Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да огранича взаимодействията на дъщеря си с това дете, като се има предвид, че са в един и същи клас?
Как мога да се справя с подобни ситуации, когато друго дете манипулира и лъже?
Как да се справя с лъжите на дъщеря ми и как да я предпазя от подобно влияние?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да огранича взаимодействията на дъщеря си с това дете, като се има предвид, че са в един и същи клас?
Ограничаването на взаимодействията на дъщеря ви с друго дете може да бъде трудно, особено когато са в един и същи клас. Вместо напълно да забраните контактите им, по-полезно е да обсъдите с дъщеря си какво не одобрявате в поведението на другото дете и защо. Насърчете я да прави собствени изводи за действията си и подчертайте, че всеки човек носи отговорност за своите действия. Освен това можете да контролирате срещите им извън училище, като ги организирате под ваш надзор.
-
Как мога да се справя с подобни ситуации, когато друго дете манипулира и лъже?
В такива ситуации е важно да поддържате открита комуникация със своето дете. Обяснете им какво не одобрявате в поведението на другото дете и какви са последствията от манипулацията и лъжата. Не се намесвайте директно в отношенията между децата, но ги насърчавайте да правят собствени изводи и да избират приятелите си разумно. Също така е важно да наблюдавате срещите им извън училище, за да осигурите безопасна среда.
-
Как да се справя с лъжите на дъщеря ми и как да я предпазя от подобно влияние?
За да се справите с лъжите на дъщеря си и да я предпазите от подобно влияние, е важно да поддържате открита комуникация с нея. Обяснете й последствията от лъжата и насърчете я да прави собствени изводи за приятелите си. Поддържайте контрол върху срещите и излизанията ѝ извън училище, като ги организирате под ваш надзор. Важно е да я насърчите да се учи от лични преживявания и опит, но също така да й предоставите подкрепа и насоки за правилно поведение.
. Много лошо влияе на дъщеря ми , обижда я и я е удряла понякога . Наскоро имах разговор с детето , при който малко повиших тон , защото ме лъжеше за очевидни неща . След това въпросната госпожица се оплакала на майка си , майката забранила да играе с дъщеря ми , което е ОК за мен . Но детето настройва другите деца също да не играят с дъщеря ми и тя остава изолирана
.