Грижа за косата - 81 - място за всякакви въпроси

• 113 859
  • 705
  •   1
Отговори
# 240
Тъкмо си получих маската Oleo Relax 500ml и се оказа, че не била най-хубавата, а имало и по-хубава от нея  ooooh!
Е нищо, аз ще остана верен почитател  на Kerastase  Mr. Green

# 241
Нали знаеш, че може да не ти хареса  Grinning Аз едва ли ще остана верен почитател на Shu Uemura, защото 76 лв мога да ги дам за маска, но ми е трудно да се примиря с мисълта, че една маска за коса 200 мл. струва толкова пари.

Чисто любопитство беше, аз също съм верен фен на Керастаз, но ми поомръзва да ползвам едно и също. Пък и  крайна сметка производителят е един и същ, и на един бог се кланям  Joy

Тоничка, благодаря ти    bouquet

# 242
  • Никога на земята...
 Здравейте  Wink
Извинявам се,че нахлувам в темата ви,но имам нужда от съвет.Преди това искам да благодаря на всички за мненията,защото съм научила много полезни неща от вас   bouquet
Накратко-блондинка съм,не се изрусявам с блондори,основно с проф. бои.Косатат ми е в сравнително добро състояние,защото полагам доста грижи за нея.
Фризьорката ми ме навива да започнем колагенова терапия за коса,от която се заздравявал косъмът/ако е накъсан/ и се стимулирал растежа на косата.Процедурата се състои в това-косата се маже с колагенова маска и след това се минава с един уред,който наподобява преса.Този уред отчита също колко ти е изтощена косата по скала от 1 до 10.По този начин самият косъм се заглажда и косата придобива блясък.
Та въпросът ми е дали някой си е правил такива терапии или е чувал за нещо подобно,тъй като самата процедура е скъпа и бих искала да знам поне дали има ефект.
Благодаря предварително на всички   bouquet

# 243
Anisia, сигурна ли си, че е имала предвид колагенова, а не кератинова? Защото описанието ти  звучи точно като на кератиновата, и като действие, и като изпълнение, а и колагена няма много отношение към косата...
Ако става въпрос за кератинова, да ефекта ще е такъв, трае между 3 и 6 месеца и се отмива, и трябва да ползваш специализирани продукти от същата линия за поддръжка. Също така, в момента в Канада и САЩ тези терапии са в процес да ги забранят, защото съдържат високи, необявени количества формалдехид и са токсични за организма. Потърси имаше и тема за това, няколко мацки бяха изказали положителни мнения (ако говориш за кератинова в крайна сметка и ако не те интересува здравето ти).

# 244
  Люляковa, ползвам ето това- http://edenallurebg.com/hair.html . Взимам го от дистрибуторката за София, която познавам лично. Мога да ти дам телефон ако те интересува. Аз освен за маска в корените го ползвам и за лицето и за заместване на кристалите на влажна коса. Втора опаковка ползвам и съм много доволна.

man4e1981, колко време ползваш маслото на khadi и колко често? Много ли е мазно? И от тази сайт ли го поръча?

Да, от този сайт го поръчах. Ползвам го вече две седмици и съм страшно доволна. Поне на моята коса маслото се отразява много добре, стана по жива и мека. Иначе съм с гъста, с дебел косъм и леко сухичка в краищата коса, но маслото наистина ми действа добре. Ползвам го два пъти в  седмицата.

# 245
Anisia, сигурна ли си, че е имала предвид колагенова, а не кератинова? Защото описанието ти  звучи точно като на кератиновата, и като действие, и като изпълнение, а и колагена няма много отношение към косата...
Ако става въпрос за кератинова, да ефекта ще е такъв, трае между 3 и 6 месеца и се отмива, и трябва да ползваш специализирани продукти от същата линия за поддръжка. Също така, в момента в Канада и САЩ тези терапии са в процес да ги забранят, защото съдържат високи, необявени количества формалдехид и са токсични за организма. Потърси имаше и тема за това, няколко мацки бяха изказали положителни мнения (ако говориш за кератинова в крайна сметка и ако не те интересува здравето ти).

И аз помислих, че става въпрос за кератинова терапия  Grinning

Четох, че забраняват бразилския кератин, заради наличието на формалдехид, който е силно токсичен и канцерогенен. Но мисля, че има и други марки, които не го съдържат

# 246
  • Никога на земята...

Люлякова   bouquet
Благодаря за бързия отговор.
Не съм сигурна всъщност,защото тя не ми обяснява много.
Само знам,че трябва да направя три курса по 7 процедури и междувременно да си купя от салона специални маски,които да си слагам на косата,докато почивам.Даже ми забрани да си слагам и дом.маски с масла през този период на косата.
Мисля,че се смесваха някакви разтвори-колаген с нещо друго.Терапията се води ултразвукова колагенова-мажи ме с нещо и на мокра коса ми минава косата с един уред.Много се чудя,защото нещо не ми вдъхва доверие..

# 247
  Anisia тази терапия звучи доста драстична мярка. Помисли дали наистина се нуждаеш от нея. Има толкова хубави продукти за които можеш да си дадеш парите...
  man4e1981 , благодаря за отговора. И аз ще го поръчам като ми свършат другите масла  Peace

# 248
  • Никога на земята...
 MissNellie   bouquet
Благодаря ти!
Интересува ме здравето ми-аз затова питам,защото не разбирам много и се доверявам.Малко подозрително ми се стори-толкова добър и бърз ефект,а и фризьорката ми много агресивно ми го предлагаше-едва ли не не искаше да ме боядисва,ако не ми направи поне няколко процедури.
Още един път ви благодаря за мненията,страхотни сте   bouquet

# 249
Здравейте  Wink
Извинявам се,че нахлувам в темата ви,но имам нужда от съвет.Преди това искам да благодаря на всички за мненията,защото съм научила много полезни неща от вас   bouquet
Накратко-блондинка съм,не се изрусявам с блондори,основно с проф. бои.Косатат ми е в сравнително добро състояние,защото полагам доста грижи за нея.
Фризьорката ми ме навива да започнем колагенова терапия за коса,от която се заздравявал косъмът/ако е накъсан/ и се стимулирал растежа на косата.Процедурата се състои в това-косата се маже с колагенова маска и след това се минава с един уред,който наподобява преса.Този уред отчита също колко ти е изтощена косата по скала от 1 до 10.По този начин самият косъм се заглажда и косата придобива блясък.
Та въпросът ми е дали някой си е правил такива терапии или е чувал за нещо подобно,тъй като самата процедура е скъпа и бих искала да знам поне дали има ефект.
Благодаря предварително на всички   bouquet
Утре ще ходя на нещо такова с преса , но не знам каква е маската ,която ще ми слагат.
Първо косата се измивала с пилинг шампоан  ,слага се маска и се минава кичур по кичур с тази преса .
Може и да не е същото ,но ще пиша утре подробности.

# 250
Iliana__ , според мен е точно кератиновата терапия.

Аз съм чела много положителни мнения за нея, но аз лично не бих се подложила на подобно нещо.

# 251

Аз съм чела много положителни мнения за нея, но аз лично не бих се подложила на подобно нещо.
Защо?

# 252

Защо?
Защото не е толкова безвредно, а и не случайно подобни процедури се спират.
MissNellie беше писала не веднъж по този въпрос.

Аз бях пуснала филмчета в темата за кератиновата терапия. Да косата, която показваха беше станала много хубава, но на каква цена.
Мен лично ме е страх.
За мен здравето ми е по-важно от красотата и съм на мнение, че мога да мина и без тази процедура.
На пазара има такова огромно разнообразие от маски, шампоани, масла, щадящи бои, че не си струва да прибягвам до тази крайност.
А и след това трябва да се използват специални шампоани и маски, а на мен това не ми допада.

# 253
B & C , а къде е тази тема?!/съжалявам пропуснала съм я/ newsm78

Сигурно си струва да се прочете за + и - за терапията , ако са разисквани там.
Защото така написано не ми става много ясно... реално риск за здравето има и от една боя ......

Моя позната си прави такава терапия и да , след това ползва специален шампоан / натурален /.

# 254
В темата, до колкото си спомням, май не се обсъждаше за плюсовете и минусите, но мога да се опитам да я намеря и ти сама да я погледнеш.
Ако търсиш по-подробна информация, то не търси във форума, а по чуждестранните сайтове.

Ето я темата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=542045.15

В България тази процедура не е много известна и хората няма голям опит с нея. Следователно и информацията, която може да се намери за нея на български език е оскъдна.

Общи условия

Активация на акаунт