Отговори
# 375
Люляче, здравей  Hug
Имаме шезлонг, но в него основно си подремва денем. А активна гимнастика не смятам да купувам, тати перфектно се справя с ролята Simple Smile Може би е малка още, но като й показвам играчка, се заглежда повече в мен.

# 376
Аз яко се подух от зъб днес+болно дете и едно ревящо,на път съм за психиатрията.  пък и нищо не мога да пия,че дришльото ми отказа шишето тази вечер не знам как ще изкарам вечерта с тея болки.
[/quote]

Олеле, Алхимика, то злото никога не идва само...... зъб да те боли и да кърмиш, лоша работа. Аз бях така миналата седмица, пулпит...... ужас! Помогна ми за сваляне на оттока и частично обезболяване настърган картоф (ок. 1/2 среден по големина) в марля и поставен на болното място. Аз се бях овързала с един шал през челюстта, класически образ н страдалец със зъбобол.
Аз виждам, доста късно пиша, дано пък да е поразминал пустият му зъбобол. А и детенце да се е пооправило...

Поздрави от нас с Тео (който е с рефлукс, миличкият ми, предписаха му прахчета Мутилиум,но да са туширали особено повръщането аз не забелязвам)!!

Дано всички се понаспим тази вечер......
 Hug Hug Hug

# 377
Люляк , от десетина дни сме със шезлонг, и не знам дали е от растежа или от него, но детето коренно се промени. Успокои се, почна да се занимава само. Научи се да бута играчките и да им говори, усмихва им се. А от активната гимнастика даже се плаши. Дадоха ни я едни приятели, и май е подходяща за по-голямо бебе, защото тя изобщо не може да обходи с поглед четирите й края, твърде е голяма. Мисля да я пробвам пак по-нататък. За да можеш направиш сравнение, сега нашето бебе е на 2 месеца и една седмица. Недостатък наистина е това, че не може свободно да мърда крачета.

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 00:06 от Giada

# 378
Ееее, Люляче, тия дни те мислих къде си! Викам да не сте си заминали за Америка. Радвам се, че сте добре с Дара.
Ние шезлонг нямаме, но имаме активна гимнастика. Слагам я чат-пат, ама дълго време не се заседява (залежава )на нея. И аз съм окачила и други играчки, за да й е по-интересно. Ама й е по добре да седи я в мен я в баща си и да гледа наоколо (а вече зяпа и телевизия).
B_dbk , добре дошла! Както ти казаха другите момичета, хич не се притеснявай за кг. На моя приятелка детенцето се роди в началото на 9ти месец и беше около 2кг и нещо. А синът ми се роди 4600. На годинка вече се бяха изравнили съвсим и на кг и на см. Така че не се притеснявай за детето, то наистина няма как да настигне по-едрите бебета за два-три месеца. Peace

# 379
Добро утро, септемврийчета! Hug
B_dbk, да те успокоя и аз като майка на две "недоносени" бебета (синът ми се роди 2.300, а дъщеря ми 2.100), че всичко е наред при вас и че до годинката "малките" бебечета настигат връстниците си на тегло и ръст. Всъщност, най-важното е бебчето да е здраво, да се развива според месеците си и да наддава в рамките на нормите. Сега погледнах в бебешкия дневник на сина ми, че на 2 месеца е бил 4 кг и 53 см, а до годинката вече по нищо не се различаваше от наборчетата си. Така, че бъди спокойна. Hug
Хайде, аз да предложа виртуално кафе тази сутрин:

# 380
Момичета здравейте,пускам отново линк с конкурса в който участва Диди,ще съм благодарна ако гласувате,защото вече сме в първите 40  newsm44 !Благодаря предварително!   bouquet
http://www.facebook.com/photos.php?id=109980022354942#!/photo.php?fbid=171454172874193&set=a.170991936253750.39579.109980022354942
п.с.албум номер 4(от0-до1) -Дияна Христова  Hug

# 381
  • София
Добро утро!
Даниелка гласувах и за вас!
Люляк ,ние имаме и шезлонг и активна гимнастика и не бих могла да збера пред двете.В шезлонга успявам да я приспя и успокоя а на активната гимнастика малката се кефи и се занимава сама.Преди и моята госпожица се изнервяше от гимнастиката и аз обратнато на другите редуцирах играчките ,като едни рингове ги пуснах почти до доло и оставих още две играчки.От както направих тази промяна Йоана ного се забавлява в активната гимнастка.

# 382
Добро утро от нас!
Малкият спи и използвам момента да драсна някой ред.
Люляк, ние имаме активна гимнастика. Баба му я купи, когато беше на месец и 20-25 дни, но тогава не му правеше впечатление, даже малко се плашеше, а после взе само да зяпа играчките. Не знаеше какво трябва да прави милия още  Laughing Затова я прибрах, за да не я гледа и да не му омръзне още преди да я е разбрал  Wink Изкарах я преди няколко дни. Лелееее...ами то не е радост, не е смях, не е гукане. И удря тия играчки, луда работа   Grinning Играе си доста време, но много бързо се изморява и обикновено след това праче, че му се спи и се приспиваме. Повече се забавлява обаче на играчки, които дрънкат, когато ги "бие", нещо с топчета вътре, а не на пеещи или някакви други, явно го стимулират да ги бута отново и отново  Peace
Ами, това е. Сега заспа, след като си поигра 10-ина минути на гимнастиката, а мама използва това време да поизбърше малко  Wink

Ще споделя с вас, че от днес съм на диета  Mr. Green Не закусих с мъжа ми, както обикновено, а хапнах няколко бисквитки само и пих кафенце. Ами дано издържа по-дълго и скоро да се похваля с някой друг свален колограм  Praynig

Приятен ден на всички   bouquet

# 383
Моми4ета можели някои да ми обесни как да вляза в албум4етата,не6то не ми се полу4ава

# 384
Добро утро момичета

Дани и аз гласувах - стискам палци .Много е сладка

# 385
  • София
Добро утро момичета

Дани и аз гласувах - стискам палци .Много е сладка

И аз Simple Smile

# 386
  • София
Здравейте,

да попитам мамите, които дават АМ на малчовците следното нещо: Когато бебето трябва да изяжда по 150 мл. на хранене, колко вода слагате - 150 мл. ли? Защото в такъв случай, след слагане на млякото, общото кол-во става ~ 170мл.

Мерси Simple Smile

# 387
  • София
Здравейте! Simple Smile
Вчера се завърнахме от кратка почивчица на Велинград и още преди да си оправя къщата реших да ви изчета. Изкарахме си страхотно. Бяхме с още 2 семейства с деца, едното от които на 5 мес. Взехме за гледачка бабата и успях истински да разпусна. Престраших се да се цопна и в басейна, само за да натопим и Никола. На него много му хареса голямата "вана" и искаше още. От водичката и чистия въздух спинкаше по цял ден и остави мама да си почине. Времето беше разкошно и успяхме да се поразходим и из околните баири.
Ето го малкия плувец - http://media.snimka.bg/7632/021518885.jpg

desunique, къпането в минерална вода не е опасно за бебета, стига да не се прекалява с времето. Още когато за пръв път цопнахме Ивана в минерален басейн на 5 мес. се консултирахме с рехабилитаторката в базата във Велинград. Препоръката й бе да не стои повече от 5-10 мин. Знам, че и в Банкя имаше плуване за бебета, което е в минерален басейн. Така че не мисля че има проблем. Проблемът по-скоро е в чистотата на басейните, но точно в този хигиената е изрядна и нямам притеснения.

Люляк отскоро и Никола започна да си лапа ръчичките, като се опитва да си вкара юмручето в устата. Първоначално реших, че е гладен, но после разбрах, че го прави с изследователска цел. Съвсем скоро  ще започнат да лапат всичко, до което се докопат, и тогава става интересно.

# 388
Здравейте и от нас,отдавна не съм писала,но все не остава време,после пък нет нямахме,такива ми ти работи.Ние сме добре,растем ли растем,чак почва да ме притеснява,май вече сме към 7 кг ,което ми се вижда множко ,амааааа. Ние сме само на АМ, вече сме на 5 хранения,тоест едва ли го прехранвам,явно си е до метаболизъм newsm78
 ivcho81 обърни внимание че пише  винаги и грамажа на готовия разтвор,тоест като добавиш към водата и млякото то да го кажем се "раздува" и става повече.
За моите кг,свалих към 12 от раждането ,нооо имам още.
Приятен ден на всички мами и бебчовци.

# 389
Здравейте,

да попитам мамите, които дават АМ на малчовците следното нещо: Когато бебето трябва да изяжда по 150 мл. на хранене, колко вода слагате - 150 мл. ли? Защото в такъв случай, след слагане на млякото, общото кол-во става ~ 170мл.

Мерси Simple Smile

Ivcho81, аз се водя от водата, т.е. ако трябва да яде 150 мл. й слагам толкова вода.
Може ли да те питам - вие такова количество храна ли й давате и ако "да", то колко пъти на ден яде?

Общи условия

Активация на акаунт