На каква възглавница спи дедето ви ? Марка. Височина. Препоръки.

• 10 215
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
  • Тук и сега
Като стана на 3 години започна да спи на възглавница, голяма, но с минимална височина. Мисля, че от МЕТРО я взехме и не е нещо специално, но и е удобна.

# 16
  • София
Вива, а в каква поза спи момиченцето? Ако е по гръб до някъде може да преодолява ефекта на високата възглавница върху гръбнака като поставя и рамената си на възглавницата, не само главата. На 7 години си е голямо момиче, може да разбере обяснения и да има относителен контрол върху желанията си.

# 17
Вива, а в каква поза спи момиченцето? Ако е по гръб до някъде може да преодолява ефекта на високата възглавница върху гръбнака като поставя и рамената си на възглавницата, не само главата. На 7 години си е голямо момиче, може да разбере обяснения и да има относителен контрол върху желанията си.
Няма определена поза. Когато спи на страни не стига високата възглавница ами и ръката си слага под главата. Това е любимата поза за заспиване , дори ми е казвала че докато не си отвие ръчичката и не я сложи под главата не може да заспи.
Ако вечер след като заспи махна допълнителната възглавница , почти веднага след това се събужда и си я търси.

По принцип не ме притеснява как ще спи аз самата обичам да спя на долу-горе висока възглавница но тази болка.........

# 18
  • София
A ходили ли сте на ортопед, болката може да има друг произход? Неправилна позиция при седене на чина, ако вече ходи на училище, неправилно натоварване на гръбнака от чанта, стола, на който седи...много са нещата, които могат да доведат до болки в гръбчето.

# 19
  • Варна
A ходили ли сте на ортопед, болката може да има друг произход? Неправилна позиция при седене на чина, ако вече ходи на училище, неправилно натоварване на гръбнака от чанта, стола, на който седи...много са нещата, които могат да доведат до болки в гръбчето.

Добър съвет. Най-добре потърси консулт със специалист, той ще ти отговори и на въпроса коя е подходящата възглавница.

# 20
Моето дете спи на такава:
http://www.spelta.biz/sleep_pillow_child.php
Пълнежът може да се регулира. Аз я позипразих малко, защото й идва малко височка.

# 21
  • София
моят спи на много ниска, с пух, удобна си му е.

защо вмчесто на някакви много високи възглавници, не пробвате с ниска възглавница и леко надигнат  матрак - например, слагате едно сгънато одеалце под матрака, както на бебетата с рефлукс.

# 22
Дъщеря ми е на почти 1.6г, от 3-4м, не иска да спи без възглавници, понеже спи при нас на спалнята, не си иска и нейните възглавнички, винаги заспива на нашите, след това си я местя на нейната и сутрин, като се събудим, е пак на моята легнала. Може да не  е правилно, понеже е мъничка за възглавици, но без нея изобщо не иска да ляга и да заспива!

# 23
Ами, за възглавниците и на мен ми е интересна темата ... Мойто дете е на 4,5 г. и сега спи на такава-Цък!, а преди това на такава-Цък! от бебешката им серия ... И от двете не се е оплаквала ...  Peace А, и са много удобни за подържане, пера в пералнята открих го това удобство - след един летен вирус Sick Mr. Green

# 24
Ами, за възглавниците и на мен ми е интересна темата ... Мойто дете е на 4,5 г. и сега спи на такава-Цък!, а преди това на такава-Цък! от бебешката им серия ... И от двете не се е оплаквала ...  Peace А, и са много удобни за подържане, пера в пералнята открих го това удобство - след един летен вирус Sick Mr. Green
И са ок след пране в пералнята?
Аз взех такива за нас с мъжа ми, все още миришат странно и се чудя какво да направя, за да се отмиришат  newsm78...Но сякаш на опаковката /която изхвърлих/, пишеше да не се перат в пералня  Thinking

# 25
И са ок след пране в пералнята?
Аз взех такива за нас с мъжа ми, все още миришат странно и се чудя какво да направя, за да се отмиришат  newsm78...Но сякаш на опаковката /която изхвърлих/, пишеше да не се перат в пералня  Thinking

Перат се Peace, най-добре с калъфа за да не нарани барабана меморито. А се суши без калъфа. Въглавницата хубаво да се суши на някаква скара да диша от всякъде, и може да се обръща за да бъде равномерно от всички страни.
Моят съвет остави го, за по топлите месеци ... сега зимата, много бавно съхне всичко. Wink

# 26
  • София
Всеобщото правило за височината на възглавницата е колкото е разстоянието от врата до края на рамото. Независимо за дете или възрастни. Спането без възглавница не смятам, че е особено полезно.
Иначе и аз търся в момента възглавница за детето, която да отговаря на горното условие за височина. Моята дъщеричка е с плоскостъпие и едно от условията, за да премахнем проблема, е височината на възглавницата.

# 27
Спането без възглавница не смятам, че е особено полезно.

Тони, няма такова нещо.
Преди 3 седмици водих Тео при д-р. Венелин Алексиев. Споделих, че детето ми не желае да спи на възглавница.
Коментарът му беше, че това не е абсолютно никакъв проблем - нито за гръбнак, нито за крачета, за нищо. Просто е предпочитание, а дори се смята и за по-добър вариант.
Доверих му се, за мен той е най-добрият детски ортопед в БГ.

Моята дъщеричка е с плоскостъпие и едно от условията, за да премахнем проблема, е височината на възглавницата.

До 3 години е напълно нормално стъпалото на детето да е плоско. А и известно време след навършването на 3 години също.

# 28
  • София
Sourcherry, не си ги измислям тези неща с височината на възглавницата. Ходихме на преглед при д-р Драганов. Той ни обясни всичко това. Малката е с очевиден проблем със стъпалата. Хлътнали са навътре и стъпва все едно накриво.

# 29
Зная, че не си измисляш.
Драганов винаги предписва възглавници при криво ходене и неговите си пантофи Confused.
Потърси и друго мнение от детски ортопед, ако можеш по-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт