която работя дори имахме случай, в който опростиха напълно сметки на клиент защото бяха леко непълни и трудно-четими медицинските репорти на дофтора). За застраховките има давност май за плащането на клеймове, 1-2-3 години след събитието в зависимост от полицата/закона на щата (statute of limitations), но ако заради неизпращането на сметката от болницата този срок е изпуснат, тогава едва ли ще могат да си вземат парите от тебе, защото трудно биха убедили съда, че не си е лично тяхна вината за това да не си получат парите. Разправийка си е и ако е достатъчно малка сметката просто бих им я платила, ако не е, тогава досаждане до дупка на болница/застрахователи.

# 631
  • WA, USA
Ха мерси за пожеланията, ама аз съм Юлско бебе Laughing мъжа ми имаше рожден ден на Никулден иначе...

Коремът е огромен и виси надолу, защото тежи и мускулите ми не го издържат да е напред. Хората ме гледат с уплах като мина покрай тях. Като атракцията от цирка съм.
Тази седмица е последна на работа, а другият вторник ми свършва семестъра. Имам още един пейпър да напиша и ще ви досаждам всеки ден тук.

# 632
ЧРД, Лени! Много здраве и достатъчно свободно време за пътуване ти пожелавам!

# 633
Честит Рожден Ден на всички малки и големи декемврийски рожденици!   bouquet
Моят малък декемвриец има рожден ден в неделя.  Grinning
Благодарности на всички, които честитиха Никулден - ние го празнувахме подобаващо с рибка.
И да докладвам, че тази година за пръв път купуваме шаран в Щатите - не е като българския, но пък е вкусен почти колкото него.  Simple Smile

# 634
Руми, все ви бъркам с мъжа ви.  Hug

# 635
Солей, даваш неверни сигнали. Laughing Ами, хубаво, да му е честит рождения ден на мъжа ти. Laughing

# 636
На Сипируми мъжа, нейния, не моя, Цоне. Wink

# 637
Цонеей, като онея двамата руснаци си, дет' си търсели повод за наздраве... "и аз живея на тая улица, ае наздраве..и аз на тоя етаж..потом наздоровье..и аз в този апт. потом..." и преди човека до тях да попита какво става, барманът го светнал, че са баща и син, и си търсят повод да се напият.  Laughing

# 638
Ясно, че нейния, Солей. Нали на нея почнахме да честитим. Wink

Тине, ами така е. Поводи да има, ще пием. Аз да се похваля и у ФорумО-не пуша вече 6 ден. Ай, наздраве по този случай. beer

# 639
Наздаровье!  Laughing Laughing
   Шегата настрана, много хубав повод! Поздравления!!!

# 640
Ами, тъй да бъде, ама няма нищо за льокане... Laughing

# 641
Цонне, и алкохола ли спре?  Laughing Стискай зъби. Аз припалвам по веднъж в месеца като ми изгърмят бушоните.

Лени, честит рожден ден! Здраве и щастие! Simple Smile

# 642
Честит рожден ден на Лени! Щастие и любов и здраво бебче напролет!  Grinning

Цоне, поздравления, ма що така на сухо? Шест дена без пушене си е сериозен повод за пиене. Пали колата, ей го къде е Охайото - имаме и домашна ракия даже.   Grinning

# 643
Яне, нали знаеш българския принцип-"без едно мога, ама с едно не мога". Така съм с цигарите и алкохола. Утре е петък за мен, демек седмицата ми свършва и може би ще си налея две чаши пино, че с една няма да мина. Grinning

Бре, много народ липсва. Забастовка?

Лени, как отбелязваш, с епъл сайдер? Laughing

# 644
  • WA, USA
Аз напоследък съм минала безалкохолна бира. Като съм зажадняла много може и да се излъжа, че е почти като истинската.

Общи условия

Активация на акаунт