Отговори
# 360
  • София
Може като се развали времето да се съберем някой път в Мола на цариградско Simple Smile Май ще е удобен за всички - Младост, Изток, Дружба

# 361
Много добра идея, само трябва да видя има ли начин да стигна до там с количката или да си го разнасям с кенгуруто  newsm78

# 362
  • София

geryaleksandrova, September 2010, хайде да се видим някой ден тази седмица, докато е хубаво времето (за предпочитане до сряда  Embarassed) Ако сте навити пишете на лични.

Машонка, хайде, аз съм "за"  Grinning

Ами хайде  Grinning !

# 363
isito5 на нас ни бяха предписали по 30мл Фризовом след всяко хранене и имаше ефект. Дори да не изпие всичките 30мл. пак е добре. Приемахме го близо месец. Ние все още си повръщаме, но педи реши "да си стоим на кърма (така сме повече от месец вече), че е по-полезна" (както тя сама се изрази). Забелязала съм, че повръщането му е на периоди и каквото и да яде АМ или кърма все си повръща като му дойде периода.

dessynik1 на лекцията за кърменето д-р Попиванова каза, че има контрацептиви които могат да се приемат докато се кърми, Най-добре се консултирай с гинеколога си.  Peace

nansi_21 аз също искам да отидем на почивка, но минералната вода не е подходяща за бебета. Скоро една мама не помня коя беше си харесала римска баня (много добър хотел!), но ще трябва да поизчакаме за него тъй като там водата и в банята е минерална. Аз бих препоръчала Катарино, но там е скъпичко.

Момичета, да ви питам, вашите бебчета имат ли оформени гнезда в долната челюст - там където ще избият първите зъбчета?  
Забелязах още преди месец, че моето момченце има такива и се чудя дали е нормално. newsm78
Другото, голям проблем ми е че нямаме вит Д в момента. Моето зверче за една седмица е пораснало токова много - миналата неделя беше 5120гр, сега е 5540гр., и това ми се струва доста за една седмица. Ние имаме кантар и всяка вечер се теглим. Дано да няма последствия от това, че не приемаме сега вит Д.

# 364
  • София
Eva2010 ,хайде и ти с нас на разходка Grinning !

desunique
, в кой квартал живееше ?До нас  ,на Метрото на Младост 1 има аптека в която има все още Деавит.

# 365
Забравих да си призная какъв онищожител на шоколад съм!  Blush Нямам спирачки. Бях забранила на мъжа ми да купува шоколад, за да не се изкушавам, но не помогна. Издържах 3 дни и се овълчих. Звъннах му по телефона да му кажа, че умирам за шоколад, а той милия беше готов да хукне веднага да ми донесе.
Та въпреки изкушението да ям по шоколад на ден и още други сладки неща през деня, си свалям кила. Всико е въпрос на физика и гени. Аз съм спортна натура и ми е доста мъчно, че в момента не спортувам. Но скоро всички ще се подложим на безспирна целодневна тренировка, само да почнат да се въртят и да пъплят малчуганите. Най-трудния период е когато още не могат, а искат  newsm32

Гери аз съм в Стрелбище, но ако направите среща в някой мол ще намеря начин да дойда Wink
Ние с akspet и Jani4ka редовно бутаме заедно количките в парка.

# 366

Гери аз съм в Стрелбище, но ако направите среща в някой мол ще намеря начин да дойда Wink
Ние с akspet и Jani4ka редовно бутаме заедно количките в парка.

Ама свиркайте,т.е. пишете в темата като ходите в южния,аз съм на пет минути от вас с колата.Ако ме искате де Rolling Eyes

Аз яко се подух от зъб днес+болно дете и едно ревящо,на път съм за психиатрията.  пък и нищо не мога да пия,че дришльото ми отказа шишето тази вечер не знам как ще изкарам вечерта с тея болки.

Последна редакция: нд, 21 ное 2010, 20:50 от alximika

# 367
  • на североизток
bubbast, какви са тези противозачатъчни дето се отслабва от тях? Звучи ми много добре smile3506 че и аз имам да боря доста килца, а пък съм такъв любител на сладкото...нито от кърмене отслабвам, нито от разходки, вече и глад не помага-организмът сякаш свиква и с това. преди често правех гладни диети и свалях осезаемо, но послееее, такова йо-йо  smile3518, а сега почти и не свалям при гладуване.

# 368
  • София
bubbast, какви са тези противозачатъчни дето се отслабва от тях? Звучи ми много добре smile3506 че и аз имам да боря доста килца, а пък съм такъв любител на сладкото...нито от кърмене отслабвам, нито от разходки, вече и глад не помага-организмът сякаш свиква и с това. преди често правех гладни диети и свалях осезаемо, но послееее, такова йо-йо  smile3518, а сега почти и не свалям при гладуване.

Не разчитай на противозачатъчни за отслабване.На едни влияят отслабващо ,на други напълняващо.Всичко е много индивидуално  Peace и да не се получи обратния ефект при теб.

# 369
Здравейте мами Simple Smile

Извинявайте, че така нахлувам в темичката ви, но с доста закъснение искам да се включа, ако разрешите. Ние се родихме преждевременно на 12.09, при термин 12.10 и така се оказахме септемврийче вместо октомврийче, Искам да попитам -Нормално ли е, че  на последната консултация, когато бяхме на 2 месеца бяхме 4650 и 57 см, вярно че се роди недоносен 2450, но се притеснявам дали настига връсниците си?

# 370
  • София
B_dbk, ще ги настигне, няма къде да ходи, спокойно. Познавам детенце родено в средата на 8-ми месец, наборче на каката - Стефчо си върви и преди, и сега много кротко дете, за разлика от другите доносени фурии Simple Smile

И аз много се притеснявах от яслата на Лора, но засега - няма проблеми. Тя изкара един ларингит - едва говореше и един вирус с повръщане. Сополите си ги влачи периодично - махат се за седмица-две, после пак. Но малкия нищо не прихваща засега, само малко похърква, но нослето не е запушено, няма секрет и това го отдавам на парното.
Иначе миналата година Лора беше много зле - то не бяха бронхити, конюктивити, температури и чудеса. Но тогава ничаха зъби и си мисля че те много усложняваха нещата.

# 371
  • София
Здравейте мами Simple Smile

Извинявайте, че така нахлувам в темичката ви, но с доста закъснение искам да се включа, ако разрешите. Ние се родихме преждевременно на 12.09, при термин 12.10 и така се оказахме септемврийче вместо октомврийче, Искам да попитам -Нормално ли е, че  на последната консултация, когато бяхме на 2 месеца бяхме 4650 и 57 см, вярно че се роди недоносен 2450, но се притеснявам дали настига връсниците си?
Здравей и добре дошла при нас  Hug !
Относно въпросът ти-Да ,нормално е.Моето момиченце се роди 2730 гр и на  два месеца беше 54 см и 4580гр.По принцип кърмено бебе удвоява рожденното си тегло на 5-6 месеца.

# 372
  • Варна
Аз яко се подух от зъб днес+болно дете и едно ревящо,на път съм за психиатрията.  пък и нищо не мога да пия,че дришльото ми отказа шишето тази вечер не знам как ще изкарам вечерта с тея болки.
Можеш да пиеш Парацетамол. Няма голям обезболяващ ефект, но не и като без хич. Можеш да вземеш първо 2 и след 3-4 часа още едно. А и ако Влади има Т ще я сборите.

# 373
Здравейте, момичета Simple Smile! Аз малко се позагубих, защото нямах много време, а и нещо ме мързеше да пиша, но ви четях.
Ние сме добре. Изкарахме две седмици при нашите, през първата имахме гости всеки ден. А утре ще ходим пак към Слатина, защото мъжът ми се прибра от Павел баня, а и при свекърите е по-голям апартамента, при нашите няма толкова условия. Дара расте с часове наистина - свекърва ми като идваше да я види през 3-4 дни и все я намираше променена. Вече е страшно комуникативна - взира се в очите на всеки, говори постоянно, усмихва се, а и наченки на смях се появиха. Почна да обръща и по-голямо внимание на някои висящи играчки. Една приятелка ми даде една по-стара активна гимнастика на Чико, докато сме тук, и определено й е интересно. И отново се чудя - като се приберем другия месец какво да й взема - активна гимнастика или шезлонг/люлка. Преди си бях харесала една люлка, но се чудя, защото като ги вържеш в люлка или шезлонг, те нямат толкова възможност да се движат максимално - привързани са в една поза и това е. Та може да наклонят везните към гимнастиката. А може да се окаже, че и от двете си има нужда. Вие как мислите? Взехте ли им вече и от двете, и и на двете ли се радват еднакво или си имат предпочитания? А пък от няколко дни на дневен ред да и опитите да си вкара цялото юмруче в устата Laughing и доста често го прави. А аз точно стигнах до този въпрос в бебешката книжка и четвъртия месец. Пишат хората, че е съвсем нормално и е етап от развитието. Да не им вадим ръцете (ако не го правят прекалено често), защото това си е част от изследването на новия свят, после ще почнат да лапат и играчки и така.
За килцата - аз свалих всички от бременността, а дори и няколко отгоре. И все си мисля, че това с дължи на кърменето, защото иначе си трупам по няколко излишни кг последните години. Иначе хапвам не повече от обикновено, но тук при нашите правихме доста сладки неща, та може и да ми се отразят.

B_dbk , добре дошли при Септемврийчетата Simple Smile! Не се притеснявай за теглото, много сте си добре! Моята дъщеря се роди 2490, а на два месеца беше дори по-малко от вас - 4200 г, но това пак е едно нормално тегло и добро качване. Няма как като са се родили доста по-мънички от бебчета на примерно 4 кг, да ги настигнат толкова бързо, а и не е нужно. Това ще става постепенно, иначе трябва да качват по две кила почти, което би било прекалено.

Момичета, къде изчезна Flash Dance, някой знае ли нещо?
LITKA,  а ти не се спотайвай, ами бързо тука на отчет Simple Smile! Недей така, момичетата си изказаха мнението просто, но ето, че повечето пък се оказаха на обратното мнение. И в двата случая лошо няма - важното е да си изказваме открито идеите и мненията, пък ако не се приемат - нищо - лоши чувства няма.

Giada, нали обърна внимание на линковете, които някой даде за поръчка на витамин Д от чужбина? Един от тях беше точно сайта на iherb, от който ти беше поръчала. Там видях този витамин Д на Carlson нещо си, който ти казах, че има много добри отзиви. Той стига за 1 година, защото се дава по една капка и съдържа 365. Понеже стана на въпрос - моят е също Д3.

Чета, че някои от вас и бебчовците ви сте болнички - бързо да оздравявате, а пък и дано така добиете имунитет за цяла зима поне.

# 374
Можеш да пиеш Парацетамол. Няма голям обезболяващ ефект, но не и като без хич. Можеш да вземеш първо 2 и след 3-4 часа още едно. А и ако Влади има Т ще я сборите.
мерси за инфото  bouquetно май ще прибегна до аналгин,не се трае вече място не мога да си намеря от болка. Sad
Люляк, аз имам  и люлка и активна гимнастика,в люлката седи,но много малко има и музика и пак не издържа дълго,докато на гимнастиката се захласва от кеф,то е едно говорене,смях с глас,но аз съм му добавила още играчки да му е по шарено Wink
За Лита,аз да кажа,че ако съм я засегнала не е било умишлено,даже и се извиних на лични и тя ми писа ,че няма проблем,не знам защо не пише.Може и по цял ден да са по разходки и да не и остава време,надявам се.

Общи условия

Активация на акаунт