(Био) зеленчукова градина 6

• 85 871
  • 744
  •   1
Отговори
# 675

Ето една грозна снимка на хубавата ми копривка. Да ми беше казал някой, че ще си нося разсад на коприва, щях да му се смея, обаче ето на...

# 676
Здравейте и от мен.Гледам слагате си вече доматки,това за ранно полско производство ли е?Аз съм начинаеща и се надявам с ваша помощ да успея да си отледам зеленчуци.На есен засадихме смокиня и гола праскова,та сега питането ми за тях е трябва ли на пролет да ги пръскам и подрязвам или първата година не искат такива грижи?

# 677
  • София
Здравейте красавици   bouquet
Тук съм за запис,за да мога лесно да ви следя.
На тези години не е късно да започна да се уча, нали ? Надявам се на вашата помощ.
Ще задавам профански въпроси, но не се срамувам. Искам да имам една страхотно подредена градина, ако е възможно с моите умения  Embarassed
Като ви чета... просто се чудя как ще стане, ама трябва да опитам!

# 678
Здравей, Хули Grinning
От името на красавиците, от мое и на още две краставици, пишещи тук, ти обещавам незабравима градинарска година. Laughing

# 679
  • София
Хиляди извинения, че пропуснах краставиците  Grinning
Ще се опитам да се реванширам в бъдещето  hahaha

# 680
Ехеййй,добре че са обедните почивки,че да ви видя всички на линия! Hug
Хули,хелоу! Laughing
Аз мога да помагам със съвети и фотоси КАК да не се прави зарзаватчийство!
Това е също важен раздел.Нямам болест или гад недокументирана.
mmtomova,Здравей!
Покажи  ни ,когато можеш смокинята.Голата праскова няма мъх....вид нектаринка?

# 681
  • София
Ако знаете колко съм лява... Сега ме вълнува следното - нали изорахме двора през есента.
И той е на бабунки. Как да го изравня?
Смейте ми се, но това е.
За да ви се изясни, къщата я купихме през лятото миналата година.
Насадила съм вече ягоди, спанак и магданоз.
За китките съм наясно, ама зеленчука нещо май  ooooh!

# 682
Това не са страшни буци, през зимата замръзването и размръзването ги е направило рохки. Преди да засееш нещо окопаваш мястото  плитко така, с една малка мотичка и се получава рохко и равно. Пък ако няма да поливаш примерно табли с пипер - че не е абсолютно равно - няма значение.

# 683
Хули да направи първо пътечките и лехите.Зависи от почвата-някои може да са на повдигнати легла.Куркума би анализирал почвообработката,взависимост от региона. Laughing

# 684
  • София
Знаех си аз, че тук трябва да питам  Peace

# 685
Здравейте красавици   bouquet
Joy А аз прочетох "Здравейте красТавици".
Дали не са ми много на плитко семенцата на доматите - поникнаха!
А са на два дена и половина. Отивам да ги снимам - да не бъркам нещо?

пп http://media.snimka.bg/8064/022382886.jpg?r=0

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 22:03 от lady_Blu

# 686
Хули,mmtomova-на точното място сте!Ще научавате истини,споделен опит за градинарството.Хората тук влагат много любов,щедри и търпеливи са към нас новаците... Hug
Аз също посях домат розов гигант,трапезица и миляна.Ще чакам WinkЗелето и салатата ми поникнаха за седмица-на топло,влажно и тъмно.

# 687
Явно всички сте започнали със разсада, само ние с моят съпруг  smile3502 се ослушваме. Ама то си има причина - майка ми прави разсад и за тях и за нас. Само трябва да се вдигна до Свиленград и да си го взема. А на моят съпруг баба му има къща в едно Горнооряховско село - Първомайци - там има едно семейство прави разсад за продан - разкошен е. Та ние още си спестяваме тази дейност. А иначе садим от всичко с изключение на пипер. Не става тук и това е.Мъчихме се много пъти, но явно не му харесва почвата. newsm78

# 688
Здравейте и от мен.Гледам слагате си вече доматки,това за ранно полско производство ли е?Аз съм начинаеща и се надявам с ваша помощ да успея да си отледам зеленчуци.На есен засадихме смокиня и гола праскова,та сега питането ми за тях е трябва ли на пролет да ги пръскам и подрязвам или първата година не искат такива грижи?
Смокинята май не се пръска с нищо, резитбата й е за разреждане на клоните. Ако имате намерения и климатът й позволява да стане огромно дърво, бих те посъветвал да разреждате клоните като на орех - едно основно стъбло нагоре, и по него клони през около половин метър, да образуват вита стълба Ако си деснячка, да се качваш по тях нагоре, държейки се с лявата ръка. С дясната да береш. При орехите с дясната се брулят де.  Mr. Green
Прасковата изисква много грижи. Може да се пръска вече с 2% бордолезов разтвор, да се окъпе цялата. Резитбата е трудна за обяснение с думи. Потърси книжка с много картинки. Май имам някъде Наръчник на любителя овощар. Гледай да не купиш някоя дебела книга за професионалисти, да ти дават акъл как се прави прасковен масив от 1000 декара, палметна резитба с трактор и т.н. - просто няма да ти върши работа. Прасковата не предполага основно стъбло, клон, който да е право нагоре. Предполагам продавачът на овошки вече го е отрязъл де. Първата година целта е да се получат две клончета едно срещу друго, или най много три през около 120 градуса.
За домати и аз карам на мамин разсад, за пръв път правя само един сорт, нещокаторома - дето ми останаха семена от лятос.

# 689
  • Русе
Използвах вчера хубавото време и посях семената на водния лук и репички. Силния вятър поизсуши земята отгоре  и ставаше за сеене. Овощарите да кажат, че пак съм забравила кога и с какво пръскате дръвчетата. Набрах и първия спанак, посян от есента.
 Морковите май вече може да се сеят, но още не съм начертала кое къде ще бъде и сигурно ще ги сея чак април.
  Приготвих семето за  картофите. Наредени на един ред в картонени касетки и са на светло и топло . Четох, че когато картофите се рътят давали 20% по-голям добив.
  http://an65.snimka.bg/hobby/gradina-2011.566664.22387209
  http://an65.snimka.bg/hobby/gradina-2011.566664.22387208
  http://an65.snimka.bg/hobby/gradina-2011.566664.22387206

Последна редакция: нд, 13 фев 2011, 14:13 от анн

Общи условия

Активация на акаунт