Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои биберони и залъгалки са по-предпочитани - силиконови или каучукови?
Какви са препоръките за избор на помпа за изцеждане на кърма?
Какви са препоръките за избор на биберони и залъгалки?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои биберони и залъгалки са по-предпочитани - силиконови или каучукови?
Мненията варират, като някои майки предпочитат силиконовите биберони поради тяхната издръжливост и лекота на почистване. Други смятат, че каучуковите биберони са по-меки и наподобяват кожата на майката, което ги прави предпочитани. За залъгалките някои майки споделят, че децата им предпочитат силиконовите, докато други не са успели да привикнат децата си към тях.
-
Какви са препоръките за избор на помпа за изцеждане на кърма?
Изборът на помпа за изцеждане на кърма зависи от честотата на употреба. Ако се изцежда често, електрическата помпа е препоръчителна, като Medela Swing и Avent Isis са споменати като добри опции. За инцидентно изцеждане механичната помпа може да свърши страхотна работа. Също така цедене на ръка е алтернатива. Важно е да се отбележи, че помпите за един потребител не са подходящи за споделяне поради риска от инфекции.
-
Какви са препоръките за избор на биберони и залъгалки?
Изборът между силиконови и каучукови биберони е индивидуален. Силиконовите биберони се характеризират с по-добра издръжливост и по-лесно почистване, докато каучуковите са по-меки и наподобяват майчината кожа. За залъгалки някои майки имат предпочитания, като някои деца предпочитат силиконовите, докато други не са успели да привикнат децата си към биберони и залъгалки.
-
Коя помпа за изцеждане на кърма е най-популярна сред майките?
)Малката съм я кърмила до 9 месеца,през това време давах вода от биберон и не съм наблюдавала признаци на отказ от кърмене,биберон-залъгалка не ми е искала.Аз избрах силиконови биби,защото ми казаха,че каучуковите по-бързо се износват и от многото смучене ставали като желе/това не мога да го потвърдя,така ми казаха/.Бибите на шишетата ги сменях на 3 месеца като ги стерилизирах,сега когато ги мия с препарат по на рядко.
една от др. майка ми каза, че дъщеря й се давела в началото, пиейки мляко от шише на "Авент" и затова била взела "Нук". Явно дупчиците им са по-малки...

По-голям риск виждам дори в храненето на бебетата с АМ