Отговори
# 390
Аз наливам 120гр вода и след това добавям водата и става точното количество.
   Мисля че така е правилно, поне така е обеснено на кутията с мляко(лактана  био)

# 391
  • София
Здравейте,

да попитам мамите, които дават АМ на малчовците следното нещо: Когато бебето трябва да изяжда по 150 мл. на хранене, колко вода слагате - 150 мл. ли? Защото в такъв случай, след слагане на млякото, общото кол-во става ~ 170мл.

Мерси Simple Smile

Ivcho81, аз се водя от водата, т.е. ако трябва да яде 150 мл. й слагам толкова вода.
Може ли да те питам - вие такова количество храна ли й давате и ако "да", то колко пъти на ден яде?

Мерси за отговора.
От 4 дни Ема яде по 6 пъти на ден - около 150 мл. кол-во мляко, част от храненията са кърма (понеже се изцеждам), останалите - АМ Simple Smile Но все още ме е страх да и сложа 150 мл. вода, за да не и разширя стомахчето.

# 392
Здравейте и от нас,

ние сме добре и по цял ден висим на вън

Алхимика ,  честно казано нямам снимка с права коса,може би защото съм била така не повече от 2-3 пъти.Но щом и Веско ми каза,че ми е по- добре с къдрава ..., а аз му имам голямо доверие.

Дрешките са още тук , качени на гардероба от горе и да си призная съм забравила  Embarassed .ще гледам тези дни да ги снимам.

Даниелка , абе ти защо вече не пишеш??????????  само влизаш пуснеш нещо дребно и бягаш  Thinking ,липсваш ни (ми)

# 393
  • Варна
Kirra ти сигурна ли си че е 7кг.? Сигурно после ще спре да наддава и пак ще е в норма. newsm78

# 394
  • София
Kirra и Никола гони 7-те килца и то при положение, че се роди под 2700. Въпреки, че педиатърът ме успокои, че няма нищо притеснително, вече със страх го меря на домашния кантар. Наскоро говорих с една мама и тя сподели, че синът и също като бебе качвал по килце и половина, две на месец в началото, при положение че са били като мен изцяло на кърма. Сега детенцето е на 5 год. и е по-едричко от връстниците. Явно и тук всичко си е индивидуално. Надявам се като почне да шава повече, да пълзи и да ходи, да стопим сланинките.

# 395
Здравейте момичета Simple Smile
Относно АМ и как се приготвя. На кутията трябва да пише, но ще ви кажа на Аптамила какво е написано. Ако детето трябва да изяде 100 гр. храна, водата която се налива е 9 и се слагат съответния брой лъжици храна. Т.е ако сетето трябва да изяде 150 грама храна....слагаш 140 водя и 5 лъжици храна.
Надявам се да съм помогнала.
Днес ние с Доли сме на консултация и ще ни бият и двете ваксини. Аз съм малко притеснена и ще се приготвя с панадола, дано да и помогна и тя да ги приеме леко.
Поздрави от нас и стискайте палци.

# 396
Kalinastamatova ами на 11 този месец беше 6 и 100 ,затова предполагам че с това темпо вече е към 7 кг, но си мисля че има и значение че той се роди почти 4 кг , та затова е по едричък.

# 397
Kirra и ние вървим горе-долу така.
На консултацията  на 9.11 беше 6 кг. Сега може би е поне 6500.
Ние сме само на кърма и момчето си качва по малко над кг. всеки месец.
Иначе той си се роди едричък- 3750.

# 398
  • Варна
Браво супер да са живи и здрави и така да си папкат smile3501 сладурите нашата е мъничка но пък е пухкава!!!

# 399
Момичета, като ви чета и започвам да се притеснявам  Rolling Eyes Нашият мъник понякога яде по 180 мл вода (значи още повече с лъжичките АМ), а почти редовно по 150. И не млъква, докато не се наяде  Confused Аз знам, че си е лаком, ноо...През деня яде по по-малко: 100-120, но сутрин и най-вече привечер иска още. Сега започва и да измества на 4 часа и когато са минали толкова, яде повече. По колко АМ ядат вашите деца? Ама и как да  не му дам още като той се научи и да се тръшка и пищи вече  Crazy Иначе и ние сме пухкави - на 9.11 беше 5700, даже баща му се притесняваше, че е "дебел"  Crazy Доки каза, че няма проблем. А се роди малък - 2950гр. На кутията на АМ-а пише по месеци колко трябва да яде детето, но като е по-едричък не му ли е нужно повече  newsm78 Ама какви разсъждения праскам самооо  Crazy

# 400
Гала. тук съм,чета ви постоянно ,не съм изпуснала нищо ,нали знаеш че съм клю-клю  Mr. Green !В хубавото време скиторихме по цял ден навън и ни беше добре  Mr. Green,ама сега като застуди не ми се мисли !Иначе ко да пиша,то една и съща.Диди яде,ака,смее се ,плаче,почна да се заглежда,не обича на ръце,което ме радва и така.Общо взето като всички бебчета  Mr. Green !
А за разкрасителните процудери и аз смених имиджа  Mr. Green ,пак съм червена,бях преди години,чудя си се на корема как ша го посмалявам,ама май така ще си карам  Heart Eyes.
А най новата вест е,че мъжо ми вика,айде да почваме другото,а аз щех да падна  smile3555 ,тоя човек не е добре с главния  newsm09  newsm03!

# 401
ние още сме на 120мл. вода е 4 лъжици мляко или 120мл. кърма. и 6 хранения. Бебчо също е 6 кг  вече. ама педи каза 100-130 на хранене. Ако вдигна количеството, дали ще се разредят храненията на през 4 часа или просто ще му се уголеми коремчето и ще стане шишко Simple Smile

# 402
Чакайте тамън гала. ме зачекна и аз сега няма да се спра  Mr. Green .Майките които са с момичета,кога   смятате да им дупчите ушичките!На нас  майка ми за питата на Дияна и подари златни обички,но каза че на 26 март Благовещение се дупчили ушите  Mr. Green ,ама нали знаете че няма кой да чака март месец,аз смятам сега след 10 декември да ида да ги дупнем,то маи се седи 1 месец с медицинските,после се слагат златните!

# 403
  • София
А най новата вест е,че мъжо ми вика,айде да почваме другото,а аз щех да падна  smile3555 ,тоя човек не е добре с главния  newsm09  newsm03!

И моя беше така - Лора нямаше и 3 месеца, аз тамън малко бях махнала кила и се бях освестила - кога ще правим второто, знаеш ли колко ще им е добре като са на една възраст?
Сигурно щеше да им е добре, но си мисля че и сега няма да им е зле.

Снощи кумовете ни казаха че чакат 2-ро, не е планирано, но ще си го оставят.
Когато родих Лора, кумата същия месец забременя. Сега пак стана същото. Аз ги бъзиках, че месеца в който раждам явно не трябва да се 'обичат' чак толкова усилено, освен ако не искат бебе Simple Smile

Danielkka, аз не смея да продупча ушите, нямам толкова смелост. Предпочитам тя да стане по-големичка и да мога да обясня, че може да боли.
Иначе много иска, та купуваме лепещи се обеци, които обикновено изкарват по 20-30 мин на ушите Simple Smile

# 404
Danielkka, аз нямам дъщеря (все още), но не бих и продупчила ушите. Като порасте, ако иска да си ги продупчи. Мойта майка не е дала да ми се дупчат ушите като бебе, а аз никога не проявих желание и все още съм си без дупки Simple Smile. Ама не ми и липсват Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт