Отговори
# 255
  • Пловдив
Яничка, честит двоен празник!!!  bouquet
Честити месечинки и на празнуващите бебчовци днес Simple Smile

v_spasova, на нас за повръщането много ни помага като се храним изправени Simple Smile  В смисъл - малкия е в кенгурото и така суче. Като е прав, по този начин, се угигва няколко пъти още, докато се храни и после почти не връща Wink

vany666, бабешки методи за сваляне на Т, мога да ти кажа хиляди, защото на мен за Т нищо не ми помага, а вдигам от най-малкото нещо...
Сапунени чорапки - намокряш чорапките и ги сапунисваш обилно, така че да станат целите в пяна. Слагаш ги на крачетата и така докато изсъхнат. После повтаряш процедурата, ако има нужда.
Лед под мишниците - лично аз, не го препоръчвам за дребусите, но на мен ми сваля Т за секунди.
Мокри кърпи - намокряшщ с хладка вода хавлиена кърпа или чаршафче и увуваш малчо в нея.
Компреси с вода и оцет/лимонов сок - 1 към 1 вода и оцет или вода и лимонов сок, топиш компресчето и го слагаш на крачетата, ръчичките, челцето. Като поизсъхнат пак топиш и слагаш.
лимон - да смучеш обелен резен лимон под езика. есетествено, в случая няма как да стане Simple Smile
лепенки за Т - лично на мен ми помагат, бях дала и на сестра ми навремето, за племенника и тя беше доволна. Аз за Дидо изобщо и не се сетих в паниката, че имам от тях. Продават се в аптеката (радко има, обаче, поне тук в Пловдив). 2 броя са в опаковка, като за малчовците може да се отреже на половина парчето. Струват към 2-3 лева. Ако искаш, мога да сканирам опаковката и да покажа как изгежда.

Ние 3ти ден не сме пълнили памперс с акита Shocked Знам, че при изключително кърмените бебета е нормално, но все пак малко се шашкам... Иначе човека си е весел, надава си добре newsm78
Айде оставям Ви, довечера ще добавя и новите снимки на 1ва страничка, че сега татито и малкия отидоха на разходка, за да мога аз да почета за изпитите Embarassed

p.s. за пампите - ние сме на Хъджис и съм доволна. Преди бяхме на Памперс 2-ка, но нещо ме изгубиха като клиент с тези цени и измислената "промоция" Crossing Arms

# 256
  • на североизток
Ако може и на мен да дадете парола за снимките Praynig Rolling Eyes

# 257
МЪНИЧЕ едно ОГРОМНО благодаря за "бабешките" съвети против висока Т  :hug: Hug Hug bowuu bowuu bowuu

# 258
ЯНИЧКА,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,БЪДИ ЗДРАВА,ЩАСТЛИВА И МНОГО ОБИЧАНА!!!

vany666,да ти споделя и аз,след ваксини и аз давам панадол на 4часа от приема на ваксината поне 3 пъти Peaceдо сега не съм имала проблем с каката,надявам се и с Влади да нямам.И още нещо,Мая ми е на 1.8 и да ти кажа хич не бих прибегнала до хексалгина,много е силен еле па за бебоците,е ако стигнем Т от сорта на 40градуса може би него ще ползвам,но иначе не.
Има  нещо друго,често когато бебета плачат завишават телесната си температура,може тя да стане 37,4 и наистина до 38 е излишно да ги товарим с лекарства Peace

За захранването май ще се водя по каката,тя беше на 4,5месеца когато я захраних.Просто почна да премлясква когато се хранехме пред нея и това за мен беше знак.Започнах със зеленчуците,плодовите много трудно и ги въведох тя просто не ги искаше.Беше на 10месеца когато и дадох изцеден сок от ябълка,не повторих такъв рев му изрева това дете цяла вечер,имаше истински колики каквито не е имала като малка ooooh!Сега яде много плодове за мое щастие(и аз много обичам).Каши не съм давала тя  не ги искаше.Ще видим пишльото как ще ме води Grinning

# 259
desunique , мерси много! Hug
Мъниче много полезни хватки за сваляне на температура си предложила. При нужда обезателно ще ги пробвам.  Peace
За захранването на децата. Аз Део го захраних първо със сокчета, после с плодови пюрета, зеленчукови, каши, месо и т.н. И никога не е имал отказ от негова страна за който и да било вид храна. Това не значи, че и с Ема ще е така, макар че се надявам да е добро прасе и тя като майка си. А иначе захранването го почнах от рано. От 3тия месец сокчета, от 4тия пюрета. Сега с Ема ще процедирам по друг начин, но тя изключително кърмено бебе. Но все още се чудя кога да почна да въвеждам храна, но мисля да е или от 5 или от 6 месец. newsm78

# 260
Яничка честит рожден ден на теб и на майчето ти!!!!!

# 261
  • София
Яничка, честит двоен рожден ден! Бъди здрава, усмихната, обичана и много щастлива! Весел празник ви пожелавам!

Преди малко открих тази полезна статия за захранването http://www.estestveni-idei.com/prod/blog/cat/babies/post/weaning/

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 19:49 от *Мирка*

# 262
Яничка, честит рожден ден на теб и майка ти! Бъдете живи и здрави и много щастливи!  newsm59

Ние днес също кръстосвахме улиците, всеки ден опознавам все повече квартала, нали сме тук от няколко месеца. Дано и утре да е такова хубаво времето, че да похойкаме. Сама си обикалям още, но какво да се прави, поне сме навън  Simple Smile

п.п.Моята свеки също има рожден ден днес - да ми е жива и здрава  Mr. Green

# 263
Момичета да ви помоля да гласувате за Диди
http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?fbid=171454172874193&set=a.170991936253750.39579.109980022354942
 Hug
Най фотогенично дете,албум номер 4,Дияна Христова,най отдолу е!  bouquet

# 264
  • София
Честито на Яничка и всичко празнуащи днес!
Мъниче ,много интересни нещща си споделила!Повечето ми бяха неизвестни и дано да не ми се наложи да ги пробвам  Praynig !
Утре вечер ще излизаме с милото само двамата и ще оставим Йоана на майка ми.Но се оказа ,че в запас нямам кой знае какво количество кърма и тъй като мисля да пия алкохол реших за всеки случай да взема АМ.Взех Аптамил с/у повръщане ,но сега прочетох на опаковката ,че пише да не се дава без лекарско предписание и се чудя дали да не взема друго АМ  newsm78 ?

# 265
Danielkka, не намирам бутон за гласуване  newsm78

# 266
  • Пловдив
И ние утре вечер сме на банкет с колегите Grinning
Малкия ще го оставим на свеки, но след като го нахраня вечерта. Обикновено заспива към 22:30 и се буди чак към 05:00-06:00, та не ме притеснява това, че ще е гладен Mr. Green Е за всеки случай май ще оставя една доза кърма, да има какво да папка, ако случайно се събуди докато ни няма.
За алкохола - аз ще се лиша Simple Smile Най-много 1 бира или чаша вино. Нещо съм загубила "тренинг" - една вечер, още бях 2 в1, реших, че ще правя компания на мъжа, но нямах биричка и си сипах 20 грама уиски... Хвана ме Shocked Mr. Green
Иначе за биричката - почти всяка вечер, след като малкия стана на 6 седмици, си пийвам по една, нали е полезна и увеличава кърмата smile3521

Радвам се, че методите, които споделих за сваляна на Т Ви допадат... Дано не се налага на никой да ги прилага

# 267
  • София
[лепенки за Т - лично на мен ми помагат, бях дала и на сестра ми навремето, за племенника и тя беше доволна. Аз за Дидо изобщо и не се сетих в паниката, че имам от тях. Продават се в аптеката (радко има, обаче, поне тук в Пловдив). 2 броя са в опаковка, като за малчовците може да се отреже на половина парчето. Струват към 2-3 лева. Ако искаш, мога да сканирам опаковката и да покажа как изгежда.
Мъниче, снимай опаковката, моля, за да ги набавя и аз.
Баткото ни миналата седмица беше два дни с 39 градуса и само това. Целият го бях опаковала с кърпи с оцет, голяма борба падна, много упорита Т беше. Инак му слагам и свещичка Ефералган, много бързо действа. Но на мъниците без лекар не бих сложила.
Свещичките ги харесвам, т.то понякога като давам нещо през устата и го повръща, а така няма мърдане Peace

Честит празник на всички празнуващи!   bouquet Да са живи и здрави и много положителни емоции да имат!

Ние сме все навън, и затова и не пиша, щот не ме свърта на едно място.

Хубава вечер, момичета, и дано се наспите, че ние още не сме  Laughing

# 268
  • у нас
Яничка честит рожден ден. Да си жива и здрава и много щастлива:))) Честито и на майчето:)))

# 269
Pile76,първо трябва да харесаш конкурса,после снимката на Дани Peace

Дани, имате от нас един глас Grinningмного е сладка малката Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт