Един въпрос към бивши пушачи или с половинка отказала цигарите

• 10 882
  • 106
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Язък ви за поздравленията, момичета, за това колко съм борбена и т.н.  Tired
Пропуших. От около 3 седмици пуша по 10-тина цигари, ама баш си пуша, мъжът ми също.
Мамка му. Надявам се пак да ни дойде музата и да ги спрем. Убедих се обаче, че поединично няма да е, взаимно си влияем и е трудно единия да пуши, другия не.

Пуши си... и на мен ми се пуши време от време...

# 91
Уф болна тема ни е това .Моят ги спря ,вече 1 година не пуши,аз нещо този път не мога.Преди ги спирах за по 8-9 месецеа EmbarassedСамо вика за тези цигари,ама и аз съм инат не искам да ги спирам Mr. GreenСега бил сезона  да се спират по неговите думи,ще пробвам ама не съм се настроила.Не е добре ако единият е непушач. Peace

# 92
  • София
Аз чак сега разбирам моичкият непушач... Laughing как му бе с мен Whistling

# 93
Спрях цигарите преди повече от 3 години, а мъжът ми преди 1 година. Но той издържа само няколко месеца и отново пропуши. Разбрахме се, обаче да спазва някои правила, за да не пречи на децата и мен.

1. Не се пуши вкъщи / нито той, нито гости /
2. Не пуши, когато сме заедно.

Общо взето пуши само, когато е на работа и през останалото време не му пречи да не пуши.

# 94
  • София
Преди години пушех, имах ли  с малко свободно време сядах и почвах цигарите една след друга.
Хубавото беше, че не можех да пуша докато работя.
Един ден се ядосах на себе си, че съм изпаднала в такава зависимост и реших да ги спра.
Не можах като другите от раз.
Спрях да си купувам цигари, като изпросвах на кафето по някоя цигарка от приятели. Да не изглеждам като циганка аз черпех кафе и така удържах около месец-два. След това вече не пушех.
Понякога през по-нервни периоди си купувах по една кутия, но повече не си позволявах. И най-важното, за да не изпадна пак в зависимост никога не си позволявах да пуша в къщи. До преди две години пушех по 2-3 цигари като излизах на кафе с приятели, но можех и без тях. От както разбрах, че съм бременна, не съм сложила цигара в устата.

# 95
Бях ги отказала за около 2 години. Пропуших - от нерви. Tired
Мъжът ми не пуши и се дразни.

# 96
скоро ще станат 7 години откакто не пуша....мм дааа супер ми е  Sunglasses
последно като пушех,Виктори струаха 1.60..толкова много ми се струваше, а сега не ви е лесно ....

# 97
Беше ми толкова спокойно и хубаво като не пушех  Wink
А ето вчера ходих у майка ми и на тръгване съм си забравила цигарите, вечерта към 6ч. се усетих, че ми няма цигарите, а детето с температура вкъщи, никъде не мога да мърдам, мъжът ми на работа, ще закъснее, ей истерясах до 10 ч. докато ми донесе цигари, запалих цигара и си казах, че съм най - голямата глупачка, че се оставям едни цигари да ми контролират живота  ooooh!
Опитах преди няколко седмици пак с електронната, както първия път отказах цигарите /2-3 месеца пуших електронна и намалях никотина, докато накрая пушех само пълнеж, без никотин, накрая спрях и електрониката да пуша и продължи 8-9 месеца непушачеството ми/, но нещо не ми се получава както тогава, пуша я, пък не ми идва на място, гадост  Tired

mustaine, много е скъпо вече да се пуши - по 2 кутии на ден за двама ни - 280 лв. месечно са  #Crazy С електронната поне разхода след първоначалната покупка е максимум 50 лв.

# 98
Отказахме ги с мъжа ми заедно- миналата година на 1ви Април.  Сега вече смея да твърдя, че това е едно от най-хубавите неща, които сме правили за себе си.
Преди това, и двамата сме пушили поне 10 години, той -може би повече. Аз ги спирах, докато бях бременна, но той си пушеше, и като спрях да кърмя, това беше първото нещо, което захапах  ooooh! ...да ми се неначуди човек!

Роси, това и мен страшно много ме е дразнило, да се чувствам като наркоман без доза, чиста абстиненция .. Вдигала съм зверски скандали на мъжа ми, защото ми е отнасял кутията  ooooh! Сега се чудя сама на себе си, но се радвам, че приключих.

# 99
Браво на теб и на съпругът ти  Peace
Преди няколко дни видях сина ми как си е взел една цигара от кутията ми и си я сложил между малките пръстчета, както се държи цигара и я "тръска" в пепелника и весело ми се усмихва като ми вика: "Мамо, виж, аз пуФа"  Confused И направо ми се приплака Tired
Боже, на какво учим детето си. С мъжът ми говорихме и решихме - от понеделник без цигари, ще видим докъде ще я докараме  Tired

# 100
Много старателно криех цигарите, да не ги изядат. И те го правеха същото със солети.  Дъщеря ми не пуши, синът ги отказа.

# 101
Спрях цигарите за около 3 години. Миналата година пропуших. Е, силно казано пропуших, но палех от време на време, демек - купувах си цигари. Преди два месеца ги спрях отново. Силно се надявам да е завинаги. Дори и като пушач не понасях задимени помещения и вмирисани дрехи. Вкъщи всички пушат като комини и навсякъде мирише, не ми е приятно, но когато заживея в собствена къща, ще се постарая да има правила в това отношение. Мъжът ми като пуши, задължително се отваря прозорец - зиме, лете, няма значение. Другите започнаха и те да се съобразяват, т.е. да проветряват, защото няколко пушачи, които ни идваха на гости, намекнаха, че дори за тях атмосферата не е приятна, да не говорим за едно дете.

# 102
  • Варна
Аз никога не съм пушила. Когато се запознах с бъдещия ми съпруг, той пушеше по 2 кутии Ротманс плочка /силни цигари казват/. След година заживяхме заедно. Изгоних го да пуши на балкона, след всяка цигара го карах да си мие зъбите, понеже миришеше ужасно.
Според мен, на него му писна и не издържа на непрекъснатото миене Simple Smile СПря да пуши отведнъж. Загаси последната си цигара на рождения си ден и оттогава, вече 14г не е пушил.

# 103
РОСИ БОСИ нека да кажа и аз по темата-
та значи обожавах пушенето-имахме трудности в семейството -безпаричия и  гаден баща и т.н и от проблемите на които не можех да издържам потърсих утеха в цигарите -така се чувствах голяма и самостоятелна -някак си те ме деляха от семейството и проблемите...та от 16 годишна пропуших и така откарах до 23-години когато забременях !до тогава мъжа ми -непушач направо му беше отвратително да пуша в леглото и около него а аз не го разбирах...
и така като забременях казах и КРАЙ -да не тровя детето !от тогава10 години не пуша !чувствам се отлично и най-вече от това че не давам пари-винаги си представям какво си позволяваме от "спестените "пари и се кефя страхотно!
НО !има моменти когато страшно ми се допушва и само силата на тези 10 години и тази радост от недаването на пари ме спира ....отделно насън не ми се смейте но вече толкова години пуша насън като ненормална и все в ръката ми са по около най-малко 20бр фаса  наведнъж и като всмукна.....е няма такъв кеф....не знам какво е това нещо -още сънувам...някаква страшна зависимост която ми е още в главата -представяте ли си!
 и не на последно място искам да кажа че много помага половинката да  непушач...иначе нямаше да стане работата...просто се изкушаваш...
успех на тези които се опитват да откажат-много е хубаво да не пушиш!!!

# 104
Не пушех откакто забременях и наскоро пропуших пак и то се залъгах с електронна цигара уж за кеф а тя ме пристрасти наново към никотина. Освен това ми писна да ми обясняват колко съм напълняла, миналата година бях на диета и без цигари че кърмех е изкукуригах направо, а цигарите определено поддържат минус няколко килца и убиват апетита и не на последно място  ми е удоволствие по няколко цигари на ден.

Общи условия

Активация на акаунт