ЯНУАРЧЕТА 2010 - тема 13

• 27 832
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Честит празник на всички именници, малки и големи, много здраве и късмет да им носи Свети Никола   bouquet
Днес ми е и професионалния празник, та виртуална почерпка , в събота вечер бях и на банкет, изкарахме супер и естествено разнообразието ми подейства доста освежаващо  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Ани, разбира се, чее прекрасна Дилянка- глезанка, всичко ще премине сигурна съм, а ти си прекрасна любвеобилна майка, така че  малката принцеса ще преодолее това препятствие по най- лекия начин  Hug
Катинче, много  Hug от нас, дано Мишито оздравее бързо, а Криско да го подмине  Praynig
Весел празник, а азотивам да пълня шарана   chef

# 556
  • Варна
Честит празник и от мен на всички именници, бургазлии и банкери!!! Весел празник и наздраве!!!
Довечера и ние ще празнуваме, ще имаме гости. Добре, че няма аз да приготвям трапезата, че няма кога. От мен само картофената салата и бисквитена торта.

Катинче, дано Мишето няма пневмония и се оправи скоро, а и малчо сщо! Стискам палци!
Ани
Hug Ще се справите, убедена съм!
Летка, честити ходещи краченца на Недунка  Simple Smile Пожелавам и безаварийно ходене!  Simple Smile А на теб бързо оздравяване  Hug
Теди, за Лора поръчах същия на вид уолкър, но на Vtech. Ако знаех, че има на Чиполино, сигурно щях него да взема. Това ще е подаръкът за малката от нас, а за баткото - едно голямо Лего. Предчувствам, че ще редя конструктора с него, много обичам Simple Smile
Татитче, дано Марина се оправи бързо. Можеш да пробваш за хремата да и сложиш в нослето Низита мас, на нас ни помогна много.
Ееех, Виена, как ми се ходиии. След някоя друга година задължително ще повторя, този път с Вики, обещала съм му да го заведа там, да види зоологическата градина (аз бях много впечатлена от нея), красивите фонтани, и много, много други хубави неща.
Ири, непременно пиши как са приели тортената изненада именниците  Grinning
И да ви се похваля - днес за първи път взех храна от детска кухня (държавната) и на Лорка много и хареса мамджата, изяде я цялата  Heart Eyes А мамите, на които децата са на ДК, как дават храната? На обяд основното, а вечер супичката ли? Забравила съм какво кога съм давала на баткото  Rolling Eyes

# 557
  • Тракийка в Софийското равно поле....
А мамите, на които децата са на ДК, как дават храната? На обяд основното, а вечер супичката ли?
Peace

# 558
Честито на всички именници днес!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Аз късно се включвам да благодаря на всички,които се включиха по моя въпрос за неяденето на малката.Изведнъж взе да се храни и то доста яде  newsm78 И все така пие доста сокове.
Искам да попитам-вчера к,пих такъв сок от моркови http://www.tedi.bg/.Дали е подходящ за бебета?Четох съдържанието,ми няма нищо което да няма в пюретата... newsm78

Между другото този уокър http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/images/chip-walker-.bmp ,го има в Карфур за 30 лв, на промоция иначе е 50 лв .

# 559
 Добър вечер, дами!
Тони днес ми направи изненада и изяде цяло 190 грамово пюре. #Crazy Направо не мога да повярвам. Като се има впредвид, че ядеше 80 гр и почваше да се върти. Явно повече й харесват купените ще излезе.
За кухнята аз на Мина й давах половината от 3те на обед и другата част слетобед. Смятам че така е най-правилно. Супа, основно и десерт както и ние трябва да се храним. Супа за възбуждане на апетита, основно за нахранване и десерт не помня вече, заради млякото нещо беше.
Тани не бих го давала на бебета. По принцип нямам доверие на готовите- за да се запазят толкова дълго не може да няма нещо вътре.
Честито на проходилите бебоци!
Вироглавке направо благородно ти завиждам. Аз по-далеко от Македония не съм ходила.
Сиси ,Тони още не се катери, тя и Мина не го правеше като се замисля. Дано не й хрумне, че като се пусне от стола да пълзи и почти винаги се удря, та иначе не ми се мисли.
Ох забравих още какво бяхте коментирали, че тамата я чета на части, вече втори ден. Спокойна вечер! А болните да оздравяват бързо!

# 560
Честито на всички именници!!!Здравейте,все по-рядко пиша,ама ние-работещите сме така за съжаление(искам в къщииииии)Момичета,аз също не съм вярваща,по-скоро съм богобоязлива,сиреч вярвам в нещо и имам респект от него ,затова не искам да предизвиквам лошите събития,като се изхвърлям с приказки от сорта,няма бог и т.н.Оф,много засукано стана,ама нищо Grinning.Иначе и аз харесвам суетнята по Коледа готвенето,подреждането,създава ми уют.И може би докато съм жива ще си спомням миналата Коледа,когато бях с големия корем и как едвам омесих питката,защото нямах сили.Хм,някак си ме успокоихте,че на много от вас дечицата спят при тях.Криси е леглото си до около 1-2 и това е.Нощес обаче насън започна да лази по леглото-мнооого смешно беше.Да ви попитам само мляко ли им давате на вечеря,че аз пробвах и със зеленчукова каша,яде я с кеф,но пак си  се буди към 1-2 часа гладен.Е това е засега,болните бързо,бързо да се оправят!

# 561
Здравейте момичета.Танче, на обяд му давам основното, кремчето между храненията.Супичката за вечеря към 17-18, вечерта млякото. Peace
Искам и аз уокър, дали ще го има в нашия Карфур?Следобяда ще отида.Щяхме да ходим в неделя там, но беше претъпкано, а мъж ми не понася много народ на едно място, та се върнахме.Ние на Бъдни вечер сме си в къщи.А на 25 ходим при свекървата на обяд.Сега ще видим, малкият като ляга към 13-14, може би по-рано ще отидем или този път те ще дойдат при нас.Вилица, аз за вечеря му давам само мляко.Един път реших да му дам друга храна, но той след това пак си потърси млякото и резултата беше преяждане  SickТе на тях млекцето им идва като нещо приспивно, поне при нас е така.Нищо, че не се кърмим вече.

# 562

Добро утро! Хайде на закуска:)

Честито на всички именници - малки и големи! Бъдете живи и здрави!

# 563
Добро утро!

И аз да кажа за Коледата - преди години си спомням как на 24.12 и 25.12 даваха хубави филми по телевизията включително и Том и Джери и си беше трудно за разбиране с детския ми акъл защо трябва по нощите и в снега да ни водят някъде (на църква). Прабаба ми беше попска щерка и постеше преди Коледа, а отчето идваше вкъщи да й дава причастие, винаги когато на Коледа пътят за църквата беше "затворен"  Grinning. Баба ми, дъщерята на попската щерка, беше бивш ремсист, завършил образованието си в Москва... Майката и дъщерята, останали млади вдовици (народната власт и съд първо действали и после питали), живееха заедно и ни отглеждаха с братовчедите ми в една коледно-новогодишна компилация от традиции - на Бъдни вечер задължителната постна вечеря и служба (или на църква на Коледа ако на Бъдни вечер сме пропуснали) и после окрасявахме елха и посрещахме Дядо Мраз на 31.12. с пуйка с кисело зеле  Grinning... Спомням си една година, такъв сняг падна, че прекъсна ток, телефон, нямаше и телевизия и радио даже и така ни обърка в представите "коя дата е днес?", че празнувахме Бъдни вечер два дни подред - на 23.12 и на 24.12...
Коледари не сме посрещали, но на 7.12 сутринта прабаба ми ни пълнеше обувките с орехи, бонбони "Лакта", Байкалчета или едни шоколадчета със сини пеперуди... Според зависи какво имаш в обувките, си знаеш дали си в списъка на "добрите деца" и дали ще имаш подарък.
И сега традицията вкъщи е подобна - миксирана, с тази разлика, че посрещаме Дядо Коледа на 25.12 вечерта след празничната вечеря.... Аз иначе съм си "прибавила" немските традиции за коледния венец и за адвентския календар...

Анна е по-добре. Не ни изписаха антибиотик, но диагнозата е - силно зачервено гърло и възпалено ляво ухо. Плюс хремата. Слагаме капки за уши и за нос и пием Проспан...

# 564
Анна е по-добре. Не ни изписаха антибиотик, но диагнозата е - силно зачервено гърло и възпалено ляво ухо. Плюс хремата. Слагаме капки за уши и за нос и пием Проспан...

viroglavka,бързо оздравяване на Анна, пробвай със затоплящи компреси и вечер мажи с Пулмекс бебе, то загрява и е много ефикасно.
А ти не беше ли поставяла Синфлорикса, той би трябвало да предпазва от отит.

# 565
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привет, мамета!

Много гадно днес навън. Ама може би пак ще мръднем за малко като се събуди Марина, че за хремата чистия въздух според мен е решаващ.

Вироглавка - бързо ви оздравяване  Hug

Да ви питам - днес в ак..то на Марина имаше черни нишки, ама доста. Като къси конци и много черни. Някакви идеи от какво може да е това. Не е яла скоро спанак и производни...  newsm78

И още една тема за обсъждане - опитват ли се бебоците да се хранят сами?!
Марина яде от моята ръка само докато си засити първоначалния глад, след което почва да мрънка и да иска купата и лъжицата и иска да се храни сама. Реших да я оставя да се учи.  ooooh! Вчера изсипа цяла купа ядене в скута си, което е малък проблем. Но така тя не може да поеме достатъчно храна и си остава с много малко манджа, която аз съм и дала. А за мазането из къщи просто не ми се коментира  Mr. Green

# 566
viroglavka,бързо оздравяване на Анна, пробвай със затоплящи компреси и вечер мажи с Пулмекс бебе, то загрява и е много ефикасно.
А ти не беше ли поставяла Синфлорикса, той би трябвало да предпазва от отит.

За затоплящите компреси на крачетата ползвам нещо подобно на пулмекса - алое вера термо лоушън, но пак е с евкалипт и жожоба и действа идентично. Имунизирани сме със Синфлорикс - така е, а и Анна не е диагностицирана с "отит" (и слава богу!). 
От друга страна, на принципа "копи-пейст" (защото темата вече е изтъркана): "Ваксините действат, като „обучават" имунната система (естествената защита на организма) да се предпазва от заболявания. Когато едно лице приеме ваксина, имунната система разпознава частите от бактерията, съдържащи се във ваксината, като „чужди" и произвежда антитела срещу тях. След това при повторно излагане на бактерията имунната система може да произвежда антитела по-бързо."
Ерго - ваксината не панацея или пласибо срещу конкретна болест, тя "възпитава" резистентност и поносимост срещу конкретни бактерии.

Да питам майчетата в София - имате ли или чували ли сте впечатления за детска кухня "Херр бебе"?

И понеже днес съм спамър - после ще пусна и малко снимки  Mr. Green

# 567
И така.... как да ви откривам в фейса....  Mr. Green

# 568
Честито на патерица на всички празнуващи с повод вчерашния празник!
Ох снощи моята писана ми разказа играта.вчера сутринта спа 1 час-1,5 и после целият следобед не искаше да спи.Заспа в 19.30 вечерта за 1 час и после се разигра и така до 1,30 през нощта.Събужда се 1 път да яде след това и сутринта в 7.20 вече беше готова за игра-натиснах я да спим още ама не искаше да заспи.И сега заспа (ама аз трябва да спретна една супа и после(като ми доннесат зелката и едно зеле с месо).Ще имаме зъби-легави се и хапе и си иска бибата(уж вече щяхме да я махане-ама сега направо си я търси).Добре сме вече.
Ама отвчера почна да киха и и пръснах превантивно физиологичен разтвор.
Болните бързо да оздравяват,че идат празници и рожденни и именни дни.Ние на Коледа имаме  и имен ден.
 Отивам да шетам и после ще почивам,че вчера ми изпи  силиците.Татко и като се върна уж щеше да помага.Ама от 22.00 до 1.30 часа като му я оставих да играе-видя какво правя цял ден. Laughing

# 569
И така.... как да ви откривам в фейса....  Mr. Green

Това е групата: http://www.facebook.com/home.php?#!/home.php?sk=group_1427074224 … _t=group_activity

Току-що видях, че мама Це те е добавила. Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт