Шуслерови соли - полезни ли са?

• 886 881
  • 2 312
  •   1
Отговори
# 1 830
При нервност, напрежение, страх, притеснение, само сол 7 дали е достатъчна. Приемам я от август месец по 3 таблетки на ден. Може ли по повече? Ако сложа една под езика, след колко време мога да сложа още една? Четох, че се използва и при проблеми със съня. Има ли опасност, ако взема 4-5 таблетки да ми се приспи докато работя?
За лечението на Депресивно настроение може да се  прилагат следните клетъчни соли:
Nr. 5 Kalium Phosphoricum
Nr. 6 Kalium Sulfuricum
Nr. 7 Magnesium Phosphoricum
Nr. 11 Silicea

Несериозно е да се лекува депресия с шуслерови соли. Разбираемо е желанието на вносителите и продаващите ги да печелят, обаче за развитието на депресията при различните хора има различни причини, а те не се премахват с шуслерови соли. Целта на хомеопатията е индивидуализираното предписание, а такова при шуслеровите соли обикновено НЯМА!  Sunglasses Т.е. винаги се търси причината за проблема - психологическа най-често, но понякога и от преумора, а може и съчетано; конституцията; миазмите...  Sunglasses  Безсънието може да е част от депресията, може да е резултат на друга причина и също изисква индивидуален подход. Ако е просто преумора, може да се пробват шуслерови соли 5 и 7, но е напълно възможно това да не е решение. Винаги трябва да се лекува колкото се може по-дълбоко - който иска, разбира се.  Simple Smile Много хора предпочитат да се тъпчат непрекъснаато с какво ли не, но не и да си разрешат проблемите в главите и душите.  Sunglasses
Подкрепям 100 процента написаното за лечение на депресия със соли. Но момичето не е писало, че има депресия...
И все пак условието за успех при лечение на депресия, е да се попадне на добър хомеопат, а не просто да помолите личния лекар да изпише нещо хомеопатично. То ще е всичко друго освен хомеопатично.
   Но все пак да кажа, че солите помагат, когато има ясно изразен дефицит за някоя сол. А когато става дума за соли и депресия, по-скоро солите имат значение за покриването на дефицита на соли вследствие депресията... така или иначе при стрес винаги има силно изчерпване на минерали и др. полезни за организма вещества. А дали ще се наваксат със соли или с комбинираните препарати, с които сме свикнали от аптеките, е въпрос на личен избор и преценка.
   И още нещо да добавя: много често се пише за комбинация за отслабване. Ами за мен няма такава. По-скоро има комбинации, с които да се намалят последствията от наднормените килограми. Именно защото приемащите солите очакват да отслабнат, а не отслабват, смятат, че солите нямат никакъв ефект.

# 1 831
Здравейте, bouquet
доста поразгледах темата, но не успях да намеря това което ме интересува. Ще ви моля да ми препоръчате шуслерови соли за бърз растеж и болки в коленете и глезените за дете на 12 години. Детето е активно спортуващо също.
Ще съм благодарна ако някой е с нашия проблем да сподели опит как се справя.

# 1 832
Здравейте.Аз също реших да пробвам с тези соли.Като за в началото искам за по-здрави зъби,но се колебая дали да е номер 2 или 1,защото гледам че пък в номер 1 подпомага и за бръчки,стрии и т.н. ,но незнам колко се набляга на зъбите и здравината им. Също искам да пия и за отслабване,но незнам комбинацията дали е подходяща. Така,че тези от вас които вече са ги пробвали,моля за съвет или мнение Simple Smile

# 1 833
Здравейте момичета. Някой пробвал ли е комбинацията за разширени вени( соли 1,4 и 11) иска ми се някой да сподели дали помагат при този проблем, Възнамерявам да ги пробвам. Аз давам да детето соли 3 и 8 понеже страда от сена хрема , давам ги от около 2 месеца и мисля, че помагат.

# 1 834
Здравейте, и аз много уважавам шуслеровите соли. Нашата лична лекарка постоянно ни лекува с тях. Даваме цяла зима (от ноември) комбинацията за имунитет (6, 7 и 6) - по 3 таблетки на ден. Тя е на 6 год. и ходи на детска градина постоянно. В момента от седмица пак се мъчим с носовото говорене и лека хрема.  Пръсках еуфорбиум без ефект, сега слагам сребърна вода с клеева тинктура. Леко й е бял езика. Бях включила и авирон рапид - преди 4 седмици изкара грип и още го пиеше профилактично. Давам и цинабсин, но не знам има лои ефект от него (нещо не го уважавам особено). Сега сме с жълти сополи, които се издухват трудно. Не искам за всяко нещо да бягам до личната, там винаги има толкова болни в чакалнята...а тя не е болна, просто искам да я махна тази хрема, защото ще слезе пак към гърлото. Моля, дайте ми съвет коя комбинация от соли се ползва при задна хрема?

# 1 835
  • у дома
за задна хрема и има ефект при нас,схемата направена ни от шуслеров терапевт е:
с-3ка
о-4ка
в-8ца
по 3 табл.
Капане в носа на вит.Ц,и голям ефект има инхалациите с физ.разтвор.
Еуфорбиума спрей,при нас не помага,а този на капки-1х10к.през устата.

# 1 836
Здравейте,
смятам тази година пролетта да направя схемата за сенна хреме-н.3 и н.8 .Въпросът ми е знаете ли колко време преди това трябва да почна,от средата на март или от началото?
Благодаря Ви  Hug

# 1 837
  • Пловдив
Болки на растежа - ШС N1 3 пъти х2 таблетки, ШС N2 3 пъти х 2 таблетки, ШС N5 3 пъти х 1, ШС N7 3пъти х 2, ШС N11 2 таблетки вечер за 1 месец. За още един месец ШС N1 3пъти х 1 и ШС N11 2 таблетки вечер

# 1 838
с-3ка
о-4ка
в-8ца
по 3 табл.

Благодаря за помощта  bouquet

# 1 839
  • варна
с-3ка
о-4ка
в-8ца
по 3 табл.
как ги давате от 3 те по 1 на веднъж или сутрин,обед ,вечер по 3 от номер ?

# 1 840
Здравейте,
дали някой има в електронен вариант книжката Шуслерови соли за деца?

Бих искала да помоля, ако някой я имма да ми я сподели..

Благодаря предварително!

Здравейте, бих искала да попитам намерихте ли книжката за Шуслерови соли в електронен вариант? Аз също бих искала да я прочета! Моля, ако някой я има да прати линк margo_ss@mail.bg!
Благодаря

Последна редакция: вт, 01 мар 2016, 08:03 от margo75

# 1 841
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ние също ползваме 3,4 и 8.Не веднъж съм го споделяла.Това е комбинацията за най-кофтия сопол.Много съм доволна.Две години съм супер стриктна с изключение на летния сезон,а първата година мога да кажа,че ги ползвах на 2/3.Аз ги давам на дъщеря ми сутрин от трите вида по три таблетки.

# 1 842
Здравейте.Аз също реших да пробвам с тези соли.Като за в началото искам за по-здрави зъби,но се колебая дали да е номер 2 или 1,защото гледам че пък в номер 1 подпомага и за бръчки,стрии и т.н. ,но незнам колко се набляга на зъбите и здравината им. Също искам да пия и за отслабване,но незнам комбинацията дали е подходяща. Така,че тези от вас които вече са ги пробвали,моля за съвет или мнение Simple Smile
Последните 2 седмици нямам ама никакво време, а така ми се иска да имам повече време за тук. Та, по същество. Звездичке, можеш да вземаш и двете соли (1 и 2). Защото и двете имат отношение за здравината на зъбите и костите. Но, все пак аз когато препоръчвам на мои близки или на мен соли, все пак се водя от лицевия анализ, от здравословното състояние и т.н. Това ще рече, че примерно ако ти си на възраст, за която е характерна загубата на калций, е добре да вземаш 2. Или пък ако консумираш прекалено много протеини (млечни изделия, месо), пак е добре да вземаш  2. В същност ако вземаш прекалено много протеини или пък имаш проблем с тяхната обмяна, то ще има и видими признаци за това-целулит, милиуми по лицето и др. Недостигът на сол 2 е причина за крампи на волевите мускули (например на подбедриците).
   Друго, което да кажа: сол 1 изгражда всички обвивки на тъканите в тялото,  а сол 2 е техният "пълнеж". Т.е. ако примерно ти имаш прозрачни върхове на зъбите (а това се вижда добре с джобно фенерче като се осветява устата отвътре - навън и се гледат върховете на зъбите, на предните зъби личи много ако има прозрачност), ще е добре да вземаш 2. Обаче като вече знаем, че 1 е за обвивките, е логично да се взема 1 за заздравяване на обвивката на зъбите.
  Така че ако прецениш по горедадените от мен обяснения (не твърдя, че са перфектни, щото не ме бива много в доброто обясняване), може да си вземаш и от двете соли.
 Сол 1 се взема при: мазоли по лактите и дланите, нокти - чупливи или меки, разширени вени, напукана кожа по ръцете.
 Аз бих посъветвала всеки, който има намерение сериозно да включи солите в живота на семейството си, да си купи стойностни книги за солите и да се научи как да ги ползва така че да му помагат при лечение на различни заболявания. Аз лично ползвам 2 книги, бих ги казала, но не зная дали няма да се приеме като реклама.
   Освен това мисля, че е много добра идея всеки от нас да пише за конкретен проблем кои соли са помогнали. Нещата са лични и не на всеки му е удобно да пише за тях, затова не е нужно да се описва като личен случай, а просто да се описва случая без да се споменава за кое лице е. Добре ще е обаче да се описва възрастта, пола, заболяването, комбинацията от соли, дозировката им и колко дълго са приемани, както и ефекта от тях. Мисля, че когато се опишат реални случаи с ефект от солите, ще се види, че наистина помагат много. Не съм проверила дали няма вече такава тема, но ако има, моля да оставите линк към нея, за да пиша, когато имам време. Ако пък няма такава тема, ще е добре да си създадем и да започнем да я попълваме със съдържание.

# 1 843
  • варна
Много се радвам че има хора, на които шуслеровите соли помагат ,щях да съм по  щаслива ако и ние бяхме от тях  Laughing
С тия сополи няма оправия ,при всяко започване на хрема аз съм впрегнала всички сили за да избегна усложнения или да я пресека ,но накрая винаги стигамв до капки за нос с антибиотик .
Ето пресния пример малкия се разсополиви ,започнах с зелена енергия ,коластра ,шуслерови соли 8 защото хремата беше бистра и насо хилл капки хомеопатични през устата.
Днес е 4 ден от хремата малкия стана с ужасно жълти сополи и кашлица от тях  #Cussing out
Аз ли нещо греша незнам и книгата имам и постоянно чета и пак не ми се получава .
Като цяло само с хремата ми е трудно да се справям ,скоро той изкара два вируса и се разминахме без усложнения.

# 1 844
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Мименце,аз съм на мнение ,а и практиката ми със солите показва,че трябва да се дават ежедневно,а ,като тръгне сопола и да чакаме да го изсушим.Сори,но това е моята действаща теория.Смея да твърдя,че по този начин предотвратяваме престоя във вкъщи и детето ходи абсолютно редовно на ясла и градина.

Общи условия

Активация на акаунт