(Био) зеленчукова градина 6

• 85 883
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Днес си купих грах, ран, на фирма Флорина, моркови натски, и Чер Старозагорски боб
Утре ще е хубаво времето, ще сея грах и моркови Забравих да питам за бакла и арпаджик по пазара
Съседката преди обяд ся бакла и й остана, но аз съм срамежлив и не си поисках малко
Никога не сме отглеждали, нито съм ял Тъща ми си гледа едно редче бакла

# 661
Цитат
Днес си купих грах, ран, на фирма Флорина, моркови натски, и Чер Старозагорски боб
Вълк и аз да се похваля-току-що си купих Чер Старозагорски и Добруджански Ран/за стар/.Ако смогна и арпаджик да купя,утре ще градинарствам JoyНезная защо но наистина градинарстването ме прави щастлива newsm78.Чувствам го като обсебване вече.... Crazy
Ана Иванова-слагат ли се сега семена лук каба,на моят пише,разсаждане юни,т.е семена към края на април някъде/по спомен от лани/  newsm78.
И за овошките да питам нещо-след като ги засадихме,после насипахме дървесни стърготини около стъблото,да презимуват.Сега да ги окопая ли,да не им стане нещо,триците са се сбили,мокри са,незнам да не им вреди този вид"мулч"...

# 662
А, купих си и бордолезов разтвор - прасковите трябва да се окъпят с бордолезов разтвор.

# 663
Няма как да ви предам физиономията на мъжа ми като му обявих днес,че ще сея бакла Joy.И побърза да се застрахова,че повече от един път не мисли да яде Joy-какво да го правя месоядец си е.
С арпаджика работите не отиват на добре -преди 2-3 седмици беше на цена 2,50.Днес,пазарен ден вече е на 4.И се чува,че още щял да се качва.
Да ви кажа каква кукувица съм-днес накупих 5-6 пакетчета морковено семе-моркови гризем целогодишно.И се хваля преди малко на свекърва ми.И се сещам докато и говоря,че миналото лято бях боднала моркови за семе и имам поне 200 гр такова #Crazy
Вълк,на същия грах ще сме и ние Peace.Ти готов разтвор ли купуваш?И аз съм планирала пръскането,но прогнозата за утре е силен вятър.
misisbg,не пипай стърготините-те ще поддържат влага в корените.можеш сега да насипеш и по една кофа прегоряла оборска тор-ще се почувстват чудесно Laughing                                                             

# 664
Готов е, има най-различни пакетчета, аз вземам за 10 л, но слагам 7-8 литра в една туба от минерална вода 10 л, за да мога да го блъскам да се разтвори хубаво Мисля, че и репички могат да се засеят, пък когато поникнат - за тях съм омещал всички остатъци от минали години, каквото поникне.

# 665
vili__66 ,мерси за съвета!Няма да пипам стърготините.Ноември като ги садихме,сложихме оборска прегоряла тор около корена,но сега пак ще посипя,щом ще им е хубаво Laughing
За утре стягам за сеене:арпаджик,чесън,спанак,магданоз,репички,друго какво може... newsm78
Цитат
Няма как да ви предам физиономията на мъжа ми като му обявих днес,че ще сея бакла
И моят мъж при думите бамя и бакла прави гримаси:свързвал тези зеленчуци с казармата,там ги яли в голямо количество  Sick
Цена на арпаджика днес в Благоевград-2,80-3,00-3,50лв Wink

# 666
Моркови.
Средношколският стол беше изключил от менюто ми зеления боб и граха за 25 години.

# 667
И аз подготвям бордолезовия кат' теб, Вълк!
И пръскам всички овошки наред и обилно. Ама един студ идвал другата седмица, ще го чакам да премине.

# 668
  • Пазете Гор
Бакла сложи малко, vili__66, да речем 15 гнезда. За опит, за вкус, така. При мене е много рано, другата седмица чакам сняг. Няма смисъл да сея. Ще чопля разни работи по мазето.

Уф, съвсем по темата се хванах да направя малко пастърма.

Тая година мислех да обезаразявам колците, ама се отказах. Ше варя компоти с тях, пък ще си купя летви или насека нови. Ама то не пречи да кажем по няколко думи за обработката на конструкциите, де.

Да споделя опита си - за две години с необезаразени колци успявах да си пренасям трайно сума фунги по младите насаждения. Съвет: обезаразяване или ново.

# 669
Като черна радиостанция се обаждам.И в Чикаго казаха за снега ,който ще ви наръси от понеделник. cold
Мисля си за пролетното пръскане с бордолезов раствор-той не трябва ли да постои поне 2-3 дни необезпокояван по кората на дървото,лозинката..А ако го отмие снегът?Кои части на дървото са най-предразположени към мани,фунги,вируси-короната,стъблото или преходът към корен?
Баклата върви с овнешки кокал.Вариш ,после запичаш на фурна.
Купих си семе на шарени пиперки-уж италиански,ама произведени в Мексико.
Вчера ми замръзна кафето ,докато стигна до паркинга.Минус 25.
Минзухарите са 3 пръсти високи,стърчат.От ягоди и домати-ни вест,ни кост.
На топло,на влажно,на полутъмно,завити,говоря им..Е,що искат повече  smile3529
ПС.Ако ми кажете,че е тръгнала и ..копривата ще повярвам в световното затопляне....

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 03:58 от Веселчето

# 670
Веселче, какво да ти кажа, копривата, която садих есента, е свежа и зелена, добре ми изглежда, расте  Flutter
Тук е един ужасен вятър, всичко планувано отложих...

# 671
Като имаш време направо ми снимай копривата,мамо Гали. Laughing
Да се порадвам-за мен след напъпил дрян туй ми е втората пролетна радост.Жалко,че тук е рядкост,може би е защитено растение...
Вълк,не е ли по-лесно да разбъркваш с пръчка синия камък във водата.Плавно,методично ,така,по посока на часовниковата стрелка...или е  някакъв зарзаватчийски трик?
Всеки пише за своя сорт грах.Та,какъв ви е точно критерият на избор?На мен ми харесват дребнички,млечни грахчета в сочна шушулка.Понякога добавям и в суров вид,под сос с царевица...  chef

# 672
Аз не го отложих - засях грах и моркови, но вятърът ме продуха и цифката ми потече
Почвата е в перфектно състояние
Веселчето, ако разтворът е в туба, примерно пълна на 60% и я блъскаш, се получава максимално добро разбъркване За синия камък - на опаковката пише - да се пръска непосредствено след разтваряне В 90% от водата се разтваря син камък, в останалите 10% - варта С едната ръка бъркаш синия камък, с другата на тънка струйка доливаш към него варта Пише - отровно, опаковката да се унищожи  Против разни мани, бели петна по листата на доматите, някакво око по доматите, къдрилка по прасковите, ранно кафяво гниене по костилковите Пише за пръскане на зелено - 1% разтвор За пръскане сега, клоните и стъблата на дърветата - 2% р-р

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 13:45 от Вълкът с дълъг ник

# 673
Точно това "око" по доматите беше сериозен бич в частните ферми тук миналата година.Една нищо не продаде. Wink
Вълк,благодаря за споделената детайлно технология.Избягвам да посявам семена при вятър.Последният път имах моркови и в маточината. Joy
Дребнички,невидими семки ,бавнопоникващите са ми проблем.Или ги разпилея или покрия с нова култура.

# 674

Вълк,благодаря за споделената детайлно технология.Избягвам да посявам семена при вятър.Последният път имах моркови и в маточината. Joy
Дребнички,невидими семки ,бавнопоникващите са ми проблем.Или ги разпилея или покрия с нова култура.

то затуй старите хора викат да не се п.... /прави нищо/ срещу вятър
Ама аз, на моята градина, само вятър имам - сея ветрове, жъна бури.
Ще се откажа от градинарството, само овощарство ще специализирам, по Алеко newsm78

Общи условия

Активация на акаунт