Шуслерови соли - полезни ли са?

• 886 784
  • 2 312
  •   1
Отговори
# 1 980
Здравейте! Някой пил ли е комбинация по време на бременност?  Замислям се за 1,2 и 7. Но съм начинаеща и се чудя дали е наистина най-добрата. Благодаря предварително на отзовалите се!  Peace Hug

# 1 981
  • Сф
Виж дали тук пише нещо

# 1 982
Привет, момичета! Искам да Ви попитам дали сте купували соли от тази фирма Bioherba R http://bilki.bg/bioherba-r-shuslerovi-soli.html ? Пазарувах от този сайт и ми пратиха брошура .  Рових се в нета, но на много малко места откривам информация за тях....
Имат ли разлика с DHU ? Цената на горепосочените е доста по-ниска .....
Двоумя се дали да не поръчам от солите , за които сте споменавали на предни страници от Германия или от тези, за които питам.

Благодаря Ви !
Аз си купувам на добри цени от тук
400бр за 14 лв
1000 за 24лв + доставка около 5лв. за поръчка
Харесват ми, защото не съдържат глутен (вместо пшенично нишесте ползват картофено), а и нямат магнезиев стеарат какъвто има в тези на  DHU.
Наскоро излекувах ангината на сина ми и съм много доволна.

Последна редакция: ср, 16 ное 2016, 09:16 от vezna08

# 1 983
Здравейте,
а някой поръчвал ли е оттук: Ще погледна и групата във Фейсбук също,благодаря за линка  Peace

# 1 984
При хрема и запушен нос какви соли се приемат?
Дано не е късно, но все пак: 
За запушен нос - соли 3 и 8.
За хрема - зависи от секретите:
 За течни и бистри - 8,
 за гъсти бели - 4,
 за гъсти прозрачни като белтък на сурово яйце - 2,
 за жълти - 6 (ако се пие повече дни, то да се взема и 10),
 за зелени - 10.

Относно количеството от всяка сол - при остра фаза на заболяване, вземам ПОНЕ 7 таблетки. Лично аз и на моите близки при хрема давам 10-12 таблетки от дадена сол, като задължително давам и 3. Може след 3-ти ден да е до 5 таблетки, но си я давам. До 5 таблетки има значение САМО за профилактика.

# 1 985
Здравейте! Някой пил ли е комбинация по време на бременност?  Замислям се за 1,2 и 7. Но съм начинаеща и се чудя дали е наистина най-добрата. Благодаря предварително на отзовалите се!  Peace Hug
Комбинацията е добра, като се има в предвид, че по време на бременност големи страдания предизвикват мускулните крампи. Освен това подбраните от Вас соли са полезни и за костите. Така че добре сте се ориентирала. Може да си вземате по 3 таблетки от всяка сол дневно, а ако получите крампи, може да увеличите до 5 таблетки дневно от соли 2 и 7. Освен това при крампи на прасците, ползвайте за мазане магнезиев гел. Лично аз при крампи на прасците ползвам гелът на Або Фарм, който освен магнезий, съдържа и други соли от древни морета. Но ползвайте САМО веднъж дневно, за да не получите обриви.

# 1 986
Аз искам да попитам за обложен език без други симптоми засега, коя сол е подходяща?
Момичета, описвайте цвета на обложените участъци. Възможно е и да са повече цветове, но трябва да се знае точно цвета/цветовете на налепа.
 При бял език - сол 4
 при жълто златисто - сол 6
при медено жълто - сол 9

# 1 987
Привет, момичета! Искам да Ви попитам дали сте купували соли от тази фирма Bioherba R http://bilki.bg/bioherba-r-shuslerovi-soli.html ? Пазарувах от този сайт и ми пратиха брошура .  Рових се в нета, но на много малко места откривам информация за тях....

Имат ли разлика с DHU ? Цената на горепосочените е доста по-ниска .....

Двоумя се дали да не поръчам от солите , за които сте споменавали на предни страници от Германия или от тези, за които питам.

Благодаря Ви !

Дано не  поствам 2-ри път по този въпрос, тъй като писах, писах и накрая натиснах нещо и всичко изчезна.
 Та, относно Bioherba R:
 Спрямо останалите соли в бг аптеките и спрямо солите от немските сайтове, Bioherba R имат същото разреждане, но грамажът (НЕ РАЗРЕЖДАНЕТО!!!) на активното вещество е доста по-малък спрямо останалите соли на бг пазара и спрямо солите от немските сайтове. Т.е. ако ползвате утвърдена рецепта за соли, трябва да вземате повече таблетки от Bioherba R. Така, макар и да са с по-ниски цени, лечението с тях излиза по-скъпо в сравнение със солите от немските сайтове.  Лично аз поръчвам солите от немски сайтове, линкове за които има оставени в постове доста по-горе от много мами. Доставката е за не повече от 1 седмица, а цените им нямат нищо общо с цените на продаваните соли на бг пазара. Ако желаете, мога на лични да ви оставя линк за сайта, от който аз лично поръчвам.

# 1 988
SAfullmoon , благодаря ти  bouquet

# 1 989
  • варна
Помагайте малкия набарал петицата ,незнам колко е изял доста му искарах от устата ,знам че няма какво да му стане,но все пак да не му давам малко време.Имаме темпвратура

# 1 990
На една лекция д-р Мария Папазова каза, че са абсолютно безвредни и че 2-годишно дете с болни бъбреци по рождение било налапало много, но не му се отразило по никакъв начин зле.

# 1 991
  • гр.София
Цитирам от книгата на Графиня Ангелика Волфскийл фон Райхенберг: "При приемането на голямо количество таблетки (50-100 на ден) или при много чувствителни хора лактозата може да има леко слабително действие".
Така че спокойно  Peace

# 1 992
  • Стара Загора
Здравейте кои соли да комбинирам при разширени капиляри.Все още слабо забележими, но когато се вгледам се забелязват.Също и при целулит ,ако може заедно някаква комбинация .Аз се сещам за 1 и 11,но ще трябват и други. Hug bouquet

# 1 993
  • Варна
При хрема и запушен нос какви соли се приемат?
Дано не е късно, но все пак: 
За запушен нос - соли 3 и 8.
За хрема - зависи от секретите:
 За течни и бистри - 8,
 за гъсти бели - 4,
 за гъсти прозрачни като белтък на сурово яйце - 2,
 за жълти - 6 (ако се пие повече дни, то да се взема и 10),
 за зелени - 10.

Относно количеството от всяка сол - при остра фаза на заболяване, вземам ПОНЕ 7 таблетки. Лично аз и на моите близки при хрема давам 10-12 таблетки от дадена сол, като задължително давам и 3. Може след 3-ти ден да е до 5 таблетки, но си я давам. До 5 таблетки има значение САМО за профилактика.

Броят на таблетките наведнъж ли се вземат или на интервали през целия ден?

# 1 994
От опит мога да кажа , че е по добре да се вземат една по една . Хубаво е да се пие изворна вода след взимането  на 3,4 талетки.

Общи условия

Активация на акаунт