Шуслерови соли - полезни ли са?

• 884 852
  • 2 312
  •   1
Отговори
# 105
И аз така си помислих. Днес обаче преди да се сетя да питам тук, дадох 3, защото нямах и останалите. Вече си ги набавих и се чудя дали мога втори и трети прием за деня да е от 4 и 6?
Щом може да се комбинират по принцип солите, защо да не може  да си продължиш за деня само с 4?
Аз давам на моето дете за вече жълти и хронични сополи (яслени Mr. Green) номер 4 по предписание на хомеопата ни. Давам 3 пъти по 2бр.

# 106
Няма проблем след еднократен прием да смениш.  Peace

# 107
Записвам се да ви следя  bouquet

# 108
Здравейте, ето един линк за "самоназначението" на солите:)
http://www.schusslerquickfinder.com/wcm/c/schuessler-quickfinder/en-en/index.jsp

# 109
Jana Ina, поръчах си n25 -    Aurum Chloratum Natronatum, които много ми харесаха от твоето описание. В България се внасят само до 12 номер, поръчката е от друга държава. Получих ги, обаче се оказа че не е от шуслеровите соли, а хомеопатично лекарство. Поне така мисля,защото разреждането е отбелязано с DH 6, а не както при солите с D 6. За съжаление майка ми е изхвърлила опаковачната кутия  Rolling Eyes и не мога да прочета. След дълго чудене дали е шуслерова сол или хомеопатично лекарство  newsm78 започнах да вземам 3 таблетчици на ден (не са капки). Запозната съм и с хомеопатичните лекарства и със солите. В случаят предпочитам солите, защото съставът и разреждането са еднакви, но начинът на приготвяне и действие са различни. Ще поръчвам    Aurum Chloratum Natronatum втори път, този път от Германия. Може ли да ми напишеш, моля, какво точно пише на кутииката (влязох в сайта, които си дала, но не знам коя е думата за капки),  този път искам да съм абсолютно точна. И каква е цената, защото ще си ги платя предварително.

Последна редакция: пт, 08 юли 2011, 21:56 от Sweta

# 110
Jana Ina, поръчах си n25 -    Aurum Chloratum Natronatum, които много ми харесаха от твоето описание. В България се внасят само до 12 номер, поръчката е от друга държава. Получих ги, обаче се оказа че не е от шуслеровите соли, а хомеопатично лекарство. Поне така мисля,защото разреждането е отбелязано с DH 6, а не както при солите с D 6. За съжаление майка ми е изхвърлила опаковачната кутия  Rolling Eyes и не мога да прочета. След дълго чудене дали е шуслерова сол или хомеопатично лекарство  newsm78 започнах да вземам 3 таблетчици на ден (не са капки). Запозната съм и с хомеопатичните лекарства и със солите. В случаят предпочитам солите, защото съставът и разреждането са еднакви, но начинът на приготвяне и действие са различни. Ще поръчвам    Aurum Chloratum Natronatum втори път, този път от Германия. Може ли да ми напишеш, моля, какво точно пише на кутииката (влязох в сайта, които си дала, но не знам коя е думата за капки),  този път искам да съм абсолютно точна. И каква е цената, защото ще си ги платя предварително.
Това, което си поръчала е правилното. Аз имам ето това
Aurum chloratum natronatum D6
Щом ще поръчваш от DHU, ето линк (погледни последните):
http://www.dhu.de/globuli/seiten/arzneimittel/datenbank/product.php?id=2614821
Кликаш на Dilutionen и после натискаш бутона Suche starten
 Peace
По принцип таблетките се смучат 3х1 дневно. Ако приемаш капки - тогава 3х5 дневно.
Всичките соли са Д6, само нр. 1 - калциум флоратум, нр. 3 - ферум фосфорикум и нр. 11 - силицея са Д12.  Wink
Извинявай за поправката още веднъж!  Hug

Последна редакция: сб, 09 юли 2011, 00:49 от Jana Ina

# 111
Благодаря ти за бързият отговор   bouquet. Малко се обърках в България (има само от 1 -12) всички са в разреждане Д6 без силицея, калциум флуоратум и ферум фосфорикум, които са Д12. Т. е. точно обратното  newsm78. И друго на първият линк, които си дала (на предната страница опаковките са точно като в нашите аптеки), а на сегашният шишето е същото, което вече ми донесоха същият цвят същите надписи.  

Последна редакция: сб, 09 юли 2011, 20:00 от Sweta

# 112
Извинявай, обърках се в бързината!  Blush Добре, че попита!  Hug
Поправям предния пост веднага!!!  Peace

# 113
И друго на първият линк, които си дала (на предната страница опаковките са точно като в нашите аптеки), а на сегашният шишето е същото, което вече ми донесоха същият цвят същите надписи. 
Първата фирма e Biochemie (сините опаковки), а втората е DHU (бели опаковки с червен надпис). Няма значение кои ще вземеш. Капките ги има само при DHU.  Peace

# 114
Jana Ina, много ти благодаря за полезната и ценна за мен информация   bouquet.      
 А, сега виждам, че съм се объркала за желязото, поправям и аз  Simple Smile!      

Последна редакция: сб, 09 юли 2011, 20:02 от Sweta

# 115
Прочетох темата и съм много впечатлена  Hug
Какви обаче са цените  Thinking

# 116
Прочетох темата и съм много впечатлена  Hug
Какви обаче са цените  Thinking
Отваряш една онлайн аптека и търсиш тези, които те интересуват.  Wink

# 117
Всички са с еднаква цена-малко под 10лв.

# 118
Мамчета, лекувал ли е някой упорито мигренозно главоболие с тези соли? С кой номер? След колко време имаше резултат? Cry Cry

# 119
 Главоболие (силно) (като „Гореща 7”) - Сол 7

Главоболие (силно) 7 (като „Гореща 7”) - Сол 6

Главоболие, стягащо - Сол 10

Главоболие, стрелкащо и пронизващо - Сол 8

Главоболие с повръщане - Сол 8

Нямам личен опит с подобен проблем. Това намерих от тук http://www.schusslersalts.com. Ако искаш пробвай някоя от солите, която най-точно се доближава до твоят тип главоболие  Peace.

Последна редакция: пн, 19 сеп 2011, 21:41 от Sweta

Общи условия

Активация на акаунт