Погасяване Отворен кредит

• 2 553
  • 5
  •   1
Отговори
  • Велико Търново
Здравейте. Някой, който вече е минал през това, може ли да ми каже, какво трябва да направя, когато изтече срокът по отворения ми кредит? Имам предвид, трябва ли да ходя в банката да подписвам нещо, за да го прекратя или това става автоматично? След първоначалното изтегляне на сумата съм теглила само 2-3 пъти и след това просто си внасям минималната месечна вноска.

# 1
  • София
Ако искаш да прекратиш ОК трябва преди това да погасиш дължимата от тебе сума.
Отиваш в клон на ОББ, питаш каква се сумата за погасяване и я плащаш. След това прекратянаш кредита и им връщаш кредитната карта. те я унищожават пред тебе.
Естествено, плащаш всички дължими до момента лихви и годишни такси за обслужване.

# 2
  • на морския бряг
Аз също ползвам отворен кредит ок и като изтече срока или плащаш всичко което дължиш или си получаваш новата карта и пак го ползваш за 2г.

# 3
  • Велико Търново
А тези вноски, които сега плащам какво са, само лихва ли? Извинявам се, ако въпросът ми звучи много лаишки  Embarassed

# 4
  • на морския бряг
Само минималната сума ли плащаш която е дължима всеки месец или  внасяш по -вече пари?Лихвата се начислява само върху изтеглената сума

# 5
  • София
Зависи от условията, вписани в самия договор - дали има клауза за автоматично подновяване или се прекратява след падежа. Ако е обвързано с кредитна карта, вероятно ще има период от 1-2 месеца, за да се доизчакат някакви плащания от чужбина (стандартна практика). Зависи какви вноски си правила до момента. На сайта чета, че минималната вноска е 1.5% от изтеглената сума, но не по-малко от 30 лв. Това означава, че вероятно погасяваш само някаква част от лихвите.
Така дитанционно никой не може да ти каже - иди/обади се и питай.

Общи условия

Активация на акаунт