Ноемврийския дъжд заваля, АЗ ли ще съм следващата или тя? №19

• 24 685
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • 42.016399,23.101179
Здравейте,
Дарче Честит рожден ден! Бъди много щастлива и обичана жена!
Уж с малката се разбрахме на товя ден да се роди, ама ще видим дали няма да ме излъже.

Мила от Марс дано все нещо от нещата които правим помогне, ама и да не стане няма къде да ходят, вижда му се краят вече. Wink
Сиси сигурна ли си че за Константинова говориш, не за Костадинова - черната или русата. Хич не мого да повярвам че моята докторка се е стреснала от едно секцио. newsm78

# 601
  • Пловдив
Бладарности на МИКИ И БРЪМБАЗЕЛА  за съветите Hug
а за коликите незнам наистина ,но са зверски-от 2 часа корема така жестоко дрънка,тя не плаче но и е нервно
но коликите са си колики,но тя пак има темп.днес 37.2 -записах час на частен педиатър,нашия иначе беше казал че имало в момента чревен вирус и много дечица повръщали от него,защото при Никол съвпаднаха тези силни чревни смущения с сополите й и темп.

Дарка честит рожден ден  и от мен   bouquet

# 602
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Бръмбазела, закъсах го аз с това кърмене  Cry Зърната ми са като бойно поле, така ме болят, че вече не ми е приятно кърменето.Мажа ги с Гармастан, но ефекта е нулев, защото тамън ги намажа и бебо реши, че иска да яде...Купих силиконови зърна - малкия изобщо не ги иска, а и като ги стисне леко ефекта от болката е същия.Рева вече, докато кърмя.Марти повръща червеникаво-кафяви неща, заради раните ми.Не мога да се доизцедя след кърменето, а кърмата ми усещам как намалява все повече и повече  Cry Бебето захапва перфектно гърдата, но от самото смучене ми се появяват мехурчета, които стават на рани.

# 603
  • София
Честито на всички нови майчета и да са живи и здрави бебчетата!

Нямам никакво време да влизам тук често както преди. Дано скоро това се промени.

Момичета, около 20-25-ти ден е първия Скок в растежа на бебчетата. /наричат го още Период на усилен растеж или Лактационна криза/, вижте статиите по въпроса в Библиотеката на кърмаческия.
Следващите Скокове са в 6-8-ма седмица, после в 3-ти месец и т.н.

Периода е характерен с това, че бебчетата за 3-4 дена искат да сучат доста по-често от обичайното. Майките усещат гърдите си по-празнички /това е защото бебетата сучат по-често, пък и ако дотогава майката е кърмила на поискване, то кърмата й е вече регулирана спрямо нуждите на бебето и не се препълват излишно /. Всъщност тогава кърмата не намалява реално, а просто бебетата имат нужда да сучат по-често, точно както тинейджърите през пуберитета.

Нашите бебечета минават през много периоди в които имат различен ритъм на кърмене, точно както и ние имаме периоди в които често ни се похапва по нещо дребничко денем и периоди в които общо взето нямаме апетит. Бебетата не са роботи да огладняват през точно определен период и да изядат всеки път по едно и също количество мляко...

Съвсем нормални са и така наречените Струпвания на кърмения /Cluster feeding/. Т.е. бебетата имат в определени  периоди на деня чести кърмения, а в останалото време си се кърмят на по-големи интервали. Най-често се случва струпвания на кърмения да има в следобедните или вечерните часове.
Нещо от рода на това, че например, три часа бебето иска да суче през 10-15 минути, нервно е, приплаква... А след този период си спи например също три-четири часа. Възможно е това да става и късно вечер, към 21-22 часа... Възможно е и даже да не пуска гърдата през това време...
Тези струпвания не е задължително да са свързани с колики, ние с Ивчето имахме такива струпвания в болницата докато бяхме.

Достатъчно е да се вслушвате в бебетата си и да следите за общото им състояние, броя на нааканите памперси и да усещате, че ефективно кърмата стига до стомахчетата им /т.е. чувате ги да преглъщат, гърдите ви омекват след кърмене, бебетата са спокойни между кърменията.../

Предполагам че вече са ви го писали Мики и Бръмбазела, но понеже нямам време да чета всички постове се надявам да сте по-спокойни.

Катенце, защо не си извикаш консултант от твоя квартал да дойде да ти види позата и начина на захапване на бебето и да ти помогне. Щом имаш такива рени и болки, това значи, че бебето НЕ захапва правилно. Никое кремче няма да ти помогне ако не се оправи захапването.
Ето ти координатите: http://www.podkrepazakarmene.com/konsultanti.html

# 604
  • Дъблин
Здравейте мамчета Simple Smile
Май много сме след безсънна нощ тук. Тази нощ за първи път командировахме тати в хола, за да може поне той да поспи. Поведението на Ива прилича на тези струпвания на кърмене, които е описала Ludmilana. През деня си яде нормално, на около 3ч., като дори не винаги се буди сама за ядене, а аз я будя. Хапва добре, даже като се оригва връща по малко или пък докато спи.
Нощем обаче е ужас. Първо не иска да заспи след вечерното кърмене, носим се, люшкаме се и така след около час-2 пак се храним. Чак тогава заспива и след 2ч. пак е на линия.
Имам чувството, че си е обърнала деня и нощта  ooooh! Като съмне навън и се успива и е самото спокойствие  hahaha

Сърдечно благодаря на микки, Бръмбазела и Ludmilana за съветите!   bouquet

Дарче, newsm59 и от мен!

# 605
  • Пловдив
закъсах го аз с това кърмене  Cry Зърната ми са като бойно поле, така ме болят, че вече не ми е приятно кърменето.Мажа ги с Гармастан, но ефекта е нулев, защото тамън ги намажа и бебо реши, че иска да яде...Купих силиконови зърна - малкия изобщо не ги иска, а и като ги стисне леко ефекта от болката е същия.Рева вече, докато кърмя.Марти повръща червеникаво-кафяви неща, заради раните ми.Не мога да се доизцедя след кърменето, а кърмата ми усещам как намалява все повече и повече  Cry Бебето захапва перфектно гърдата, но от самото смучене ми се появяват мехурчета, които стават на рани.

пробва ли крема за зърна на Авент? аз го ползвам от 8-я месец на бременността досега и съм много доволна. а и няма проблем за бебето, че иска да хапва по-често, тъй като не е нужно да се отмива крема. дано помогне.   bouquet

# 606
Дарe, Честит рожден ден миличка!
Да си жива и здрава и много обичана!
Тортичката е един път направо!  Peace

За теб:

# 607
Здравейте, момичета, днес ме изписаха от родилното и вече сме в къщи  с моето бебоче - Валери, родих го на 22.11.2010г. тежи 3720г, и е висок 52см. З а раждането ще разказвам по-нататък.
Имам въпрос към Микки и Бръмбъзела Момичета, зърната ми са ужасно разранении то още  при първото сучене на бебето. Болката при всяко захапване е невероятна просто и в момента не знам как ще накърмя бебето, което чакам да се събуди гладно  Cry за сега  тече коластра  и съвсем малко мляко , което видях , че излиза като сестиснах с ръка. Не мога да се изтискам сама  с ръцете, просто не става.ПРобвах и с помпа на Авент,, но пръска съвсем тъничка струйка, повечето са капки коластра.Явно още не сас се отпушили каналчетата.Гърдите ми се твърди и набъбнали и само като суче детето поомекват , но  в момента просто ми е непосилно да му дам да суче.Моля за помощ, дайте съвет, че направо съм се отчаяла отвсякъде  Cry
Благодаря ви предварително!
Честито на всички други мами , които са родили, после ще чета.

# 608
Дарче  newsm59 Желая ти всичко най - хубаво, много щастие и късмет, бъди най - обичаната жена и майка. А тортата направо ми събра очите  Crazy

И аз да се присъединя към изкаралите тежка нощ - нашето Ивенце много я боля коремчето. Милата цяла нощ мрънка и се надува. След нощното кърмене спа върху мен с коремчето върху моето, иначе само се превива и гърчи. След сутрешното кърмене пак се гушкахме около час, иначе няма заспиване. До сега и давах Инфанкол, ама тя нещо не ги харесва и ги плюе. Към обяд я извеждах на разходка и и взех Саб Симплекс. Те май по и допадат, гледам че не ги изплю. Сега спинка, ама пак е неспокойна. Сложили сме я в един шезлонг и като се размрънка пускаме вибрацията и се успокоява. Май вместо капки, по добре да се запася с батерии  Mr. Green Много са гадни тия колики, като гледам как се мъчи милата и ми иде да ревна  Confused

# 609
Здравейте момичета  wavey
Днес отново сме си 2 в 1 с малкия. АГ днес ми каза утре да постъпвам за раждане и по този повод искам да питам някоя от родилите мами, които преносиха и родиха във Втора градска. Знаете ли къде трябва да отида - в патологията или в самото родилно отделение?

Дарка, Честит рожден ден!
Желая ти здраве, любов и много да те радва малкия сладур

bouquet  bouquet  bouquet

# 610
Плана, писах ти на лични!  Hug
Прочетох ви съвсем набързо този път!
Честито на новите майчета! Да сте живи и здрави! Много обич, щастие и любов с новите ви рожбички!
Прочетох за тези струпвания на ядене. Точно такова "струпване" направи малкият на обяд. Имах чувството, че ще се пръсне от мляко. Яде, повръща, тече му от устата и пак настървено засуква! Най-накрая му тупнах торбичката с костилки на коремчето и заспа!  Crazy Давам му Био Гайа, ама не мога да разбера има ли колики или няма! newsm78
А вчера на няколко пъти дори повърна през носа си! Толкова жално ми стана, ама като е лакомник!  ooooh!
Катенце, пробвай и Лансинох. Може да кърмиш без да го отмиваш! На мен много ми помогна и няма да спра да го рекламирам.  Peace
Доре, добре наддава чавенцето, да Simple Smile ! И твоето Валенце също! Да са живи и здрави!  Hug
Маробело ( да ме извиняваш ако не ти изписвам правилно ника, ама не мога да се върна ) , измериха го и на дължина, обаче не ми казаха, пък и аз нещо се замотах в обличането и не попитах, но ще видя в картона му!
Дарке, честит рожден ден и тук! Да си жива и здрава! Подаръка вече си го имаш!  Hug
Да ви благодаря още един път за съвета за ластичните колани. Купих още онзи ден ( за 3.50  Mr. Green ) и мисля, че има ефект!  Peace
Франческа, освен крема на Лансинох, може и да пробваш с топли и студени дущове, за да ти се облекчи положението в гърдите. Също така може да наложиш зелево листо на гърдата, без да слагаш на зърното, като леко го начукваш преди да го сложиш.

# 611
Kölsches Mädel я кажи от къде си взела торбичка с костилки?  Имало и някакви като торбички ли какво ли и аз не знам, дето се пълнели с топла вода,  пак ще ми свърши работа.  Някой ако знае от къде мога да си купя да свирка.

# 612
Беруш, има ги в ДМ. Струват около 7, 8 лв. Моята ми я направи майка ми още лятото по черешово време!  Grinning

# 613
Kölsches Mädel -откъде този коланза 3.5  newsm78
А какво е ДМ  newsm78

# 614
  • Дъблин
Беруш, има ги в ДМ. Струват около 7, 8 лв. Моята ми я направи майка ми още лятото по черешово време!  Grinning
В нашия ДМ не бяха чували за такива торбички Sad Става дума за този в Кауфланд - Овча купел.
Кьолшес, а колана откъде го взе?

Общи условия

Активация на акаунт