Шуслерови соли - полезни ли са?

• 884 810
  • 2 312
  •   1
Отговори
# 90
Ninia,kon4ita,благодаря ви!   bouquet
Влязох в сайта без проблем.Оказа се ,че съм го чела.Аз толкова много информация събрах преди да си ги поръчам,че даже съм позабравила част от нея Simple Smile.
А този сайт е наистина интересен.

# 91
  • Русе
И аз съм от вземащите соли 1 и 7 от една семица, така че резултата ще почака, изписа ми ги лекар, каза, че на Запад били много популярни.
Да кажа за какво са ми изписани все пак - оказах се с дискова херния и лекарката ми ги препоръча против изтръпване на крайниците 3 по 3 таблетки, мисля си, че май множко идва и затова ги вземам два пъти дневно

# 92
Аз също взимам шуслерови соли.  Peace
Взимам сол 5 за перманентната умора, която ме е налегнала. Още след седмица станах много свежа и активна.  Laughing  Но знам, че трябва да ги пия дълго, за да се запази ефекта.
Пия и от допълващите соли
22 - за обмяната на веществата
25 - против безсъние
27 - за хроничнен синузит
Тъй като се лекувам и с хомеопатия, забелязах, че много често хомеопатите изписват тези соли като конституционна терапия.  Wink

# 93
Пия и от допълващите соли
 22 - за обмяната на веществата
25 - против безсъние
27 - за хроничнен синузит

Аз съм чела ,че допълващите също са 12 от тук.Общо на брой 24.Какви са тези 25 и27  newsm78.Може ли да им напишеш имената(на 25 и 27) и малко информация за тях.И вторият ми въпрос е откъде ги купуваш,ако е от България,защото аз съм виждала само до н12 в аптеките,а мога да пробвам и някои от допълнителните.

# 94
  • Sofia
А такааааа!Сега ме хвърлихте в размисал.Аз уж четох,четох,четох.........ама по-голям номер от 12 не съм срещала.Къде мога да ги видя и за какво са? Thinking

# 95
kon4ita, аз съм дала линк в предният си пост  Simple Smile. Кликни върху тук.  

# 96
Nr. 13    Kalium arsenicosum    кожа, енергия
Nr. 14    Kalium bromatum    нервна система, кожа
Nr. 15    Kalium jodatum            щитовидна жлеза
Nr. 16    Lithium chloratum    ревматични заболявания, нерви
Nr. 17    Manganum sulfuricum    желязна обмяна
Nr. 18    Calcium sulfuratum    енергия, тегло
Nr. 19    Cuprum arsenicosum    храносмилателна с-ма, бъбреци
Nr. 20    Kalium-Aluminium sulfuricum    храносмилателна и нервна с-ма
Nr. 21    Zincum chloratum    обмяна на в-ва, матка, нерви
Nr. 22    Calcium carbonicum    енергия, анти-ейджинг
Nr. 23    Natrium bicarbonicum    прочистване от токсини, при окислен организъм
Nr. 24    Arsenum jodatum    кожа, алергии
Nr. 25    Aurum Chloratum Natronatum    резим сън-будуване, женски репрод. органи
Nr. 26    Selenium                    черен дроб, кръвоносни съдове
Nr. 27    Kalium bichromicum    кръв, захарна обмяна
Купувам ги в Германия, предполагам, ако в бг ги няма, можеш по интернет да ги купиш.  Peace
За немскоговорящите, линк
http://schuessler-salze-liste.de/liste/index.htm#ergaenzungsmittel

# 97
Благодаря ти   bouquet. 25 ми хареса, защото сънят ми е точно такъв- с прекъсвания-заспивам събуждам се и така. Ще попитам в аптеките. Производителят е същият не виждам причина да не се внасят и допълнителните соли.

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 15:14 от Sweta

# 98
Аз го пия от около месец, защото от години имам проблеми със съня. Първата седмица 3х10 капки, а от втората - 3х5. От 15тия ден спия непробудно като бебе  Laughing и се наспивам много по-добре.  Peace
Освен това е полезен за женските ни органи... Wink

# 99
Ей супер  Hug! Точно това искам за себе си. Аз като часове спя достатъчно, но на "пресекулки". Искам като заспя да спя 8 или 10 часа непробудно и спокойно. Защо пишеш капки, след 12 номер на капки ли са или има и от двата вида?

# 100
Ами тук има на таблетки (с лактоза) и на капки (алкохолен разтвор). Аз съм с ир и гледам да не приемам захари, а пък и капките са най-пречистени.  Peace

# 101
  капките са най-пречистени.  Peace

Това не го знаех.   bouquet

# 102
Спешно ми трябва да се консултирам с някой коя сол да дам на детето.
Преди десет дена й потече носа. Дадох номер 3 няколко дена плюс капки със сребърна вода. Всичко отшумя. Детето беше при баба си и там пак от време на време носът протичал за кратко, но капали лайка.
От днес е при мен и сополите са леко по-гъсти, все още прозрачни. Леко е пресипнала. Ясно е че има възпаление някакво.
Въпрос номер 3, 4 или 6 да давам? Може ли трите заедно или няма смисъл?

# 103
Аз съм за 4 и 6, защото 3 се дава само в първия стадий на заболяването, а вие вече сте във втори или трети... Peace

# 104
И аз така си помислих. Днес обаче преди да се сетя да питам тук, дадох 3, защото нямах и останалите. Вече си ги набавих и се чудя дали мога втори и трети прием за деня да е от 4 и 6?

Общи условия

Активация на акаунт