РЕФЛЕКСИТЕ НА БОДИГАРДА
Двайсет и една години след датата 10 ноември 1989 Тодор Живков е напълно реабилитиран.
Реабилитира го сегашният ни премиер Бойко Борисов с няколко изречения от Италия. В Италия Бойко бе отишъл да играе благотворителен футбол и докато загряваше за мача, отправи послание по една телевизия. Запитан дали все повече не почва да прилича като управник на Тодор Живков, Борисов каза, че Тодор е недостижим. Правешкият управник бил направил толкова много за България, бил построил толкова много, затова народът го помни и досега... За Бойко било достатъчно да направи една стотна от това, което бил построил Тодор.
След това фундаментално изказване, с което обезсмисли последните двайсет години на България, премиерът Борисов излезе на игрището и вкара два гола на италианските депутати от името на България.
А мен ме остави в размисъл... Седя и мисля: що за премиер си имаме? Уж е антикомунист, пък идеалът му е Тодор Живков? Уж е десен, пък плаче за реалния социализъм?
Е такова българско чудо де се е виждало!
Споделих объркването си с един по-мъдър човек.
- Абсолютно нормално за Борисов - успокои ме той. - Нали е бил бодигард на Живков... Един бодигард е длъжен да охранява човека, който му плаща. Дори и когато човекът му отдавна е мъртъв, той продължава да го пази... Инстинкт на професионалист.
И в това обяснение намерих отговори на всичките си въпроси.
З-з-з-з
З-з-з-заговор за убийството на Бойко Борисов били разкрили спецслужбите. Тайнствен бизнесмен бил готов да даде 400 хил. евро за "мократа поръчка". Такава новина разтръбиха всички медии.
Ако действително имаше нещо такова, защо службите първо не заловиха заговорниците, а после да се вдига шум по медиите?
Защото целта е точно това - медиен шум.
Спецслужбите имат нужда да покажат пред обществото, че уж нещо вършат, за да си оправдаят огромните бюджети и високите заплати.
А и подобни пиар акции отклоняват вниманието от уличните протести. Също така лъскат и имиджа на премиера, представяйки го за мъченик, който е готов да се жертва за народа си.
Накрая всичко ще излезе пореден кьорфишек, както с обявената крайна степен на тревога заради колетчето с вратовръзки за израелския посланик.
М. Вешим
Нямам въпроси, свързани със статията. Ако имате желание и настроение за дискусия, се включете.