Четвъртокласници/тема № 30/

• 42 942
  • 764
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Моята щерка вече го е дала на уволнение  Laughing
Бях й подготвила тестове за почивните дни - да направи преговор по ЧО(защото госпожата им е от горен курс и неизвестно защо не им направи дори един час някакъв преговор).
Обаче госпо'ицата реши 4 теста - "много гадно били формулирани", "ама аз всичко си знам" и това беше.

# 511
  • Карлово
Направо съм изненадана, че има и други със сгрешена задача за триъгълниците. Моята дъщеря ми казва "Ти се благодари, че оградих 2, отначало мислех, че е само един." JoyИначе по БЕЛ е с 20 т. По математика с тази сгрешена, днес ще им обявят резултатите. Госпожата им беше препоръчала в почивните дни да направят преговор "в събота по единия човешки предмет, а в неделя по другия" Е в събота по ЧО беше лесно, но ЧП много уроци, бе....., пък и последните 3 не можаха от ваканции да вземат Rolling Eyes Тези дни в училище щели да преговарят.

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 09:40 от chatNoir

# 512
  • Пловдив
Аз на моя син много му повтарях за ъглите и триъгълниците. Имам опит отпреди това със сестра му. И тя все на око определяше ъглите. Устата ме беше заболяла да й повтарям навремето, че ъгъл се мери с транспортир, а не с око. Чак толкова не й е тренирано окото. И преди матурата тогава над 50 пъти повторих "ползвай си транспортира детенце, не мери на око!". И тогава пак имаше една задача, на която масата народ беше изпокапала. Бяха я решили моята и още едно момченце. Пак с ъгли. И аз доволна, но и учудена. И я питам девойката как се е справила със задачата, защото всички я бяха объркали. И тя гордо ми казва "ами премерих ъгъла мамо". Аз горда, че детето ме е послушало. И я питам "как го премери маме?", за да даобява финалната щриха на "и друг път да слушаш майка си", а тя ми отговаря "с ъгъла на листа мамо, той нали винаги е прав". Направо ме застреля това детенце! Просто онемях.  Mr. Green

И на брат й се убих да повтарям за тези ъгли и триъгълници. Колко е имало полза не знам. Той беше по-впечатлен от смяната на квесторите, отколкото от задачите. Изобщо не ги коментираше.

# 513
  • Карлово
В къщи от миналата година под зоркото ми око се е упражнявала, аз лично и препоръчах да ползва ъгъла на листа или на триъгълника, но като се крие 3-ят триъгълник..... Laughing

# 514
Момичета, дали някой вече знае скалата за оценяване?  bouquet

# 515
lubam, ето скалата за преобразуване на точките в оценки за 4 клас:

От 0 до 6 - 2.00
7 - 3.00
8 - 3.25
9 - 3.50
10 - 3.75
11 - 4.00
12 - 4.25
13 - 4.50
14 - 4.75
15 - 5.00
16 - 5.25
17 - 5.50
18 - 5.75
19 - 6.00
20 - 6.00

# 516
  • Стара Загора
Моят син има 20 точки по БЕЛ, но по математика е с 18 точки.

# 517
  • Пловдив
Повече ме притесняват приемните изпити за смяна на училището сега, отколкото матурите....

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 08:38 от *Бенджи*

# 518
Бенджи, 17 точки не е ли 5, 50, защото моят син по БЕЛ има 17 т?Не че има кой знае какво значение!/не трябва да се ядосвам чак толкова, но съм бясна/

# 519
  • Пловдив
.

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 19:12 от *Бенджи*

# 520
  • София
И да се изфукам: трета е в Генералното класиране от състезанието по бълг. "Свети Иван Рилски"... Wink
Поздравления, Бенджи! Браво на детето!

Моят син тъкмо я разбра математиката и даже натрупа доста отлични оценки (имаше една поредица от тестове без нито една грешка), обаче на ВО-то май се е поизложил, но още нямаме резултатите.

# 521
  • Пловдив
Вени, ми нали днес трябваше всички резултати да излязат?  newsm78

# 522
  • София
Вени, ми нали днес трябваше всички резултати да излязат?  newsm78
Ами детето днес беше на алианс и не го взех веднага след часовете (т.е. не съм виждала класната), а по-късно и честно казано не ми мина през ума да вляза в сградата на училището и да се огледам за списъци.

# 523
  • Пловдив
Добре де, а на тях не са ли им казали? При нас е влязла класната и съобщила точките и оценките, всеки да си знае кво е направил...

# 524
  • София
Не, през деня им е съобщила годишните оценки, правили са два теста (няма лабаво  Mr. Green), взели са умножение с трицифрени числа  , ей такива ми ти работи, но не и резултати от ВО.

Общи условия

Активация на акаунт