Един въпрос към бивши пушачи или с половинка отказала цигарите

• 10 886
  • 106
  •   1
Отговори
# 15
  • до една звездичка
Не пушех общо 15 месеца - докато бях бременна и докато кърмех.
След това веднага се върнах към гадния навик, никога не е стоял въпроса за това, дали да ги откажа.
Но аз също пуша единствено на открито, никога - в къщи и, слава Богу, доста по-малко от преди.
А въпреки, че съм пушач, в одимена обстановка не мога да вирея - ресторанти, барове, кръчми, в които се пуши - няма ме там.

# 16
Chanel, Не се сърди,   и той не пуши вътре ама аз имам силно обоняние, дори като е пушил навън като влезе в стаята ми мирише на цигари. А цигарите си ги подбира, сега е на някакво кафяво Море, не миришат по принцип гадно, но си е цигара. Пък и на открито да пуши, дъхът му си е цигарен, дразни ме.
Как`Сийка, вярно е това за нетолерантните пушачи, винаги има някой приятел, който да предложи услужливо цигара, той така и пропуши, да прави компания на брат си, да не излиза да пуши сам, пък и от стреса покрай смъртта на свекъра ми, насъбра му се.
Аз пък имам приятелка, която като дойде на работата ми да ме види и правя по кафе и тя: "`Айде да пушим"  Rolling Eyes Хем знае, че вече не пуша, и винаги предлага цигара, уж да услужи, абе направо си е изкушаващо.
Но и аз съм бивша пушачка, и аз дори съм пушила на два три пъти по една цигара, но колкото да се убедя, че това не ми харесва, не изпитвам старото удоволствие от пушенето. При него е различно сякаш, затова и пуснах тема, да видя има ли и други като мен или като него. Той е от тия пушачи явно, дето спират временно и продължават да бленуват цигарата. Дори ми разказва, че сънува как пуши.  Crazy А на мен ми е напрво гадно да пуша и да дишам дим вече.
La Sombra ние и двамата ги спряхме точно с електронни цигари. После спряхме да пушим и електронните.

Hear Again точно там е работата, че ги отказахме заедно, ако бях само аз  щеше да е различно, пък то двамата - и се подкрепяхме взаимно и беше много лесно, а сега...

٠•● Dega ●•٠ ей това не разбирам, та ти си ги била отказала, как може да се предадеш след 15 месеца непушене, не се ли убеди калко е по - хубаво да не пушиш ?

ПП Аз си мисля също, че с пушенето си ме дразни точно защото съм бивш пушач, хем ми е гадна миризмата, хем ми е позната и ми напомня всички навици свързани с цигарата. Когато той пуши примерно сме навън на двора, аз започвам да се чудя къкво да си правя ръцете, усещам се че ги стискм една в друга, щото искат да държат нещо, абе изобщо възвръщам си стари мераци, дето бях решила, че съм преодоляла отдавна. И моята воля изпитва по тоя начин, щото засега ми е гадна миризмата на цигари, но знам че ако изпуша една кутия и няма да ми пречи вече, а ще ми хареса  Mr. Green

# 17
У дома пуша само аз,,ММ е непушач.Пуша само на терасата,обмислям варианта за ел.цигара,защото идва зима,а не ми се виси на студа.
Успях да не пуша 3 месеца, с Табекс, но пак започнах.

# 18
  • ...на безопасно
От април месец не пуша. Спрях ги с Табекс. Припушва ми се често,но държа фронта още. Никога не съм пушила у дома си. Излизах на терасата и на -20 градуса. Мисля, че ще ги откажа завинаги... Не съм от хората,които се из...рат на метеното. Особено като зная колко трудно ми е било.

# 19
  • до една звездичка
٠•● Dega ●•٠ ей това не разбирам, та ти си ги била отказала, как може да се предадеш след 15 месеца непушене, не се ли убеди калко е по - хубаво да не пушиш ?

Не.  Embarassed
За щастие, ги намалих доста. Сега една кутия ми стига за 5 дни.
Но си спомням, че когато запалих първата цигара след дългото въздържание, ми се стори че свърши прекалено бързо.  Laughing - толкова се бях затъжила.  Embarassed

# 20
Ох, и ти ли, Бруте ..  Laughing
Мъжа ми и той така: Много ми е хубаво, чак ми се припушва още една цигара почти веднага  Laughing

Аз пък точно когато трябваше да ги спра, не можах - докато бях бременна, после заради кърменето. И чак сега не пуша, когато вече всъщност е най - невредящо за детето, направо баси овцата съм..

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 13:37 от rosy_bosy

# 21
От април месец не пуша. Спрях ги с Табекс. Припушва ми се често,но държа фронта още. Никога не съм пушила у дома си. Излизах на терасата и на -20 градуса. Мисля, че ще ги откажа завинаги... Не съм от хората,които се из...рат на метеното. Особено като зная колко трудно ми е било.

Точно  Peace
Аз ей туй не разбирам, ще се мъча аз като грешен дявол, нали си спомнях как ми се щеше да вия срещу луната  Mr. Green А първия път събиране с приятели - пийване, хапване, а няма цигари, ау - мъка, и след тия мъки ще си е направо капитулация да пуша пак.
аз така го възприемам, но при мъжът ми явно не е така, а просто начин да си докаже, че може да ги спре и понеже го доказа, сега може пак да почне  ooooh!
И е убеден, че не е за постоянно, само малко ще попуши и ще спре пак.
И твърдеше, че само по няколко цигари, но вече пуши по кутия.
А вчера съм му изпрала кутията с цигарите в пералнята, заедно с горнището на анцунга, като съм отвикнала да ровя за запалки и цигари по джобовете...
И цяла вечер видях позабравените признаци на пушач, дето му се пуши, пък няма цигари, нервен, сприхав, ровичка за някакви останали цигари, ама пък не се даде и да отиде до денонощния на цигари.
Яд ме е също, че е убеден, че може да се контролира, а е видна, че не може.
Познавам пушачи, които могат и с една цигара на ден, и не им е усилие да се сдържат. Имам приятелка, която ги е спряла преди да я познавам дори, но от дъжд на вятър си запалва от моите цигари, ей тъй за кеф и компания, но това е веднъж на седмица, ей това е контролирано пушене, за кеф. Той обаче си става истински страстан пушач, както беше преди, и ме е яд че нищо не мога да направя, освен да му тънтоня на главата, което знам колко е дразнещо и гадно  Sad

# 22

Щом аз успях, ще успееш и ти.
Кураж! След време ще се убедиш колко е било лесно всъщност.  Grinning

# 23
  • ...на безопасно
rosy, логиката на мъжа ти не я разбирам...Да се подлагаш още веднъж на борба със зависимост защото веднъж вече си си доказал, че можеш.Това си е чист мазохизъм. На мен ми беше най-трудна борбата с навика, а не с никотиновия глад. А си бях сериозен пушач, направо наркомания, нищо че пушех най-леките цигарки. Табекса ми помогна определено много.

# 24
Ами аз доколкото схванах логиката му, той смята да попуши малко и като реши в един момент да ги спре, просто ще щракне с пръсти и ще ги е отказал, според него вече ще е лесно и щом веднъж е успял, вече ще му е супер лесно пак да спре.  Crazy
Аз пък съм на съвсем различен принцип, избявам цигарите, че и пушачите, изобщо изкушенията свързани с пушенето, точно щото не си вярвам дотолкова, че да съм сигурна, че никога няма да пропуша, затова и се налага малко контрол.
Беше ме страх изобщо да взема цигара в ръка първите няколко месеца, щото ще я запаля. Сега преди 2 седмици пуших 1 цигара - ами гадно ми беше, даже не я доизпуших и направо изпаднах във възторг, че ми е гадно, а не хубаво.
Но при него е някак различно явно  Thinking
пък по принцип аз бях по - страстната пушачка - кутия на ден и то силни цигари. Той малко по - скромно.

# 25
Не съм пушила единствено, докато бях бременна и кърмех. Най -странното е, че тогава всички пушачи ме дразнеха със своята нетолерантност
и ми миришеха неприятно, единственото изключение беше мъжът ми Laughing
У нас димим само на терасата и в градината.

# 26
Спрях цигарите преди 6 години, а мъжът ми - година преди мен. В периода, когато само аз пушех, го правех в кухнята и проветрявах постоянно или на терасата. Бях ги намалила до 3-4 цигари дневно, но все пак пушех. Май той мърмореше, но вече не помня. И то мърмореше не толкова заради миризмата, а заради здравето ми. Истината е, че сега не мога да си представя как в къщи е било задимено, миришело е на цигари и т.н. 

# 27
Явно не му е дошъл моментът на човека. Помоли го да не пуши пред теб.  За дъха - аз винаги имам в чантата бонбонки.
Спирала съм ги и не ми е пречело, че другите пушат.  Но после постепенно - по цигара, две и айде пак. Като в началото, за срам, точно така постъпвам - дай една цигара. 

# 28
Преди да спра цигарите окончателно на няколко пъти спирах за по 6-8-10 месеца. Мъжът ми никога не е пушел и честно от сегашна гледна точка направо се чудя как ме е търпял. Такава смрад, сега ми се повръща - съвсем буквално - от пушач.
А причината да пропушвам - я сесия, я защото се карахме (тогава още гаджета), я .... просто ей така - днес да дръпна, утре цигара ... подлъгваха ме  Laughing
Сега ако мъжът ми вземе да пропуши сигурно ще имаме голям проблем. На твое място бих поговорила откровено и може да се опита да спре отново - нали има разни никотинови лепенки, дъвки...
Сега дори като мина навън покрай пушач ми става неприятно, в заведение повече търпя... но пък после всичко с което съм била облечена го пращам директно в пералнята.

# 29
  • София
Преди да спра цигарите окончателно на няколко пъти спирах за по 6-8-10 месеца. Мъжът ми никога не е пушел и честно от сегашна гледна точка направо се чудя как ме е търпял. Такава смрад, сега ми се повръща - съвсем буквално - от пушач.

И аз така  Peace Е чак да ми се повръща - не (не обичам бившите пушачи като почнат да се превземат колко им мирише, как им се гади, как се задушават), но определено се чудя как не ми е правил забележка толкова години, че смърдя на пепелник, хем той никога не е пушил. На мен като ми се върна обонянието, разбрах колко се омирисват дрехите. Преди не ми е правило впечатление.

Общи условия

Активация на акаунт