Ноемврийския дъжд заваля, АЗ ли ще съм следващата или тя? №19

• 24 649
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Меченце, Честита ви двойка! Да е здрава, послушна, папкаща, лъчезарна! На теб бързо възстановяване!

Катенце, благодаря за вкусната почерпка   bouquet. Двамата с таткото дълги години да сте заедно и да се радвате на детска глъч  family!

Марси, определено и най-голямо впечатление ми направи, че името Поли е почернено  Wink.

# 556
  • Пловдив
slb83   стеримара незнам,но слагай физиологичен разтвор,по-често и дърпай с аспиратор за нос,аз так аправя,че и нашата мома е болна от 4,5 дни вече,сополки и скерети от очите,и температура 36.9-37,педтито я прегледа снощи,нищо й нямало,освен сополите,и малко повече колики, аза темп. ми вика че едва ли не е от прегряване.
баткото му излезна изследването на секрет от носа-има стафилококи,и сега се чудя тези секрети от очите може ли да се е заразила малката от него.
вчера сестрата при педиатъра вика ,че масово бебетата  независимо къде били родени-държавни ,частни излизали с вътреболнични инфекции

имам един въпрос към консултантите МИКИ ,БРЪМБАЗЕЛА:
мъжа ми ми постави въпроса дали кърмата стигала на малката,защото ситуацията е следната:
-в началото като имах повече мляко и се цедях малката ядеше на 3 часа,а вечер правеше пауза от по 4,5 часа,или към сутринта се падаше,но за 24 часа правеше по-дълга пауза,будуваше по 1,2 часа сутрин но си беше спокойна
-после постепенно започна като будува да не стои спокойна,ами събужда се сутрин от сън,нахранва се,заспи за малко и се събужда и не й се спи,вземем я да се поразгледа,но почва да мрънка,пак д атърси да яде,пак й дам,като от предното хранене е минал към 1 час,пак се поунесе з амалко,пак се събуди,и иска да суче пак,и така минава към 3,4 часа
-от 10-ина дни вече спря да прави пауза от 4,5 часа,вечер се буди на 3 часа да яде,през деня също яде на 3 часа,а в периодите на неспане ,на половин един час .
-от няколко дни откакто се поразболя е още по-зле,от 9 сутринта вчера и днес до 3 следобед спи на пресекулки,плаче приспим я на ръце,оставим я в леглото,събужда се пак реве,търси все да суче ,уж се наяжда и след малко пак търси
-след това вече се успокоява и си спи до вечерта,през нощта също спи.
за 20 дни е наддала 400г,не е малко,но не е и много,първото ми детенце за един месец беше наддала 1100гр,тогава имах много повече кърма,а той се насукваше много по-бързо, а сега кърмата ми много бързо се регулира,малката суче по-дълго.

# 557
  • Дъблин
Привет и от мен Simple Smile
Честито на новите мами!
beru6ka, същата работа е и при мен с белега, все едно са ми подгънали кожата отвътре и така са я зашили. Дано да се разнесе, ама ще питам док на контролния преглед дали е нормално.
Като лежа по-малко се усеща това удебеляване.
Иначе като пипна кожата над белега, все едно не е моя, както казва Дъгичка - като изтръпнала. Поне коремчето се прибра почти, че ме беше страх да не увисне.

mechence, и при нас е същата работа с храненето. Като заспи докато суче, не мога да я накарам да си дояде, връщам я в леглото и след 15 мин плаче гладна. Та се храним дълго-дълго и ние.

# 558
  • Карлово
Здравейте всички, да се похваля и аз - миналият понеделник се роди малката Вики - 3620 и 52см  Hug.
МИКИ, БРЪМБАЗЕЛА имам въпросче към вас - много често Вики заспива на гърдата като продължава на сън да суче от време на време, все пак я махам, изправям я да се оригне, при което тя лекичко се разбужда, след което я слагам в легълцето, минават 15-ина - 20 мин и започва да се сърди и да отваря устичка и да върти главата. в момента в който отново я сложа на гърдата (най-често същата от която досега е сукала, защото не е успяла да я изпразни) започва отново да спи и да суче. Така едно хранене продължава понякога и по 2 часа - нормално ли е да се случва така със заспиването и буденето или бъркам някъде
Мишенце, това е доста често срещано при новородените, особено, ако са родени с по-малко тегло или имат по-изразена жълтеница. Можеш да прилагаш техники за събуждане, ето тук и тук, както и компресия на гърдата. Така ще помогнеш на Вики да суче активно по-дълго време, да стигне до засищащото задно мляко и да изкара малко по-дълъг сън. Ако не суче активно, няма смисъл да я оставяш на гърда. Следи да пробваш разбуждане още преди да се е унесла дълбоко, тогава е по-трудно да я разбудиш, а и дори да успееш, ще суче вяло и мързеливо и пак няма да има голям ефект. Като позаякне малко, ще започне да разрежда кърменията.

# 559
Здравейте и от нас!!!Аз от скитане на всеки 3часа немога да се добера докомпа,все има къде да се ходи и да се пазарува нещо и аз все тичам нагоре надолу в промеждутъците на кърменията. Heart Eyes
Честит празник на всички празнуващи днес да са живи и здрави  bouquet
Поли и меченце честити ви девойки.   bouquet
Ние от вчера се кърмим малко по-дълго,защото и така спи повечко нищо че след като я изправя да оригне връща по малко.Но пък и от нощес сме със сополки  ooooh!  направо кошмар.

# 560
  • Пловдив
дидка и вие ли с сополки,ужасно е толкова малки бебенца  да се раболяват
батково едно време се разболя чак на 7,8 месеца

# 561
  • Карлово
имам един въпрос към консултантите МИКИ ,БРЪМБАЗЕЛА:
мъжа ми ми постави въпроса дали кърмата стигала на малката,защото ситуацията е следната:
-в началото като имах повече мляко и се цедях малката ядеше на 3 часа,а вечер правеше пауза от по 4,5 часа,или към сутринта се падаше,но за 24 часа правеше по-дълга пауза,будуваше по 1,2 часа сутрин но си беше спокойна
-после постепенно започна като будува да не стои спокойна,ами събужда се сутрин от сън,нахранва се,заспи за малко и се събужда и не й се спи,вземем я да се поразгледа,но почва да мрънка,пак д атърси да яде,пак й дам,като от предното хранене е минал към 1 час,пак се поунесе з амалко,пак се събуди,и иска да суче пак,и така минава към 3,4 часа
-от 10-ина дни вече спря да прави пауза от 4,5 часа,вечер се буди на 3 часа да яде,през деня също яде на 3 часа,а в периодите на неспане ,на половин един час .
-от няколко дни откакто се поразболя е още по-зле,от 9 сутринта вчера и днес до 3 следобед спи на пресекулки,плаче приспим я на ръце,оставим я в леглото,събужда се пак реве,търси все да суче ,уж се наяжда и след малко пак търси
-след това вече се успокоява и си спи до вечерта,през нощта също спи.
за 20 дни е наддала 400г,не е малко,но не е и много,първото ми детенце за един месец беше наддала 1100гр,тогава имах много повече кърма,а той се насукваше много по-бързо, а сега кърмата ми много бързо се регулира,малката суче по-дълго.

Нико, нормално е да се промени режима и да търси по-често гърдата, щом е боледувала. Сучейки, освен че се храни, тя търси и успокоение на неразположението си. Всеки ден твоята бебка расте, започва малко по малко да опознава света, навиците се променят с всеки изминал ден. Не сравнявай с баткото, всяко дете е различно. Не се тревожи и за наддаването. Кърмените деца наддават скокообразно, т.е. за една седмица може да наддадат 100 гр, а на следващата – 500. 400 грама си е напълно нормално наддаване за 20 дни. Ако пълни памперсите редовно, значи приема адекватно количество мляко. Може да опиташ да предлагаш и другата гърда на едно хранене, ако имаш съмнения, че не й достига. Но след като добре е изпразнила първата. Обичайно кърмените бебета не издържат дълго без храна. Оптималният брой хранения е 8-10, дори 12, за 24 часа.  Минало е твърде малко време от раждането, все още търсите вашия режим. Затова се доверявай все така на майчинския инстинкт, откликвай редовно на желанието да бебка да суче и съвсем скоро нещата ще се подредят. Важно е да си уверена в себе си. Увери таткото, че ако бебето ви е гладно, както се изрази една майка тук, ще се чуе чак и във форума ревът му. Някои бебета просто повече будуват, други се хранят по-често, различни са, както и ние сме различни.

# 562
Здравейте и честито на всички нови мами   bouquet!

А за статистиката, можете да ни включите и нас - въпреки термин 4ти ноември (очевидно сгрешен, даже на първа страничка ми е най-първия - 10ти) беба благоволи да се появи на бял свят на 16ти ноември. Казва се Емма - 3 600 и 52 см. За съжаление в последния момент - при пълно разкрититие - се наложи секцио (както при първото раждане Confused), но важното е , че всичко мина. После имах ужасно, ама ужасно силно главоболие, което продължи до вчера и просто беше нетърпимо и добре че мина.

Иначе се радвам на девойката - толкова е различно да имаш момиченце - само се гушка и търси топлинка Heart Eyes

Мами, моята педиатърка ме посъветва да започна да давам капки Биогая - мисля, че са нещо като пробиотици и се препоръчват за бебета родени секцио, нямали щастието естествено да си набавят незнам си какви бактерии. Ние ги започнахме, но не съм чела допълнителна информация по въпроса.

# 563
  • София
въпрос към микки и бръмбазела , бебето ми за 6 дни е наддало 400 гр, това добре ли е и сащо така нашата педи изписа еспумизан за коликите добри ли са , аз в кащи имам и инфакол но тя каза първо да пробваме с еспумизана, бебето ми бодува доста часове  пример от 3 часа до към 7, 8 и така дали това е нормално и дали тва е показател за колики, не плаче но по някои път почервенява и се мръщи , питам за да знам от кога да почвам капките , малкото се роди на 16.11.

# 564
niko11 -закъсах го аз и то много.Сега се оказва май,че каката ни е с цистит и почнах да и давам на нея лекарства,а за бебка утре док.ще мине и ще я види поне така се разбрахме с нея току що.Странното е че сополките като и ги вадя с помпичката един път са бели като кърма ми се струват,а друг път са жълтички  newsm78,но утре вече ще знам със сигурност. ooooh!

# 565
БРЪМБАЗЕЛА , помощ ! Нощес докато ставам напред назад да се кърмим съм се простудила.Днес съм с ужасно главоболие и имам хрема. ooooh! Какво мога да взема за да пресека настинката без да навредя на детето? И още нещо.Последните 2 дни ядем като за световно - по  един час ! Суче активно 15 мин, заспива , вдигам да се оригне , събужда се , гушкам го и той настървено започва да си търси пак да яде. Изсуква едната и му давам втората.Не отказва , суче активно и от нея.След час вече нямам сили и се опитвам да се измъкна , но единствения начин е да му бутна бибата в устат инак се сърди и започва да плаче.Зърната ми се разраниха въпреки , че ползвам крем  и кърменето започна да става болезнено. Cry

# 566
  • Пловдив
didka  ами и при Никол един път са прозрачни сополкитем,а друг път жълтеникави
аз слагах в нослето и сребърна вода отвреме навреме,и едни капки с лайка и мед ,доктора викаше тобрадекс д аслагам и в носа,но аз не слагам,само в очите

а нашта кукла упорито отказва биба,не че искам да я ползваме,но понякога като че ли е по-добре да се успокои с нея,но я отказва.
 а за кърменето както писах по-горе и ние имаме моменти -уж се е наяла,заспива,и след половин час пак рев и търсене на цица,но има и моменти,може би тогава я свива корема,ми бута гърдата и се дърпа и реве,като преди това се е наяла.

# 567
въпрос към микки и бръмбазела , бебето ми за 6 дни е наддало 400 гр, това добре ли е и сащо така нашата педи изписа еспумизан за коликите добри ли са , аз в кащи имам и инфакол но тя каза първо да пробваме с еспумизана, бебето ми бодува доста часове  пример от 3 часа до към 7, 8 и така дали това е нормално и дали тва е показател за колики, не плаче но по някои път почервенява и се мръщи , питам за да знам от кога да почвам капките , малкото се роди на 16.11.

Виви, наддаването е екстра. За капките не бих могла да взема отношение, тъй като действат по различен начин на бебето. При едни може да помагат, а при други - не. Можеш да опиташ с Инфакол щом вече го имаш, много майки са доволни от него, а можеш да се довериш на съвета на педиатърката. Почервеняването, което описваш може да се дължи на колики. Не всички бебета реагират по еднакъв начин, защото силата на проявлението им е в различна степен. Може би не са й силни коликите.

За будуването - обичайно новородените бебета спят почти през цялото време, но има и такива, които от съвсем мънички имат периоди на активност. Може би ти или таткото не сте от поспаливите??? Ако бебето е спокойно докато будува, би трябвало да няма нищо тревожно.   bouquet

БРЪМБАЗЕЛА , помощ ! Нощес докато ставам напред назад да се кърмим съм се простудила.Днес съм с ужасно главоболие и имам хрема. ooooh! Какво мога да взема за да пресека настинката без да навредя на детето? И още нещо.Последните 2 дни ядем като за световно - по  един час ! Суче активно 15 мин, заспива , вдигам да се оригне , събужда се , гушкам го и той настървено започва да си търси пак да яде. Изсуква едната и му давам втората.Не отказва , суче активно и от нея.След час вече нямам сили и се опитвам да се измъкна , но единствения начин е да му бутна бибата в устат инак се сърди и започва да плаче.Зърната ми се разраниха въпреки , че ползвам крем  и кърменето започна да става болезнено. Cry

kapri, за настинката най-добре е да се свържеш с личния ти лекар - нямам медицинско образование и не бих могла да изписвам лекарства. Лекаря ще прецени какво е подходящо да пиеш при кърмене. Надявам се бързо да се оправиш, а междувременно не се тревожи да кърмиш, защото чрез кърмата ти бебето ще получи ценни антитела срещу твоя вирус.  Hug

А зърната с какъв крем мажеш? Много майки са доволни от естествен ланолин, който е пречистен и е подходящ за кърмене без отмиване. Ако миеш гърдите преди кърмене и особено със сапун, това може да доведе до сухота и напукване на кожата. Бебето правилно ли засуква според теб? Обикновено не честото кърмене е причина за разраняване, а неправилното позициониране на бебето. Достатъчно ли отваря устичка - за да поеме и зърното, и част от ареолата? За да заздравеят зърната, освен мазане, можеш да ги подлагаш на въздушни бани или на контрастни душове. Опитай да сменяш често позата - може би легнала ще ти е по-удобна и по-неболезнена или пък някоя друга.

# 568
Здравейте момичета!
Ние от днес вече сме си вкъщи. Благодаря на всички ви за хубавите пожелания! Честито на мамите, чиито бебчета съм пропуснала, макар че като гледам на първа страничка скоро няма попълнения.
Сега нямам време да чета и пиша повече, но се надявам скоро да успея, че като гледам май има доста ценни съвети за кърменето.
Надяван се скоро да се включа да ви изчета и да разкажа и за моето раждане.   bouquet

# 569
Вестителска новина! (малко със закъснение)
Днес в 10:35 семейство Пешич на мама Vessy1 се сдоби с нов член Мирослав, 3350кг, 49см. Двамата са добре!
Аз нямам много време да пиша и чета, че се опитваме да поспиваме по малко и да свършим нещо полезно вкъщи. Иначе сме много добре, но вечер сме малко по-активни.

Общи условия

Активация на акаунт