Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - 24

• 44 504
  • 722
  •   1
Отговори
# 600
Да се цопна и аз по въпроса за "последното танго в париж", ако не беше Брандо в главната роля едва ли щях да го догледам. За мен това са някакви режисьорски напъни за новаторство и демонстрация на сексуланата освободеност въпреки, че той по принцип има и поне още едни такъв филм. Има 3-4 момента, в които замисъла за страст се усеща, но това определено не са перверзните сцени, разбирам го човека искал е да привлече внимание с нова вълна в киното, но ...
Такива бездарни опити с цел забелязване са проправили пътека на отваратителните филми и си мисля, че ако беше сериал, то скандалния филм "Необратимо"с Моника Белучи би бил част от тази поредица...
Все пак филмите трябва и нещо да възпитат у човека, киното е изкуство, а изкуството предполага финност, грация и пр., зрелищност- да, но перверзиии - Sick
То и аз имам замисъл да направя документален филм за дрискащо куче на забавен кадър, ама...(извинете, но по цензуриран епитет за яснота на мисълта ми не се сетих Blush)

Въпреки впечатленията ми, Благодаря, на момичетата, които го препоръчаха, трябваше да го гледам отдавна, но все отлагах!

# 601
Гледах "Коко преди Шанел": http://www.imdb.com/title/tt1035736/ винаги съм харесвала Одри Тоту... филмът е биографичен и доколкото се запознах с биографията на Шанел след като го изгледах, не се отклонява (поне видимо) от нея...

ако се сещате други филми, свързани с модния свят (не документални) - за дизайнери, модели, въобще мода - моля, подскажете  Hug

# 602
Гледах "Коко преди Шанел": http://www.imdb.com/title/tt1035736/ винаги съм харесвала Одри Тоту... филмът е биографичен и доколкото се запознах с биографията на Шанел след като го изгледах, не се отклонява (поне видимо) от нея...

ако се сещате други филми, свързани с модния свят (не документални) - за дизайнери, модели, въобще мода - моля, подскажете  Hug
Ние го гледахме с половинката още като излезе на кино и на мен много ми хареса. Пък и съм фен на Одри  Peace

Гледах You again http://www.imdb.com/title/tt1414382/ и не ми хареса, дори за разтоварване, типична американска комедия и сюжет...
Leap Year http://www.imdb.com/title/tt1216492/ - едвам го издържах и този, дори не ме разчувстваха любовните сцени.  ooooh!
Resurrecting the Champ http://www.imdb.com/title/tt0416185/ - на мен ми хареса този филм, гледах го преди доста време и определено го препоръчвам  Peace

# 603
Aurora, радвам се че коментарите ми са ти направили впечатление. Не съм гледала нищо друго на Бертолучи, но ще гледам. Няма да е скоро, защото такива филми си ги слагам на рядко. Много си права за едно нещо, - ако филма се гледа в епохата, в която е създаден е съвсем друго. Ако бих имала този шанс, то бих била шокирана, сигурна съм. Радвам се, че не съм го гледала в младежките си, да речем ученически години, привлечена от на пръв поглед романтичното заглавие, защото тогава щях да съм дълбоко разстроена - убедедена съм. Не са ми познати заглавията, които изреждаш като по- скандални, вероятно за това и така преценявам този.

В страни от темата искам да споделя, че последните години, макар и на рядко, гледам филми класики, чиито заглавия са ми до болка познати, не само на мен, а на всички, поради честото им присъствие в ежедневието, някои пуснати реплики... Кой не е чувал за Казабланка, Изборът на Софи, Последно танго в Париж, Сладък живот, Внезапно миналото лято и т.н. Всички съм си ги представяла като наивна романтика и нито един не се оказа такъв. У всички има нещо тъмно, страшно, дълбоко заложено и загадъчно подсказано или пък брутално извадено на показ. Няма лесносмилаемо.

Снощи гледах Fingersmith по нечия препоръка - не помня чия, тъй като отдавна го теглих и не помних дори в какъв жанр е филма, в коя епоха се развива действието - нищо не помнех. Просто заглавие, което чака и не ми говори. Е, бях втрещена от неочакваните обрати, интересно е, препоръчвам и аз на свой ред.

# 604
  • Belgium

Гледай The September Issue - документален филм за Ана Уинтър, главната редакторка на Vogue.

# 605
  • Paris

Гледай The September Issue - документален филм за Ана Уинтър, главната редакторка на Vogue.
Много благодаря и аз!  bouquet Свалям веднага!

# 606

много благодаря, дръпнах го, само от началото дори мога да кажа, че това ще се окаже голямо попадение  newsm10

# 607
  • Belgium
Да, филмът е много добър, човек се докосва до атмосферата по правенето на най-обемистия брой на Vogue - септемврийския.

Ако искаш виж и A Single Man, под режисурата на Том Форд. Интересен е начинът на заснемане, а и не всеки ден виждаме утвърден дизайнер зад камерата, а той е и автор на сценария.

# 608
Жалко, че в момента не мога да го дръпна, но ми хрумна - като опроврежение на 'Дяволът носи Прада' ли е замислен?  Laughing

# 609
  • Belgium
Да кажем като репилка на "Дяволът носи Прада"  Laughing

Опровержение едва ли, защото властната категоричност на Ана Уинтър си я има в документалния филм. По-скоро се показва каква реална власт има над дизайнерите нейното мнение. 

# 610
Ужас! Над всички дизайнери ли? Или само американските?
Някой ден, когато се пенсионира, вероятно в модата ще настъпи обрат, ако е верно толкова влиятелна.

# 611
  • Belgium
О, не над всички слава Богу  Laughing

Във филма са показани няколко нейни посещения за предварителна селекция тоалети от предсоящи колекции на дизайнери. Ужасно ми стана смешно как Жан-Пол Готие припкаше около нея като изплашено кученце и все мрънкаше, че това са предварителни дрехи и колекцията не е довършена  Joy Joy

И нейното отегчено" Знам, знам, ти все така казваш"

# 612
Ами влиятелна е - заради нея промениха/съкратиха Миланската модна седмица, да не забравяме, че тя откривателя на имена като Джон Галиано и Thykoon /който се появява във филма/. Специално за The September Issue - освен за Анна, филмът е много задълбочен поглед върху процеса на правене на един такъв продукт като "Септемврийския брой" /броя, определящ тенденциите за сезона/. Лично на мен ми допада показаната творческа колаборация м/у Анна и Грейс /Грейси/ Кодингтън - един от най-добрите стилисти в света. 
И за да не е само спам - моден филм, малко стар, но добър, е Pret-a-porte на Робърт Олтмън.

# 613
Гледах Black Swan - хареса ми категорично. Много убедително внушаваше емоциите на прима балерината, заживях от нейно име. Не знам дали филма щеше да ми хареса толкова, ако нямах детска мечта да стана балерина и да танцувам Лебедово езеро  Simple Smile Възхищавам се на грацията у балерините, възторгната съм дори, та затова толкова леко и интересно ми мина целия филм - прекрасен беше. Много умело беше показана ангелската и демоничната страна на човешката душа - чрез танц и преживяване. Винаги ли прима балерината играе и двата образа в постановката? Не съм запозната, мислех, че двете роли се играят от различни балерини, обичайно.

# 614
  • Пловдив
Ролите винаги се изпълняват от една и съща балерина.  Peace
Не знам доколко сте запознати със съдържанието на балета. Аз цял живот съм го слушала без да знам точно за какво става дума (не съм го гледала, само откъси от време на време). Но в един от учебниците за 3 клас има представяне на балета и разказване на историята, та я прочетох преди две години за първи път. Одилия се представя за Одета, омагьосана е да приеме нейния образ и може би това довежда до решението балерината да е една.

Общи условия

Активация на акаунт