Отговори
# 180
Добро утро и честито на всички месечинковци   bouquet
Аз имам въпрос:Днес сме на ДК и може да ни сложат ваксините.Някой вече сте минали по този път и се чудя(от това,което прочетох) защо за Т никой не е давал ПАНАДОЛ за бебета а все други лекарства  newsm78 Светенете ме моля ви ако панадола е отживелица и какво да дам ако малчо вдигне Т?
БЛАГОДАРЯ предварително  Hug

# 181
  • Варна
Вани, аз давам Панадол. Купувам от него по навик от времето, когато друг бебешки сироп нямаше. Иначе имам запас от свещички Амидофен, течен Аналгин и Хексалгин. Ако стане голям проблем след консултация с доктора по телефона да мога да реагирам.

# 182
Добро утро.

Vany666  на нас докторката ни каза да даваме Панадол ако се наложи, но не се наложи Simple Smile.

Днес май ще си стоим у дома цял ден.

# 183
На моите големи деца Панадол не им действа, много странно. Давам Калпол, а на Моника като беше малка и не искаша да пие нищо, съм й слагала свещички Ефералган.

# 184
Благодаря ви момичета за бързите отговори  bowuu  bouquet

Сетих се и какво още щях да питам-какви документи се подават за майчинство,по-скоро това което трябва от "в къщи" да нося  Blush?

# 185
Честита трета месечинка на Даниел на мама Дана!

# 186
  • София
Добро утро!
vany666 ,панадол бебе давах на Йоана ,но след като дигна определена Т ,педи каза под нея да не давам.

Ние май няма да се отказваме скоро от нощните хранения.Реално имаме две нощни и едно рано сутрешно хранене  Mr. Green .Но честно казано предпочитам нощно време да я храня по-начесто от през деня.Малката взе да яде супер стегнато през ноща и за мах 30 мин се е на яла ,а през деня едно чудо.....Имаме проблем с ваничката Йоана явно усети ,че има повече свобода във водата и постоянно се опитва да "плува"  Mr. Green .Къпането й започна да става много трудно и за двама ,голям зор е да я удържим и да я мием едновременно.Онази вчер дори я изтървахме и тя се потопи и се нагълта с малко вода.Поуплаши се ,но това него спря много за дълго диването  Mr. Green .Помислих ,че коликите са спрели ,но увио ,снощи пак имахме криза.

Честито на всички бебчовци ,които имат празник днес !

# 187
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на Любов на мама PSM, на Даниел на мама Dana_2010, на Симон на мама talktoher,
на Зара на мама water4e, на Деница на мама Krrassi, на Борислав на мама cvaki и на Румен на мама bebetuuu !!!

Да са ви живи и здрави, да растат безгрижни и щастливи!!!

bouquet

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 12:53 от September 2010

# 188
  • Варна
Добро утро, не че сега ставама ама така се казва!!!
И ние днес сме на ДК и ни чакат две ваксини и много се притеснявам, за Т , Мисля другата седмица да я заведа на хомеопат за тази хрема то сега са секрети на носоглътката няма вече сополи.
 Честити на месечинките  кога минаха!!

# 189
  • на североизток
Добро утро, дами! Честито на месечинковците baby_neutral

И ние снощи ставахме в 4ч. да се храним. Много отдавна не беше ме будила през нощта и аз тъкмо вчера си мислех, че този път съм погалена от съдбата, ама Naughty Баткото беше голям ревльо, то колики, то зъби, то нощно хранене...а госпожицата много ме щади, ПУ-ПУ

За филмчетата за ваксините, не са чак толкова страшни, просто представят една различна гледна точка от тази на която сме свикнали.Може би затова ни е толкова трудно да приемем различно мнение, защото от деца ни е втълпявано колко са полезни.Но информацията в тях не е необоснована-точно лекари хомеопати и натуропати и тем подобни  говорят за другата страна на ваксините. Никой не отрича, че могат да бъдат и полезни, но при положение, че са натъпкани с тежки метали като алуминий и живак, които биха могли да се изчистят от съдържанието, но незнайно защо не се прави, аз сериозно се замислям дали да пълня организма на детето си с тези отрови. Пък и каква е вероятността в днешно време да се заразиш от тези "страшни" болести? Точно толкова %, колкото е вероятността от нежелан страничен ефект от ваксина (нямам предвид висока Т, а сериозни заболявания като аутизъм, множествена склероза и мн. други). И пак казвам, всеки родител има правото сам да реши бъдещето на детето си Peace, но за целта мисля че трябва да сме запознати и с двете страни на медала Wink

За бибероните-залъгалки стана на въпрос...аз не мога да я науча и това е!Дърпа се, дави се, плюе, ще кажеш че отрова и давам, чак имам чувството че и се гади newsm78 А иначе така сладко си смуче ръчичката, почти цялата я налапва Laughing Баткото беше същия, не ще и не ще...Вярно, че казват че не са полезни залъгалките, но не мисля че и ръчичката е хубаво да се смуче.Вие на какво мнение сте и как да я излъжа да засмуче? Някой път и капвам от капките за колики, щото са сладички и засмуква, но дакато свърши сладкото Mr. Green , после изплюва и става още по-страшно Laughing , само съм я раздразнила, дет се вика.

# 190
Аз съм наясно, че ваксините могат да направят и гадости за съжаление. Но и от детски паралич ме е страх не по малко. Общо взето, за себе си съм решила да слагам задължителните с отлагане. Просто се надявам да не се случи на нас, както и с много други неща  Confused

Това, което със сигурност няма да направя е да ваксинирам дъщеря си с т.нар. ваксина против рак на маточната шийка примерно. Едно че всъщност тя е само срещу някои щамове на папилома вируса, второ че е нова и трето, в Англия имаше смъртен случай от нея.

# 191
  • на североизток
Аз съм наясно, че ваксините могат да направят и гадости за съжаление. Но и от детски паралич ме е страх не по малко. Общо взето, за себе си съм решила да слагам задължителните с отлагане. Просто се надявам да не се случи на нас, както и с много други неща  Confused

Това, което със сигурност няма да направя е да ваксинирам дъщеря си с т.нар. ваксина против рак на маточната шийка примерно. Едно че всъщност тя е само срещу някои щамове на папилома вируса, второ че е нова и трето, в Англия имаше смъртен случай от нея.

Ами то и от тези задължителните има смъртни случаи, но просто не се разгласяват Naughty
А пък за принципа, "дано да не се случи на мен", при мен важи за тези "страшни" болести.
Пък като си помисля, че има хора, които дават допълнително пари и за незадължителни ваксини, сърцето ми се свива Cry Това е такъв товар за детския организъм! Те затова са детски болести, за да се преболедуват в детска възраст, че после е много по-сложно! Не бихме могли да се защитим от всички болести на света, то ако беше такааа....

# 192
iv4i_79, аз те разбирам какво искаш да кажеш. И аз съм се опитвала да убедя мои приятелки да не захранват рано, да не хранят 6 месечни бебета с обща храна, защото лично съм си изпатила от подобен експеримент. Но който не е, просто не ми вярва и смята, че се правя на интересна или че дете с проблем от захранване се среща веднъж на милион и вече се е паднало на мен  Mr. Green

Това важи за повечето неща, свързани с отглеждането на децета. Не можем с фуния да налеем на другите своето мнение, дори и да сме 100% убедени в правотата си. Просто е добре да сме запознати и да правим информиран избор. Ето, ти даваш информация, но кой как ще я възприеме е въпрос на лична преценка. Завиждам благородно на майките, които изпълняват стриктно лекарските предписания, без грам да се замислят какво правят точно, дават детска кухня от невръстна възраст и са си спокойни. Може да не са информирани, но по-важното е да нямат проблеми, нали  Simple Smile Това е моето мнение.

# 193
Iv4i_79, Явно децата ни имат сходни навици, защото при нас е същото с нощното хранене. От известно време насам дъщеричката ни пак поднови нощното хранене, но аз си го обяснявам с това, че почна да заспива рано. Заспива към 10.30, после се буди около 4, после около 7-8, и после около 9.30. Засега няма да я отучвам от храненето в 4, защото се оказа че за миналия месец е на долната граница на наддаване, затова нека си яде детето.

За ваксините и аз не се радвам, че ще ги бият, но и нямам смелост да ги откажа. Само се надявам да ги прекара по-леко и без неприятни последици.

За биберона, в началото бях много против, но после като видях, че ми носи по половин-един час спокойствие в най-ревливите периоди, набързо отстъпих. Но и нашата девойка не го смуче с охота, трябва ловко да и го натикаме в устата. Номерът е да го направим когато е най-раздразнена и ревлива, тогава тя сама усеща, че я успокоява, и с готовност го засмуква. Освен това, онзиден купихме анатомичен, с формата на небцето, и й харесва повече. Предният явно и беше неудобен, твърде голям и издут. Може да помогне и при теб.

PS За захранването, вчера говорих с една майка от квартала, която дава на тримесечното си бебе ябълков сок. Била изчела много книги, много мнения била чула, и според нея това е правилно. Съгласих се с нея, че всяка майка знае най-доброто за детето си, но вътрешно се възмутих. От коя година са книгите, които е прочела? А, освен това детето беше на АМ, които са доста обогатени с витамини и микроелементи. Едно време са давали ябълков сок заради желязото, едва ли сега й е нужно допълнително, щом дава АМ. Е, занапред сигурно ще срещам и други такива, по-добре да съм по-толерантна......

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 11:17 от Giada

# 194
Дана да нацелуваш адаша от мен за месечинката  Mr. Green ,той вече е на "тли пръстчета"  Mr. Green ! Hug
vany666 и аз давах Панадол бебе,след ваксината,без да имаме Т,но и не вдигнахме  Peace !
Dana_2010,гледам пак за пусто захранване говорите  Mr. Green ,при тебе ситуацията е"парен,каша духа" и те разбирам,изпатила си!Според мен всеки да си храни детето както си иска  Peace,аз лично си слушам педито и съм доволна  Peace !
Поздрави на всички!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт