Грижа за косата - 81 - място за всякакви въпроси

• 112 991
  • 705
  •   1
Отговори
# 510
Lady Brinne, Люляковa а маските на Миосотис имат ли силикони вътре?

# 511
Lady Brinne, Люляковa а маските на Миосотис имат ли силикони вътре?

Почти всички продукти за коса имат силикони, шампоани, маски, балсами и т.н., да се намери продукт без силикони е сравнително трудно и обикновено има само в БИО линиите. НО силиконите сами9 по себе си не са лоши непременно. Въпроса е, когато се избира маска, която искаме да е подхранваща, да подбираме такива, който имат овлажняващи и подхранващи съставки също - примерно масла, пантенол, мастни алкохоли и т.н. защото силиконите само 'омазват' без реално да подхранват. Затова силиконовите маски отначало ви харесват - прикриват несъвършенствата на косъма,, но реално не го подхранват и след време това си проличава. Но пък силиконите също имат своята полза - дават блясък и улесняват разтресването, пробвала съм доста продукти без никакви силикони и определено не ми хареса никой от тях - косата става като разплетена кошница Mr. Green.
Та, в заключение - не е въпроса има ли силикони в маската, а имали и подхранващи съставки, освен силиконите Peace

# 512
Като става въпрос за не скъпа хубава маска, тази е добра:

http://www.femina.hr/images/articles/images/2009/elseve_maska.jpg

# 513
Интересува ме в какво се изразява раздразнеиня скалп или евентуално алекгична реакция? Може ли да се получи от шампоан?

От едно известно време ме сърби в областта на дясното слепоочие и постоянно го чеша. Имам и лек пърхот, но той е перманентен, така че не го броя него. Реших да си мия косата по-рядно, но дори още повече ме сърби, ако не си измия косата. Като я измия се успокоява, но след известно време или на другия ден пак по някое време ме сърби. Мия се с Орзен с бира за нормална коса. От него косата ми не се премива, тоест не ми е "силен", но и не се омазнява, както с други шампоани. Чудя се да го сменям ли да не го ли сменям, ама тоя сърбеж ме притеснява...

# 514
  • в 1001-та нощ
може да е алергична реалция, може да са гъбички, може ....  Hug най-добре е да те види лекар, мисля, че не са за подценяване тези симптоми  Peace

иначе - това, че косъмът не се премива, не означава, че скалпът не се дразни ;

ако е само раздразнен скалп и няма микрооргнаизми или друго - можеш да помислиш за шампоани без СЛЕС  Peace

# 515
Взех си от интерес спрея за термозащита на Сайъс, има протеини в него, прави ми косата по- твърда, а това е търсен от мен ефект. За първи път мога да си оформя косата само с четка и сешоар. Та от тази гледна точка съм много доволна от този продукт. Heart Eyes

# 516
  • в сбъднатите мечти
MeRiTo`, ralykiss, благодря ви за отговорите! Тя изобщо не обича да се плеска с каквото и да е, даже и се чудя как се решва на балсам. Ще разгледам предложенията ви!

# 517
  • София
Интересува ме в какво се изразява раздразнеиня скалп или евентуално алекгична реакция? Може ли да се получи от шампоан?

От едно известно време ме сърби в областта на дясното слепоочие и постоянно го чеша. Имам и лек пърхот, но той е перманентен, така че не го броя него. Реших да си мия косата по-рядно, но дори още повече ме сърби, ако не си измия косата. Като я измия се успокоява, но след известно време или на другия ден пак по някое време ме сърби. Мия се с Орзен с бира за нормална коса. От него косата ми не се премива, тоест не ми е "силен", но и не се омазнява, както с други шампоани. Чудя се да го сменям ли да не го ли сменям, ама тоя сърбеж ме притеснява...

След боядисване понякога ми се случва. Няколко намазвания със Себорал форте и няколко измивания с Алгопикс и веднага ми минава.

# 518
Взех си от интерес спрея за термозащита на Сайъс, има протеини в него, прави ми косата по- твърда, а това е търсен от мен ефект. За първи път мога да си оформя косата само с четка и сешоар. Та от тази гледна точка съм много доволна от този продукт. Heart Eyes

Hug И аз искам такъв ефект..... Продуктите на Сайъс ги има по козметичните магазини, а не само по салоните нали? А каква му е цената?

# 519
Oт супера го взех аз, 7 и нещо беше. Не им харесвам продуктите на сайъс, но с тази покупка уцелих. Hug

# 520
И аз си търся накакъв продукт, който да прави косъма твърд. И коя всъщност съставката, която прави косъма плътен и твърд.

И ако не ставам много нахална вече, кои са тези маски, който имат подхранващи свойства и по- малко силикони?

# 521
И аз си търся накакъв продукт, който да прави косъма твърд. И коя всъщност съставката, която прави косъма плътен и твърд.

И ако не ставам много нахална вече, кои са тези маски, който имат подхранващи свойства и по- малко силикони?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=512506.msg15799744#msg15799744 виж тук за протеиновите терапии.

# 522

Искам да попитам балсама без отмиване на Pantenol(розовия), дали съдържа силикони? Самия балсам е от 400мл. и струва 80 ст. и много хора го хвалят, та се чудя дали е възможно такъв евтин продукт да подобри състоянието на една изтъняла коса, например.
Този балсам за коса Е за лесно разреснаване. За нищо друго няма да ти помогне. Поне при мен е така. Ползвам го след като изляза от банята и съм си подсушила косата, слагам си на ръката колкото две грахови зърна долу горе, размазвам го в ръцете си и после си разресвам косата по дължина само, че преди съм слагала повече, ама много бързо ми се омазняваше косата и започнах само по дължината да слагам, колкото да я разреша, за да не я скубя после с четката Simple Smile Не знам дали съдържа силикон, състава нищо не ми говори Grinning
Състав: aqua, cetearyl alcohol, cetrimonium chlorid, dimethicone copolyol, panthenol, parfum, citric acid, 2-bromo-2-nitropropane-1,3 diol, benzyl salicylate, butylphenyl methylpropional, benzyl benzoate, citronellol, eugenol, coumarin, geraniol, isoeugenol, Cl 14720.

# 523
Съдържа,  да - dimethicone е силикон. Всички, които завършват на "cone" са силикони. Това го научих от MissNellie, както и много други полезни работи Hug Simple Smile

Ето тази таблица на водно и неводно разтворимите силикони съм си записала от другата тема за косата:

http://www.naturallycurly.com/curlreading/curl-products/whats-th … coop-on-silicones

# 524
Здравейте, момичета. Вчера си купих тривитаминола  след празниците мисля да започна да си правя маската, но преди това искам да попитам, дали трябва след като се смесят всички съставки да се загрее на котлона. Защото маската, която правех до сега се загряваше до получаване на хомогенна смес.

Общи условия

Активация на акаунт