Ноемврийския дъжд заваля, АЗ ли ще съм следващата или тя? №19

• 24 639
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Честити бебета на Поли25, Хриси-приси, Меченце и Дани   bouquet Да са ви живи и здрави и много щастливи!

# 586
Честити бебчета на Ysabell, sisi, poly25, mechence, hrisi-pisi, Vessy1 и demmy! (дано не пропускам някой, че вече чета темите само "по диагонал")
Честит рожден ден на Дарка!

bouquet  bouquet  bouquet

Микки, Бръмбазела,

Гледам, че не сме единствените, които се хранят през има-няма 2 часа, което ме успокоява, но все пак да попитам, защото и аз вече съм подложена на натиск да давам АМ - възможно ли е детето да е гладно, при положение, че само пуска гърдата и ака след всяко хранене? Наистина, от ден-два суче ужасно често - понякога на по-малко от  часа. След хранене започва да се превива от болки в коремчето, обикновено успявам да го оригна двукратно, но се поуспокоява чак след като се изака, а това става с големи мъки - пръхти, ръмжи, почервенява, извива се, рита... Днес вечерта, в добавка към гореописаното, си хапеше ръцете въпреки, че беше изпразнил и двете гърди. Имах малко изцедена кърма в хладилника, стоплих я и му я предложих - едва пробутах към 10 ml, само се лигавеше на биберона. Какво беше това чудо, не знам... Според баща му е гладен. Настоява да му дам добавка и да видя дали ще се успокои от нея. Има логика, ама хич не ми се ще... Confused Моля, посъветвайте ме какво да правя.  Praynig Преди малко пак се кърмихме и този път заспа без симптоми на колики или глад. Ще видим до кога...

# 587
  • Торонто/София
здравейте и от мен 
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ РОДИЛИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ - МНОГО МНОГО МНОГО РАДОСТ ВИ ЖЕЛАЯ!
Дъгичка - да ти кажа при нас как е - само на АМ откакто Вики стана на около седмица - сега яде горе долу на 3-4 часа - понякога и на по често - обикновенно изяжда около 120 - 150мл но ако е по на често хапва и по 70-80 - утре ще видим на прегледа колко е наддал от последния път като ходихме
Кьолшес - браво на Йоги - казаха ли ти колко е порастнал на дължина - ние след първата седмица бяхме +450г и 4см
Дидке - бързо оздравяване на твоите момичета - разбирам те напълно - нашия батко пак е болен и на антибиотик - добре че операцията на сливиците е насрочена за 15ти декември че вече пием антибиотик кажи речи през седмица
Дарче - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН - желая ти всичко най хубаво - много здраве, щастие и късмет!  newsm59
толкова от мен - на всички  Hug Hug Hug

# 588
Добро утро,май днес кафето е от мен!НИе не сме спинкали много тази нощ.И гледам,че доста са като нас относно кърменето.Тази нощ и моята мишка яде-пуска сама и след 10мин.пак е гладна  #Crazy вече съм изумена,като и дам пак цока 5-7мин и заспива-според мен си ме ползва за залъгалка.Каката ми уж днес е по-добре,но пуснахме една урина и ще чакам док.да мине следобяд и да я види и нея и бебека.
Дарче-Честит Рожден ден!Не ти пожелавам всевъзможни материални
неща, а това, което на повечето хора им липсва! Намирай време за важните неща в
живота! Обичай и бъди обичана!
  newsm59  bigdance2
Микки и   Бръмбазела и аз искам да питам нещо отново:Значи през деня ядем на 3часа и редувам на едно хранене едната,на другото другата.От 2дни иска да се храни по-дълго време,след това се оригва и връща по малко.Вечер обаче иска да хапва на час и половина-два  newsm78 и когато се нахрани пуска почти унесена и след 10мин.вече пищи и търси пак да цока  #CrazyДали да не и стига,но ако е така,защо връща след като оригне?

# 589
Дидке, "фолклорното" обяснение, което ще получиш е, че ти е рядка кърмата  Mr. Green. Но и аз, честно казано, се чудя дали и защо не се наяжда...

# 590
  • Пловдив
didka,минион  това което описвате като поведение и при нас го има,Никол прави същите изпълнения.в началото след хранене заспиваше,а сега от 8,9 хранения за деня след половината не заспива,почва напъване,пъшкане.
И тя уж се наяде -не иска да суче повече,но повърне след известно време,и после пак търси да яде,а когато е нервна блъска гърдата,бута, а търси с устата.
вчера изцедих малко кърма с помпата -незнам вашите какъв цвят и вид имат,но преди се утаяваше отгоре и беше по-жълта,а сега е като цвик на вид и отгоре има съвсем малко по бяло утаено.Хич не ми изглежда хубава

# 591
вчера изцедих малко кърма с помпата -незнам вашите какъв цвят и вид имат,но преди се утаяваше отгоре и беше по-жълта,а сега е като цвик на вид и отгоре има съвсем малко по бяло утаено.Хич не ми изглежда хубава

Да, по-бяла и по-водниста е, не е жълта и кремообразна като в началото. Гледам, че бебчетата ни са на една възраст. Предполагам, че за този етап е нормално кърмата да се промени така.

# 592
Здравейте всички, да се похваля и аз - миналият понеделник се роди малката Вики - 3620 и 52см  Hug.
МИКИ, БРЪМБАЗЕЛА имам въпросче към вас - много често Вики заспива на гърдата като продължава на сън да суче от време на време, все пак я махам, изправям я да се оригне, при което тя лекичко се разбужда, след което я слагам в легълцето, минават 15-ина - 20 мин и започва да се сърди и да отваря устичка и да върти главата. в момента в който отново я сложа на гърдата (най-често същата от която досега е сукала, защото не е успяла да я изпразни) започва отново да спи и да суче. Така едно хранене продължава понякога и по 2 часа - нормално ли е да се случва така със заспиването и буденето или бъркам някъде
Мишенце, това е доста често срещано при новородените, особено, ако са родени с по-малко тегло или имат по-изразена жълтеница. Можеш да прилагаш техники за събуждане, ето тук и тук, както и компресия на гърдата. Така ще помогнеш на Вики да суче активно по-дълго време, да стигне до засищащото задно мляко и да изкара малко по-дълъг сън. Ако не суче активно, няма смисъл да я оставяш на гърда. Следи да пробваш разбуждане още преди да се е унесла дълбоко, тогава е по-трудно да я разбудиш, а и дори да успееш, ще суче вяло и мързеливо и пак няма да има голям ефект. Като позаякне малко, ще започне да разрежда кърменията.

В случая теглото мисля не е малко, а и няма жълтеница, иначе опитах техниките за събуждане, но май най-добре й действа слагането в леглото Mr. Green

# 593
Добро утро!  Hug

...Микки, Бръмбазела,

Гледам, че не сме единствените, които се хранят през има-няма 2 часа, което ме успокоява, но все пак да попитам, защото и аз вече съм подложена на натиск да давам АМ - възможно ли е детето да е гладно, при положение, че само пуска гърдата и ака след всяко хранене? Наистина, от ден-два суче ужасно често - понякога на по-малко от  часа. След хранене започва да се превива от болки в коремчето, обикновено успявам да го оригна двукратно, но се поуспокоява чак след като се изака, а това става с големи мъки - пръхти, ръмжи, почервенява, извива се, рита... Днес вечерта, в добавка към гореописаното, си хапеше ръцете въпреки, че беше изпразнил и двете гърди. Имах малко изцедена кърма в хладилника, стоплих я и му я предложих - едва пробутах към 10 ml, само се лигавеше на биберона. Какво беше това чудо, не знам... Според баща му е гладен. Настоява да му дам добавка и да видя дали ще се успокои от нея. Има логика, ама хич не ми се ще... Confused Моля, посъветвайте ме какво да правя.  Praynig Преди малко пак се кърмихме и този път заспа без симптоми на колики или глад. Ще видим до кога...

Миньон, едва ли бебе Бо е гладен, щом казваш, че суче често и пълни пампите. Предполагам, че и видимо изглежда наддал?  Hug Кажи ми, когато го кърмиш, оставяш ли го да суче колкото време желае или го прекъсваш?

Според мен се справяте чудесно, просто минавате през неприятния период на коликите. Кърмата действа обезболяващо и успокояващо, помощник е на чревната флора. Това може да е причина много бебчета да желаят често да сучат (понякога да връщат и пак да търсят гърда).  Simple Smile Възможно е и друго - Бо да желае да увеличи кърмата, акоа преминава в период на усилен растеж и да има нужда от повече калории. Има зависимост, според която колкото по-често суче бебето и по-дълго, толкова кърмата става наситена на мазнини и по-енергийна.

Предлагането на добавка може да те вкара във филм. АМ е много по-различно по състав от майчиното. Кърмата се усвоява за 40-60-90 мин. в зависимост от бебешкия метаболизъм и е нормално кърмачето да огладнява по-често от бебчето, хранене с изкуствено мляко. Пък и кърменето е начин на общуване с мама, близост до нея, не е само ядене и пиене.  Hug

Ако искаш, елате някой път с таткото на лекция или среща на Ла Лече Лига, на която да поговорим, защото имаш нужда от неговата подкрепа и насърчение.  Hug

... Микки и   Бръмбазела и аз искам да питам нещо отново:Значи през деня ядем на 3часа и редувам на едно хранене едната,на другото другата.От 2дни иска да се храни по-дълго време,след това се оригва и връща по малко.Вечер обаче иска да хапва на час и половина-два  newsm78 и когато се нахрани пуска почти унесена и след 10мин.вече пищи и търси пак да цока  #CrazyДали да не и стига,но ако е така,защо връща след като оригне?

Дидка, има различни причини бебето да връща - може да е било сито или пък да е сукало твърде лакомо, кърмата ти да слиза на по-силна струя (в този случай често бебето може да се дави и да прокашля докато суче). За да не връща, можеш да опиташ да я оригваш няколко пъти по време на сукане, като нежно я сваляш от гърда.

Вечерното кърмене може да е по-начесто заради колики или за наваксване на кърма. Бебетата се хранят всеки път различно и никога не изсукват едно и също количество при хранене. Точно както и ние - веднъж ядем повече, веднъж по-малко, но когато решим, набезите върху хладилника стават факт.  Wink Та, ако през деня е поела сумарно по-малко количество от необходимото й, може вечер да хапва повече и по-малко. Също е възможно да суче по този начин, ако е твърде уморена и заспива на гърда преди да се е нахранила добре. След това да се разбужда от глад и отново да търси манджата. Отново да заспива сучейки и така н-броя пъти. Ако мислиш, че е възможно да е това причината, то можеш да изместиш кърменето за "лека нощ" малко по-рано от обичайното, за да е активна и не заспива или пък да се стараеш да я будиш докато суче, за да се нахрани добре.  Hug

didka,минион  това което описвате като поведение и при нас го има,Никол прави същите изпълнения.в началото след хранене заспиваше,а сега от 8,9 хранения за деня след половината не заспива,почва напъване,пъшкане.
И тя уж се наяде -не иска да суче повече,но повърне след известно време,и после пак търси да яде,а когато е нервна блъска гърдата,бута, а търси с устата.

niko, кърмата си е кърма, независимо от цвета й. Тя може да променя вида си в рамките дори на ден, но състава й остава наситен на всички необходими витамини, минерали, протеини и т.н., които съдействат за правилното развитие на мозъка, централната нервна система, костната система и т.н.

Напъването и пъшкането вероятно са по-скоро от колики, а не от глад. Опитай с антиколики процедурите, като по време на кърмене, оригваш Никол по-често, за да изкара поетия въздух. Нормално е след като повърне да търси отново гърда - все пак коремчето е празно.

# 594
Привет , благодаря за пожеланията и тук , и в бука  Hug много ме зарадвахте  Heart Eyes

Честита радост на новите мамчета   bouquet да са ви живи и здрави рожбичките.

Чакам днес някоя мама да ме зарадва с бебче на моята дата  Heart Eyes

# 595
  • София
Дарка, благодарско за почерпката   bouquet. Весело празнуване, за което и не се съмнявам  Party  Laughing.

Дидка, чакаме добри отзиви след прегледите и на двечките  Hug.

# 596
Бръмбазела, сърдечно благодаря за навременния отговор!  bouquet Бебчо наистина видимо наддава и се радвам, че удържах да не дам АМ. Ама какви са тези колики наистина  Sad Гледам, че почти няма пощадено ноемврийче. Бобо така се мъчи, че направо ми къса сърцето. А с баткото нямам спомени да е било толкова зле положението... При това той пиеше кърмата от шише, а не от гърда като малкия. Сега редувам Био Гая и Колийф, но не виждам да има някакъв ефект. Освен да пробвам Инфакол, само да не вземе да се запече мъника, че от Саб Симплекс-а имам лоши спомени.

# 597
Бръмбазела -благодаря много   Поне разбрах защо връщаме и то е защото си държи последното в устата и аз докато я вдигна тя го изплюва. bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 13:25 от didka banditka

# 598
  • гр.София
А добро утро и от нас.

Ние тази нощ почти не сме спали.Малкия много го мъчеше коремчето и само плачеше и се превиваше.А на всичкото отгоре и каката се събуди към 2:00 часа та до 3:30 не иска да заспи.С две думи веселба голяма  Crazy

Днес се надявам да стане времето за една разходка че тука затворена вече не издържам.По цял ден сама без да излизам е ужасно Sad

# 599
  • Велико Търново
Дарка, честит рожден ден и от мен!   bouquet  bouquet  bouquet Желая ти много, ама много здраве, щастие и да си все така обичана!

Ама страшна торта! Така добре ми дойде за закуска...

Общи условия

Активация на акаунт