Шуслерови соли - полезни ли са?

• 884 896
  • 2 312
  •   1
Отговори
# 120
Никога не бях ползвала нищо хомеопатично.Малкия е на 6 месеца и миналата седмица получи алергична реакция.Беше изринат целия от главата до петите.Нямаше незасегнато место.Кожната лекарка ни изписа шуслерова сол№3 .Давахме и след нея мазахме с emolium.Не знам от тях ли но на втория ден нямаше никакъв обрив вече.

# 121
А могат ли да се ползват два вида едновременно.Питам защото на мен косата ми пада .За косопад пише №5 а и № 11 е за коса кожа и нокти.

# 122
Никога не бях ползвала нищо хомеопатично.Малкия е на 6 месеца и миналата седмица получи алергична реакция.Беше изринат целия от главата до петите.Нямаше незасегнато место.Кожната лекарка ни изписа шуслерова сол№3 .Давахме и след нея мазахме с emolium.Не знам от тях ли но на втория ден нямаше никакъв обрив вече.

Има голямо противоречие в поста ти  newsm78. Не би използвала нищо хомеопатично, а си ползвала солите за детето и си доволна. Шуслеровите соли са хомеопатични, като разреждания и състав идентинчни с другите хомеопатични лекарства, има разлика само в начина на приготвяне, затова се изписват и на друг принцип.

Да, може да пиеш два вида едновременно. Чела съм и за комбинация от повече видове,  аз  лично пия по два вида.

# 123

Има голямо противоречие в поста ти  newsm78.
...
От поста на smyle се вижда, че досега не е ползвала, а никъде не пише че не би ползвала  Grinning

# 124
Да права си. Прочела съм - бих. Моя грешка  Embarassed.

smyle, извинявай   bouquet!

Последна редакция: вт, 20 сеп 2011, 18:45 от Sweta

# 125
Да имах в предвид че до този момент не бях ползвала и изобщо не съм запозната с хомеопатичното лечение.

# 126
  • Пловдив
За никнене на зъби, кои соли се използват?

# 127
Калциум фосфорикум  Peace

# 128
От инфото, изчетено от мен досега, разбрах, че по време на бременност се препоръчват Сол 1 и Сол 11, но пък нещо се обърках в това, как се дозират!?!? Някой може ли да сподели, в случай, че знае!

# 129
Здравейте, аз съм на 14 и отидох при личната ми лекарка като й казах че цикълът ми закъснява с 3 месеца, тя ми предписа Шуслерова сол номер 7, защото не иска да ме праща на лекар където ще ми дадат хормони, но никъде не намирам информация за нея. Ще съм ви много благодарна ако ми обясните Simple Smile

# 130
Маги, сол N7 е Магнезиум фосфорикум. Ето информация за нея.

Магнезиум фосфорикум - Солите на крампите и болките
Солта при:
крампи и спазми на мускулите – менструални болки, напрежение и блоки в гърба, раменете, болезнени спазми на гастроенестиналния тракт.
Къде действа:
Магнезиум фосфорикум е особено необходима за лечението на честите схващания и спазми на мускулите. Подходяща е за мускулни болки - като менструалните, честите схващания на врата, гърба, раменете, спазмите на стомашно-чревния тракт. Помага бързо при стягащо главоболие.

Как се према?*:
Таблетките се оставят бавно да се разтопят в устатата. Ако е необходимо, могат да се разтворят в малко вода. Приемат се 15-30 минути преди хранене.

Моля прочетете листовката на продукта за повече информация.

Моля, при въпроси относно дозировката и приема на солите, се консултирайте с вашия личен лекар или прочетете информацията от листовката в опаковката.

# 131
Някъде си бях записала, че има и сол, при разстройство, но не си намирам записките. Някой дали ще помогне?

# 132
Да се запиша и аз тук с един въпрос.  Grinning Някой ползвал ли е от мехлемите и къде могат да се поръчат, в бг ги няма.

# 133
Момичета, може ли да ми помогнете за поръчка от чужбина с линк на он-лайн аптека, че нещо не мога да се ориентирам?  Blush

# 134
Извинете,но някой ще ми препоръча ли хомеопат гинеколог?

Общи условия

Активация на акаунт