Грижа за косата - 81 - място за всякакви въпроси

• 112 816
  • 705
  •   1
Отговори
# 600
Казах, че искам Билка, не Химия.......... Simple Smile
Все пак, ако някой може да отговори на въпросите ми, ще съм благодарна!!! Heart Eyes

Ето пробвай с тази билка:   Чемерика - суха билка

Начин на приготвяне: 1 супена лъжица от билката ври 5 минути в 250 грама оцет. Прецежда се. Получената отвара се втрива в корените на косата в продължение на една седмица веднъж дневно. След почивка от няколко дни, процедурата може да се повтори.

Опаковка: 40гр. суха билка в целофанов плик.

Внимание! Може да се използва само при косопад и пърхут.

ОТРОВНО! Само външно!

# 601

Ето пробвай с тази билка:   Чемерика - суха билка

Начин на приготвяне: 1 супена лъжица от билката ври 5 минути в 250 грама оцет. Прецежда се. Получената отвара се втрива в корените на косата в продължение на една седмица веднъж дневно. След почивка от няколко дни, процедурата може да се повтори.

Опаковка: 40гр. суха билка в целофанов плик.

Внимание! Може да се използва само при косопад и пърхут.

ОТРОВНО! Само външно!
[/quote]

Да,и аз съм чула много добри отзиви за чемериката като средство против косопад.
Но момичето каза,че няма косопад,а иска билка,която да ускори растежа на косата и.Така че едвали чемериката ще и е от полза.

# 602
Все пак, ако някой може да отговори на въпросите ми, ще съм благодарна!!! Heart Eyes

Ок, виж тези:  http://bobiito.cosmopolitan.bg/blogpost_5527_0.html

# 603
Нямам опит с корените от репей, но проверих в една книга за билките вкъщи и пише, че за външна употреба се приготвя така: 1 супена лъжица корени от репей се вари в 1/2 литър вода за 30 мин и после се прецежда. Не видях да пише, че е отровно, дори има рецепти за отвари за пиене. В интернет също има рецепти, например тук.
Предполагам, че може и с пулверизатор, ако ти е по-удобно, но все пак за всеки случай си пази очите като пръскаш.
Пробвала съм с отвара от корени на коприва, но резултата не беше кой знае колко впечатляващ.
Ако държиш да ползваш билки обаче имам една основна препоръка - по-добре си взимай от билкова аптека, а не от тези в кутийките от обикновените аптеки. Тези в билковите аптеки са по-пресни и с по-добро качество от пакетираните. Това е от личен опит. Ето тук пише къде има билкови аптеки в София
djona вече ти е препоръчала и чемерика. Аз мислех да ти препоръчам Себорал форте, той на практика е воден извлек от чемерика, не е химия. Ползвала съм го доста време против пърхут, но освен това се използва и против косопад и докато го ползвах косата ми растеше осезаемо по-бързо. Ако искаш можеш да пробваш и по рецептата да си приготвиш отвара вкъщи, но поне аз не бих се осмелила, чемериката е силно отровна.
lilence, не съм специалист, но смятам, че билките против косопад действат стимулиращо на косата и подпомагат и растежа. Нищо не и пречи да опита.

# 604
Да,Sellene,напълно съм съгласна с тебе,че билките подпомагат и растежа на косата.
Мога да го потвърдя от личен опит.
Откакто започнах да си мажа корените на косата с отварата от корени на коприва,зелена коприва,корени от репей и листа от розмарин,косата ми вече  не само,че капе по-малко,ами и расте по-бързо.
Това го забелязах понеже се боядисвам , и знам на колко време ми се налагаше да го правя преди и на колко сега.

# 605
  • Somewhere far away
МАлко ще ви наруша темата за билките, но силно ме интересува някоя от вас дали вече е ползвала тази серия на Пантен newsm78

http://1.bp.blogspot.com/_0XoBKek1QlI/TH5lG3190oI/AAAAAAAAAMs/uq … ditioner-Mist.jpg

Аз смятам да си взема спрея, въпреки че не очаквам чудеса, но поне това което пише ми грабва окото - без да утежнява, за мазна коса... все неща които се отнасят за мен! Party

# 606
Е, ходих на диагностиката на косата, оказа се, че съм претърпяла голям косопад, но миналата година. Освен това, което сама виждам, как косата ми расте на кичури, по целия скалп имам множество нова коса, която още дори не е пигментирана- косми бебета Simple Smile
Иначе, жената ми каза, че нямам нарушаване на косъма, въпреки химическото изправяне, благодарение на маските и липсата на сешоар и преси. Препоръча ми козметиката на Давинес /продава се по аптеките/ и конкретни продукти. Купих си от тях балсам за тъмно кафява и черна коса. Направо не мога да повярвам, никога не съм ползвала подобен продукт с такъв ефект от първия път- моята метла стана гладка и блестяща, с дълбока интензивност на цвета и мирише супер. Не съм очарована от парабените вътре /но повечето ми шампоани са с такива/ и от цената- 24лв с отстъпката от 10%, но май ще излезе инкономична. Взех си и един гел, който се маже в корена за стимулиране на растежа на новата коса. Рано е за него  да се каже, поне 1 месец ми трябва, но може да си взема и други неща на марката.

# 607
Modifite извинявай ако си писала по-напред, но къде ходи на диагностика и на каква цена ти я направиха?

# 608
   .... а ако някой знае къде в София правят диагностика, нека сподели. От отдавна искам да отида, но не знам къде предлагат. И ако може малко инфо за самата процедура  Simple Smile

# 609
И аз се интересувам от диагностиката и на каква цена е!
Искам да споделя на бързи4ко ,4е ми писна от меката ми коса.Даже и балсами не и слагам,камо ли кристали и тм подобни неща.Ако сложа балсам ,още по-късно на същия ден ще съм з акъпане ooooh!
Търся си някакъв термо продукт ,който да не ми я омекотява ,а втвърдява и бетонира (за преса и сешоар)

# 610
Тоничка, Ле мадмоазел беше описвала подробно в темата за проф. козметика, преди 2-3 теми може би, за София.

# 611
За диагностика съм ходила преди много години и не помня колко струваше, дори не помня къде точно ходих.....беше някакъв център в близост до хотел Плиска.  newsm78
Спомням си, че ми откъснаха няколко косъма и ги гледаха под микроскоп.  Simple Smile
Дори не си спомням какво ми бяха казали след тази диагностика.  Blush
Не знам, ако човек има пари, няма лошо да отиде на такава диагностика, но според мен е излишно. Ако един човек има проблем с косата, то се вижда и без микроскоп.  Mr. Green

allexa27, пробвала ли си протеинови продукти и ако да, то какви?

# 612
Да мазах се два пъти през 4 измивания с Deep fuel Redken.От него ми с еомазни жестоко косата и на другия ден е за миене. Thinking

# 613
Да мазах се два пъти през 4 измивания с Deep fuel Redken.От него ми с еомазни жестоко косата и на другия ден е за миене. Thinking

Много интересно  newsm78
За първи път чувам за жестоко омазняване на косата след подобен продукт.
Всички протеинови продукти пресушават и втвърдяват косата, а при теб е настъпило омазняване....странно.

# 614
И аз да се почеша по главата newsm78 как го ползва?

Общи условия

Активация на акаунт