Грижа за косата - 81 - място за всякакви въпроси

• 114 032
  • 705
  •   1
Отговори
# 165
Да има коректори, но това са професионални продукти и човек преди да пристъпи към използването им, трябва да се информира.
Не разчитайте на консултацията в магазина от който ще си го купите.

# 166
  • в 1001-та нощ
Имам един въпрос...преди 1 месец се боядисах с професионална боя за коса-лилава,но с времето се прояви като червено.Повече не смятам да експериментирам с косата си и искам да постигна светъл шоколадов цвят.Мога ли да премахва червения без да се изсветлявам или правя на кичури.Ако направо взема желания цвят/един нюанс по-светъл/ и се боядисам дали ще постигна бегъл резултат.Знам,че ще ми избива червеното на няколко пъти,но дали въобще ще стане търпимо приятно  Laughingсамо с боя:?
п.с.косата ми не е много червена,по скоро е като нюанс и имам 2 пръста израстнала коса. И...знам,че има бой които смъкват до 3 нюанса..дали да опитам? http://www.prikachi.com/files/1350302D.jpg 

освен съветите тук  Peace можеш да се допиташ и в темата на брюнетрките, надявам се да имат и практически опит Hug

# 167
Имам един въпрос...преди 1 месец се боядисах с професионална боя за коса-лилава,но с времето се прояви като червено.Повече не смятам да експериментирам с косата си и искам да постигна светъл шоколадов цвят.Мога ли да премахва червения без да се изсветлявам или правя на кичури.Ако направо взема желания цвят/един нюанс по-светъл/ и се боядисам дали ще постигна бегъл резултат.Знам,че ще ми избива червеното на няколко пъти,но дали въобще ще стане търпимо приятно  Laughingсамо с боя:?
п.с.косата ми не е много червена,по скоро е като нюанс и имам 2 пръста израстнала коса. И...знам,че има бой които смъкват до 3 нюанса..дали да опитам? http://www.prikachi.com/files/1350302D.jpg 

Това намерих с търсачката:
"Ако основата на косата ти е червена, то ако искаш да постигнеш шоколадов цвят трябва да използваш натурална кестенява боя без никакви оттенъци. Така след като отдолу избие малко от червеното, цвета ще се затопли и ще е близко до шоколад. Ако направо слагаш някакъв топъл кестеняв тип шоколад върху червеното ще избива винаги на червено."
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=377755

може да погледнеш и тук - http://roshavka.wordpress.com/2009/02/05/%D0%BA%D0%B5%D1%81%D1%8 … 0%BE%D1%81%D0%B0/

# 168
Геритамин Нео ... не виждам особено с какво може да е полезен за косата. За мен това са морално остарели лекарства.
Ревалид пред Геритамин Нео е като Порше пред Трабант

Хареса ми сравнението Laughing Поршетата не са мой тип,трабантите още по-малко,но ако трябва да избирам от двете коли,със сигурност ще се спра на порше Mr. Green Ще пробвам и Ревалид като приключа с "бричката"  Wink

# 169
Момии-че-тааа, ще съм много благодарна, ако някой от разбиращите, който в момента гледа "Огледала" може да ми предложи боя за коса, която докарва цвят като на Радост - светло кафяво без никакви други отсенки (черно, червено и пр.). Ако някой може да предположи какъв е тоя цвят ще е супер.

# 170
Благодаря за съветите и линковете  bouquetДано скро се похваля с хубав цвят Peace

# 171
Момичета помагайте СПЕШНО!!!! Как да постигна ефекта на пяната за коса в домашни условия защото точно сега нямам време да ходя до магазина а косата ми е ужасна а нямам време и да я мия чувала съм за някаква комбинация вода и захар ли беше ама дали е вярно и какви са съотношенията нз  #Crazy ooooh! Sad

# 172
  • София
Момичета помагайте СПЕШНО!!!! Как да постигна ефекта на пяната за коса в домашни условия защото точно сега нямам време да ходя до магазина а косата ми е ужасна а нямам време и да я мия чувала съм за някаква комбинация вода и захар ли беше ама дали е вярно и какви са съотношенията нз  #Crazy ooooh! Sad
Май с жълтък беше и още нещо,ама не ти го препоръчвам бая ще се окексаш.
Измивай косата набързо,духвай я и си пушка за нула време Wink

# 173
Аз мисля, че не е с яйца, но и аз съм за миенето на косата. Simple Smile

# 174
  • Пловдив
 Peace Ако не е късно:
Практически всяко средство за оформяне на косата, което се продава в магазините, може с голям или по-малък успех да се замени за средство, приготвено вкъщи по народни рецепти.
Вместо пяна за коса може да се оформи с бира. Такъв ефект придава и млякото.
“Послушната” коса може да се оформи с помощта на вода. “Непослушната” - с помощта на сладка или солена вода.
За повече блясъкможе да се използва при оформянето лимонов или пороткалов сок.
На тънка коса много добре ще подейства отвара от ленено семе. За това една чаена лъжичка ленено семе залейте с половин чаша вода и кипнете за 15-20 минути. Охладете и прецедете. Нанесете отварата на косата непосредствено преди оформяне на прическата.
На тънка и непослушна коса вмисто гел може да използвате желатин. Една трета чаена лъжичка залейте с половин чаша вода. Накиснете желатина за 3 часа, след това стоплете почти до кипване (но не кипвайте!) и разтворете желатина. Охладете, прецедети и нанесете на косата.
За суха коса вместо гел и фиксатор може да се използва хлебна отвара. Рецепата за нея е описана в Домашни маски за коса. Разбира се, нанася се на косата не кашицата, а прецедения разтвор.
Ефектът на мократа коса дава овлажняващият крем или мляко.
Ефектът на ваксата - всеки подхранващ крем за суха кожа.
Средствата за запазване на прическита е удобно да се нанасят с помощта на пулвелизатор.

# 175
Геритамин Нео ... не виждам особено с какво може да е полезен за косата. За мен това са морално остарели лекарства.
Ревалид пред Геритамин Нео е като Порше пред Трабант

Хареса ми сравнението Laughing Поршетата не са мой тип,трабантите още по-малко,но ако трябва да избирам от двете коли,със сигурност ще се спра на порше Mr. Green Ще пробвам и Ревалид като приключа с "бричката"  Wink

Без да се заяждам, само искам да споделя, че при мен ефекта от Геритамина беще в пъти по-голям. Може би е до организъм newsm78.

# 176
Една позната правеше прическа на малкия си син със Спрайт..за яйца не знам,но по-добре да се изкъпиш..или си вържи косата Peace п.с.по моя проблем с червения цвят..та току що си взех боя "светло кафяв "без оттенъци,не е професионална/Palette intensive color creme N4/,но ще видим какво ще стане Whistling http://www.schwarzkopfpalette.com/uploads/pics/ICC_N4_07.jpg

# 177
  Ефекта на пяна съм постигала с изветряла бира на полу влажна коса. Бяха ми го споделили и аз от любопитство пробвах и ефекта наистина е страхотен. Оформя страхотно къдрици. Но ако говорим за инцидентно ползване  Wink Иначе за къдрици най- доброто което съм ползвала е един мус на Seri- http://www.parfumsbg.com/2009-02-19-09-28-11.html?page=shop.prod … mp;category_id=29 Цена- качестчо  Peace Peace

ralykiss, споделеното е много интересно. Някои неща съм чувала, но сега имам възможност да си ги запиша всичките. Благодаря  Hug

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 15:48 от Tonichka

# 178
  • София
Здравейте! Влизам директно с молбата да ми споделите впечатления за сухия шампоан на Клоран.... Вече съм изощена от ежесневното миене на косата ми (а и тя, милата косица също ...), та, споделете, моля - заслужава ли си изобщо  Praynig

# 179
момичета, какво ви е мнението за този продукт?
Лосион с кератин Bio Oil

Това като го ползвах, все едно не си слагах Абсолютно нищо на косата, на по-безполезен продукт не съм попадала.Дори и някой продукт да не си върши работата, обикновено пак го ползвам от време на време, но не и този. Естествено мнението ми не е миродавно.

Общи условия

Активация на акаунт