127 Американски мечти

• 32 547
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
Сега разбирам всички Кумони, български, руски и китайски допълнителни училища.... леле леле...

Във връзка с това и с неотдавнашната дискусия какъв келепир е да си учител - професионалната ми организация в Охайо изнесе данни за брой на учениците в класовете по чуждоезиково обучение. В момента около 40% от учителите в щата ми преподават на по 170-220 ученика на ден. Ако наскоро училището ви е отменило домашните - ей ви причината. Няма достатъчно часове в денонощието (при норматив пет минути на домашно на ученик).

# 256
  • USA
Лени, страшна си!  Laughing

Бубка, и на мен лошо ми става всеки път като си говоря с приятели на тема училища. В нашият дистрикт има много корейци и ако не ходиш на Кумон си зад кривата направо  Laughing. Съсипват ги от домашни тези деца. Не знам каква е тази система дето толкова се напъват. Айде, чак пък за едната 7-ца да ти намалят оценката  Stop

# 257
Марлела, какво да празнуваме?  newsm78
Ама честитете де, и подаръци приемаме.  Joy

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 18:25 от Solley.

# 258
Марлела, има разни мазила без рецепта при оръл кеър в магазините. Ако имате зъболекар, питай, често имат сампъли за такива неща.

# 259
Аз днес с две молби.

Може ли една добра душа да ми каже как се прави notarized translation на български документ тук? Аз знам, че има говорено по темата, но ако има някой желание да ми обясни с две думи  Hug

Търсим човек с място в куфара си, който да занесе комуникаторите за слепите деца до София, откъдето ще ги поеме братът на Биз. Трябва си бая място, обемни неща са.   bouquet

# 260
как се прави notarized translation на български документ тук?

Хиър, пишеш си превода на документа, накрая слагаш параграф, че гарантираш верността на превода, с място за подпис (без да подписваш). Занасяш документа при какъв да е нотариус, плащаш си таксата, показваш личен документ и поставяш подпис върху превода пред погледа на нотариуса. Той/тя се подписва и удря печат, с което удостоверява, че подписът е твой (т.е. на преводача). Това е нотариално заверен превод. Ако не ти е спешно, довечера мога да ти пратя точен текст на параграфа от наши документи.

# 261
как се прави notarized translation на български документ тук?

Хиър, пишеш си превода на документа, накрая слагаш параграф, че гарантираш верността на превода, с място за подпис (без да подписваш). Занасяш документа при какъв да е нотариус, плащаш си таксата, показваш личен документ и поставяш подпис върху превода пред погледа на нотариуса. Той/тя се подписва и удря печат, с което удостоверява, че подписът е твой (т.е. на преводача). Това е нотариално заверен превод. Ако не ти е спешно, довечера мога да ти пратя точен текст на параграфа от наши документи.

МНОГО БЛАГОДАРЯ! Simple Smile Когато можеш, прати ми и този параграф.   bouquet

# 262
Ех, Solley, да бяхме разбрали по-рано за повода, да пратим подаръци, ма... догодина. Днес е поредния Александров ден (Александър Невски). Ха да ви е честит именника, много радост да ви носи и да се гордеете много с него!  Hug
И на Hitrusha Алекс да е жив и здрав и много щастлив!
Кой още - Clairette? Ако да - същите пожелания и за вас.

Бенс, Анет, много благодаря, ще отскоча до магазина, иначе намерих разни неща в iHerb.

# 263
Понеже винаги търсим евтини и работещи неща за кожата - препоръчвам (за дърти чанти с все още, пубертетски проблеми  Mr. Green) Neutrogena Clear Pore Cleanser/Mask:
http://www.amazon.com/Neutrogena-Clear-Cleanser-Fluid-Ounce/dp/B00006FE30
Дерматоложката ми го предписа, много съм доволна засега. Има benzoyl peroxide, но не ми пресушава като други от рода.
Въй, разпознах се. Бегооом марш до уолгрийнс. Грасиас, сеньора!

Лени, бата мата. Риспект!

Солей, живи и здрави, ако отбелязвате!

# 264
Лени...сноркелинг ми е любимоооо,завиждам .А къде се подвизаваш ти? Simple Smile

А да ви кажа тук в апартамента си е рахат направо.Елла по цял ден е отвън със малките съседчеда които са на нейната възраст,много хубаво си играят и изобщо съм я оставила без надзор.Те са буквално пред вратата.Само влиза през 5 мин да пие вода. Няма звънене на телефони ,уговорки,гледане на часовника кога да я взема....отговорности когато други деца са у нас. Припомних си моето детство и мислех че Елла няма да вкуси от това но ето че го имало и тук. Grinning

# 265
Честит имен ден на нашите Александровци!!! Живи и здрави и да носят много радост на родителите си.

Лени, трепеш рибата. Laughing

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 20:04 от Цонна

# 266
Вики, ние сме така с нашите съседи. Жалко, че едните се преместиха, но иначе влизат и излизат от едната къща в другата (когато е топло разбира се, сега са само вътре) - оставяш ги и не ги мислиш. Голям кеф Simple Smile. Пожелавам на всички да имат съседи с деца на възрастта на техните деца и да се разбират с родителите им Grinning

Бубс, аз като ти казвам, че не е проста работата с училищата, не се шегувам... Ако сега започвате да гледате, давай да споделяме стратегии, че съм в небрано лозе от коя страна да го почвам процеса. Но вече имам маааалко повече информация отколкото миналата седмица да речем и се чувствам леко по-комфортно.

# 267
Mиз, радвам се ,че  сте добре с Данушка Hug. Само тойота. фен съм и и не я сменям за нищо -нищо че задната броня е изкривена , не по моя вина. Браво на Силвия
Честит имен ден на всички , който имат повод да празнуват
ianajar, може ли и на мен този параграф Praynig
Лени,  Peace, браво на теб
Биз, Биз все повече ме караш да се замислям за училището на Плами, а все си мислех , че има време

# 268
  • Boston, MA
Биз, аз наистина се учудих, просто такова е нивото на curriculum явно. Става въпрос за първото и най-старото училище, всяка година захранващо със своите алумни Харвард. Останалите какво да очакваме?

Засега сме ОК, малки са децата, а и, доколкото е възможно, вървим добре. Пишем, четем sight words, говорим китайски. Ами после?

Може пък да не разбирам нещо, може ли наистина да не е нужно да знаят толкова математика?

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 21:09 от Бубка

# 269
Биз, Бубка, вижте какво ми показаха преди няколко дена:   http://www.youtube.com/watch?v=iG9CE55wbtY

Общи условия

Активация на акаунт