ВЪПРОСИ към модераторите и администраторите

• 41 452
  • 820
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Понеже темата е ВЪПРОСИ към модераторите и администраторите  Mr. Green и с малки чукчета, ние чукаме чакълчета е Ан-Мари,нали?Защо е с такъв идиотски ник? Rolling Eyes Толкова се пулих какво е това в подфорум Бебета. Tired
Аз. Тя де. Моментно настроение някакво  Mr. Green

# 751
Cantariny

Здравейте,
Във връзка с подобряване на функционалността и бързодействието на форума и обезпечаването на безпроблемната му работа при високи натоварвания за години напред, се налага премахването на опцията за обратно подреждане на мненията при визуализирането на темите.
Извиняваме се за причиненото неудобство!

# 752
ако в полето за игнориране на лс от определени потребители въведа звезда /според указанията там/ няма да получавам лични от никого, правилно ли съм разбрала?

Да. Ако въведете звезда в полето, само администратори и модератори ще могат да Ви изпращат лични съобщения.

# 753
Понеже темата е ВЪПРОСИ към модераторите и администраторите  Mr. Green и с малки чукчета, ние чукаме чакълчета е Ан-Мари,нали?Защо е с такъв идиотски ник? Rolling Eyes Толкова се пулих какво е това в подфорум Бебета. Tired
Аз. Тя де. Моментно настроение някакво  Mr. Green
нИ мЪ кефи.
Да видим следващото превъплъщение. Party
Ан-Мари съм го запомнила защото звучи нежно.

Защо в Имена не се заключват темите с избрано име или родено вече бебе?

# 754

Отключени теми има на първите четири страници в Имена.
Темите по-стари от 1 година са архивирани и не може да се пише в тях.
Заключени са и теми, които са докладвани като "приключени".
Всеки може да използва функцията "Информирай модератор" и да съобщи за приключена тема, която може да се заключи.

# 755
С Gmail съм , и като има нови отговори на тема получавам имейл . Като го отворя ме води точно на мнението , което съм прочела последно, ако ще и да има 3 страници с нови коментари. Но от няколко дни ме води до последното мнение в темата и така трябва да се връщам няколко страници назад , за да намеря кое съм чела последно. От няколко дни е това. Много е неудобно, дали ще се оправи?

Работи се по този проблем. Ще бъде оправено.

Благодаря, успокоихте ме Simple Smile Радвам се , че ще се оправи проблема   bouquet

# 756
  • София
Бих искала да попитам как да обърна изгледа на темите, в които влизам?
Като отворя дадена тема да ми излиза на първа страница последното публикувано мнение, а не началото на темата. Това се появи преди 2-3 дни, преди беше ок.

Вече ще е така, по-добре не са хаби да питаш, защото на мен вече ми начукаха канчето -
Сигурна съм, че потребителите, които четат темите отзад напред са много по-малко от тези, които ползват форума, както си му е реда...така че, не виждам причина да се променя каквото и да било, за да е удобно на една много малка част от потребителите на форума.
Мисля, че малко повече толерантност и търпение ни трябват!  Peace

Така че, чети си "както му е реда" и си трай, защото си малцинство  Peace

# 757
Не знам защо си мислите, че правим разни неща само с цел Ваше неудобство, че основната ни идея е да Ви затрудняваме и да предизвикваме дискомфорта Ви.

За последен път ще се опитам да обясня.

Форумът е изключително натоварен като динамика и непрекъснато се разраства, както като брой теми, които едновременно се четат, така и като потребители, които едновременно са онлайн.

Всяка допълнителна функция, която да показва една тема по различен начин, товари допълнително.
Като тук не става въпрос за това дали се е ползвала функцията или не, а за това, че я имаше като възможност и именно тя предизвикваше допълнително изключително голямо натоварване, много по-голямо, отколкото при нормално четене на тема (извинявам се, под "нормално" четене на каквото и да е разбирам отпред-назад).
Това, че малко хора са я ползвали, не прави натоварването от наличието на функцията и проверките, които се правеха за всеки един потребител, на всяка страница, във всяка тема, по-малко.

Форумните функции вече са изцяло пренаписани, така че да позволяват впоследствие добавянето на допълнителни полезни за потребителите инструменти и опции и в същото време така, че да облекчат натоварването и да осигурят безпроблемна работа на сайта при бъдещи растящи натоварвания.

Надали на някой му е направило впечатление, но от няколко дни, откакто всъщност е пусната новата функционалност, потребителите, които едновременно са били онлайн, рязко се покачват.
Само до преди няколко дни, едновременно в сайта са били максимум по 4300-4400 потребители.
В последните дни над 5600 човека едновременно ползваха сайта като натоварването бе с пъти по-малко.

По отношение на бъговете и грешките, които се проявяват през последните дни.

Въпреки направените от нас предварително стотици тестове, невъзможно е да се симулират абсолютно всички комбинации от функции, видове потребители, права, опции, ограничения.
Работата по сайта не е прекъсвала почти денонощно, включително и събота и неделя от началото на декември месец досега (изключвам няколко часа на 24-25 и 31 декември).
Всички проблеми, които са докладвани и "хванати" се отстраняват при първа възможност и се надявам максимум в средата на следващата седмица вече да няма нито един проблем при ползването на сайта.

# 758
  • София
Идеята, която ми беше щукнала пък изобщо нямаше да те накефи... "Ние сме овце, беееее" Simple Smile
Няма да спамим повече. За повече от 6г първото ми превъплъщение, ще трябва да ме изтърпите.

Това го правя от време на време, т.е. заключавам стари теми, в които не е писано повече от 4 месеца.
Ако видя, че има избрано име, заключвам тема (и анкета съответно ако има).

# 759
Какво се е случило? В "Нови отговори на моите публикации" имам 29 страници и вътре са всички теми в които съм писала изобщо - от 2006 година насам.  Shocked

хоооп, няколко страници назад Simple Smile     http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=542396.msg17769041#msg17769041

Peace мерси, нямах време да се ровя назад

А пък е интересно да погледна отнво тези стари дискусии.  Simple Smile

# 760
В тази връзка, забелязах две теми, които съм пропуснала да помоля да бъдат заключени.
Моля някой да ги заключи.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=357965.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=358428.0
Благодаря!

# 761
  • София

Сигурна съм, че потребителите, които четат темите отзад напред са много по-малко от тези, които ползват форума, както си му е реда...така че, не виждам причина да се променя каквото и да било, за да е удобно на една много малка част от потребителите на форума.
Мисля, че малко повече толерантност и търпение ни трябват!  Peace

Така че, чети си "както му е реда" и си трай, защото си малцинство  Peace
Само защото още един човек има подобни навици, затова ли аз съм "малцинство"?  hahaha
Добре, че Мамма се включи навреме, та да обясни съвсем като на малки деца....
Дано не се срещаме повече, за да си затваряме устите... Peace

# 762
Във връзка с добавените нови функционалности имам следните проблеми:
1.При първо влизане с име и парола, въпреки заявката да бъда запомнена на няколко пъти ме изхвърля и трябва да се логвам наново.
2.При ново логване в Нови отговори на моите публикации виждам около 30-40 страници стари заключени теми, по които съм имала участие, но отдавна съм изтрила като прочетени.Трябва ръчно да ги маркирам като прочетени всеки път.
3.При публикация на отговор екранът ми се измества вляво, а лентата за навигация най-отгоре Новини/Калкулатор/Лентички/Имена и т.н линкове се подреждат един под друг в колонка в дясно над часовника.Тогава не мога да се движа по основното меню с подфоруми и да избирам от там такива от падащото меню-то не се появява въобще.Единствен начин ми е да отида отново на Нови отговори на моите публикации, като с това подредбата на екрана и менютата се възстановяват в нормалния им вид.Същото поведение се наблюдава и при избор на иконата за последно мнение при новите отговори.
последна версия на IЕ,резолюция 1920x1080/landscape/display1.VK246
ПП.същото се наблюдава и с различна версия на IE от друг компютър

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 11:00 от Jizzlobber

# 763
  • София
   Здравейте, онази вечер чистих 81 страници нови отговори, вчера имах едва една страничка, днес ставам и имам 15 "нови страници с нови(стари) отговори" ,от 2008-ма и 2009-та година? Защо се получава това!

# 764
А, какви са причините бутон ''Ново'' да не ме води всеки път до последното непрочетено от мен мнение? Гледам, че понякога ме праща на някое мнение, а преди това имам други непрочетени Thinking

Общи условия

Активация на акаунт