Шуслерови соли - полезни ли са?

• 885 108
  • 2 312
  •   1
Отговори
# 180
Само за малки деца,които не могат да смучат се разтварят във вода и в някои по-специфични състояния-примерно за главоболие-,,горещата'' 7-10тб от сол 7,разтворени в гореща вода....в общия случай се слагат в устата бавно да се разтопят.

# 181
Не мисля и никъде не съм чела, че със стриване, може да се получи този основен ефект на хомеопатичните лекарства.

В Органон предостатъчно подробно е описано как се приготвят хомеопатичните лекарства. Описан е мотодът на тритурация (стриване) и методът със сукусии (разреждане и потенциране на разтвор).

При доказване на чай от лайка, колкото и да се натрупва вещество - това което се наблюдава е че човек изявява симптомите характерни за хомеопатичното лекарство хамомила.

Просто казано, шуслеровите соли трябва да се предписват от професионалист и да не се самоназначават. Самопредписания от лаик могат да има и опасни последствия. В хомеоаптичната литература са описани достатъчно такива случаи.

# 182
Тритурацията е част от първоначалната обработка на изходното вещество, за да се получи тинктурата-майка - Ø. За да се получи хомеопатично лекарство следват други много важни обработки, които вече описах.

Цитат
Неразтворимите в алкохол вещества (метали и др.) се подлагат на тритурация (стриване) в млечна захар по специална процедура двукратно, след което се приготвя първо течно разреждане, което отговаря на трикратно разреждане в съотношение 1:100 (3СН). При металите първото течно разреждане се приготвя след три сухи тритурации (4CH).

Следващата обработка е  Динамизация. Динамизацията е ключов етап, в производството на хомеопатичното лекарство, критичен за качеството на крайния продукт.
Той се състои от два отделни под етапа - разреждане и динамизиране (потенциране).

Динамизацията може да се извършва по два метода - на Ханеман и на Корсаков. Да не навлизам в подробности, вече описах разреждането и потенцирането. При солите за пореден път казвам, има само разреждане.

Д-р Шуслер ги е създал по този метод, точно с идеята да се избегне доказването и безопасно да се самоназначават от всеки. Между другото такава е била и идеята на д-р Бах с неговите капки.

Консултацията с лекар разбира се е  препоръчителна, за по сериозни заболявания - задължителна.

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 13:38 от Sweta

# 183
Няма да задълбавам в хомеопатията (при все че шуслеровите соли са част от нея), но да твърдите че тритурацията е преоцес след който се получава майчина тинктура е смешно.

И все пак всяка една субстанция може да се докаже, в това число и шуслеровите соли, затова не бива да се самопредписват на база 3 прочетени реда в някоя брошура или 3 реда във форум.
Как да си обясним например че след продължителен и неоснователен прием на солта Natrium muriaticum пациентът изявява симптоми, в това число делюзии характерни за хомеопатичната картина на Nat-m? На това му се вика чисто доказване. И как да си обясним че дете което системно е било поено от майка си с чай от лайка демонстрира симптоми характерни за картината на хомеопатичното лекарство Cham.?

# 184
Няма да задълбавам в хомеопатията (при все че шуслеровите соли са част от нея), но да твърдите че тритурацията е преоцес след който се получава майчина тинктура е смешно.

И все пак всяка една субстанция може да се докаже, в това число и шуслеровите соли, затова не бива да се самопредписват на база 3 прочетени реда в някоя брошура или 3 реда във форум.
Как да си обясним например че след продължителен и неоснователен прием на солта Natrium muriaticum пациентът изявява симптоми, в това число делюзии характерни за хомеопатичната картина на Nat-m? На това му се вика чисто доказване. И как да си обясним че дете което системно е било поено от майка си с чай от лайка демонстрира симптоми характерни за картината на хомеопатичното лекарство Cham.?

Не го твърдя аз, а д-р Иван Енев - По материали, предоставени от Центъра за обучение и развитие на хомеопатията -  Производство на хомеопатичните лекарства. Всеки може да прочете.

Сол - Natrum /нe Natrium/ muriaticum - Няма, това е хомеопатично лекарство. Аналогичната сол се нарича - Натриум хлоратум.
За най-последен път казвам, че има разлика между солите и другите хомеопатични лекарства -  подробно обясних каква. Нямам какво да добавя повече.

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 17:54 от Sweta

# 185
Доколкото си спомням д-р Папазова каза, че не са съвсем хомеопатични и дори после се изненадах като видях на опаковката, че е хомеопатично. Аз много я харесвам и вярвам, че не прави в случая само реклама, защото има соли на различни фирми. Тя каза, че са напълно безвредни и по определени признаци предимно на кожата, човек може сам да определи от коя сол има нужда. Ако не беше тя само по мнения от форума не бих си ги взела. Всеки сам преценя за себе си.

# 186
  • Пазарджик
Здравейте момичета аз от 4 дни пия сол 9 но за сега не усещам да ми е намалял апетитът.Та въпросът ми е - дали трябва по дълго да се прияемат и има ли някой друг който да е пил тази сол и да има наблюдения в/у нея

# 187
Доколкото си спомням д-р Папазова каза, че не са съвсем хомеопатични и дори после се изненадах като видях на опаковката, че е хомеопатично. Аз много я харесвам и вярвам, че не прави в случая само реклама, защото има соли на различни фирми. Тя каза, че са напълно безвредни и по определени признаци предимно на кожата, човек може сам да определи от коя сол има нужда. Ако не беше тя само по мнения от форума не бих си ги взела. Всеки сам преценя за себе си.

Няма такова нещо като ,,не съвсем хомеопатични''-все едно ,,малко бременна''...и няма соли на различни фирми,само една е фирмата,ама ,,докторката'' толкова и беше в час,с това което чете(не само в това предаване),въпроса беше да си получи хонорара,пък който каквото иска да разбира...

# 188

Не го твърдя аз, а д-р Иван Енев - По материали, предоставени от Центъра за обучение и развитие на хомеопатията -  Производство на хомеопатичните лекарства. Всеки може да прочете.

Сол - Natrum /нe Natrium/ muriaticum - Няма, това е хомеопатично лекарство. Аналогичната сол се нарича - Натриум хлоратум.
За най-последен път казвам, че има разлика между солите и другите хомеопатични лекарства -  подробно обясних каква. Нямам какво да добавя повече.

И като не го твърдиш ти, а д-р Енев, какво? Аз пък уча хомеопатия, последна 4-та година и к'во?

Различен е правописът, уважаема. Natrium chloratum или  Natrum muriaticum e едно и също. Точно както "боаронци" изписват Sulfur, при все че латинският правопис изисква да се изпише Sulphur (така пък го изписват класическите хомеопати). И аз за последен път пиша - шуслерова или нешуслерова, всяка субстанция може да се докаже, а това при определени обстоятелства може да е опасно. Тези соли, както останалите хомеопатични лекарства следва да се предписват само след консултация с хомеопат и то класически.

# 189

Няма такова нещо като ,,не съвсем хомеопатични''-все едно ,,малко бременна''...и няма соли на различни фирми,само една е фирмата,ама ,,докторката'' толкова и беше в час,с това което чете(не само в това предаване),въпроса беше да си получи хонорара,пък който каквото иска да разбира...

Разбира се, че има соли на различни фирми.

# 190
Хм,и откъде се разбира?Какви други соли има в Бг освен на DHU?

# 191
Такива каквито могат да ти направят в хомеопатичната аптека на Чаталджа 13, а пък те работят със заготовки на Helios

# 192
Здравейте, момичета. От вчера пия номер 3, поради ужасен гърлобол, който не минава от нищо. Нито температура имам, нито хрема, нито кашлям. Така вече 6 ден. Само гърло!

# 193
  • Пазарджик
Здравейте пак.Аз пак да си питам дали има някой който е пил номер 9 и какви са му наблюденията.

# 194
  • София
Здравейте пак.Аз пак да си питам дали има някой който е пил номер 9 и какви са му наблюденията.
Аз ги пия от две седмици, апетита не ми намалява , но отслабнах 2кг, направо  не ми се вярва как

Общи условия

Активация на акаунт