РЕФЛЕКСИТЕ НА БОДИГАРДА

• 1 636
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
А какъв е смисъла от един завод, който не може да произведе продукция с конкурентна цена и качество?

Peace
Всички заводи са строени без такава мисъл, в рамките на СИВ. Съюзът купув нашите л..., ние неговите.

# 16
За Бойко и Тошко не знам, но на Вешим симпатизирам от доста години.     Laughing Едно е вярно- помни го народът втория, поне по- възрастният, то няма и като как да го не помни.
Тази сутрин имаше нещо по ТВ, посветено пак на темата.
Г-жа Броненосец, от днес симпатизирам и на Вас.

# 17
  • пак там
.... На много китайски стоки пише "Произведено за..." и името на българската фирма. И естествено, че бай Ганьо е селски тарикат и си поръчва стока със спестено качество, а я продава на цени, като за най-.... ooooh!

Не си съвсем права... Това касае не само български фирми и няма нищо общо с качеството. Има много големи фирми, които произвеждат в Китай. По-точно дават си поръчката на китайски заводи-субконтрактори, без да имат собствено изнесено производство в Китай. От това качеството им не страда ни най-малко. Нещо повече. Същите тези китайски фирми-субконтрактори, след като настроят линиите си за дадена поръчка и след нейното изпълнение, продължават да произвеждат същата качествена стока, само че вече без марката на поръчителя. Сиреч вече "куче марка".

А по темата... Не съм фен на бай Тошо, но... Тогава имаше контрол по качеството, ако не друго. И не ме е страх да преминавам нито по виадуктите на вече готовите магистрали, нито през тунелите. А след изчетеното за магистрала "Люлин"... дано не ми се налага да минавам оттам. Като го знам батьо ви какъв строител е (справка: Цариградско шосе)...

# 18
.... На много китайски стоки пише "Произведено за..." и името на българската фирма. И естествено, че бай Ганьо е селски тарикат и си поръчва стока със спестено качество, а я продава на цени, като за най-.... ooooh!

Не си съвсем права... Това касае не само български фирми и няма нищо общо с качеството. Има много големи фирми, които произвеждат в Китай. По-точно дават си поръчката на китайски заводи-субконтрактори, без да имат собствено изнесено производство в Китай. От това качеството им не страда ни най-малко. Нещо повече. Същите тези китайски фирми-субконтрактори, след като настроят линиите си за дадена поръчка и след нейното изпълнение, продължават да произвеждат същата качествена стока, само че вече без марката на поръчителя. Сиреч вече "куче марка".

Написала съм конкретно за българските и е така - пести се от качеството и се надуват цените.
За известните марки прозводители - всеизвестно е, че има продукция, предназначена за източно европейския пазар и друга - за белия свят.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт