Коледни пости

  • 50 339
  • 525
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: X
На мен не ми е проблем постенето засега...и без това у нас се яде месо 1-2 пъти седмично.
Сега просто го пропускам...но мъжете си ядат.
И у нас има много празници ,на 27.11 . синът ми има РД,на 15.12-свекървата,на 17.12. имаме годишнина...   Mr. Green
Ще караме на риба тогава.
За днес ще правя спаначена супа с моркови.

# 46
  • Мнения: 87
Добро утро  Party Алегрина Мактубиан  добре дошла  Hug megan79 няма проблеми ще ги пробвам и аз сиг. в петък и ще кажа резултата,за секса и моят казва същото Joy..днес мисля да съм на постни палачинки,печени картофи(най-накрая),плодове и леща,че още имам  Joy ,..
Лек ден на всички Hug

# 47
  • Мнения: 184
Записвам се тук  Hug
Искам да ви питам найстина ли олио се позволява само в сряда и петък?Нещо май се обърках вече  newsm12
Аз вчера ядох 1 мекица за закуска,1 вафла и 1 банан за обяд и на вечеря ометох 1 и полувина купа боб с 3 филии препечен хляб.Вечер просто имам вълчи глад  eat

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 10:11 от kati4ka

# 48
  • Мнения: 1 559
Нещо не ми се слепнаха бисквитите(предимно от ядки,сушени плодове,мед,сусамово олио)Станаха много ронливи,дали да не пробвам да ги пъхна в хладилника,дали няма да стегнат повечко ???? newsm78

# 49
  • София
  • Мнения: 8 487
Нещо не ми се слепнаха бисквитите(предимно от ядки,сушени плодове,мед,сусамово олио)Станаха много ронливи,дали да не пробвам да ги пъхна в хладилника,дали няма да стегнат повечко ???? newsm78


Едва ли ще стегнат в хладилника. Впрочем от тези съставки, коя точно се очаква да слепи консистенцията.

# 50
  • София
  • Мнения: 7 463
Предполагам, че се слепват от меда. Може би е трябвало да е малко повечко.

# 51
  • Мнения: 310
Жуба_Лина, Алегрина Мактубиан  добре дошли в темата  Simple Smile
kati4ka  добре дошла и на теб, олиото е позволено пред целите пости.
megan79 защо не им добавиш брашно и ако се наложи още мед и да ги запечеш?
Сега ще пиша на някой модератор да събере двете теми.

# 52
  • Мнения: 4 712
Нещо не ми се слепнаха бисквитите(предимно от ядки,сушени плодове,мед,сусамово олио)Станаха много ронливи,дали да не пробвам да ги пъхна в хладилника,дали няма да стегнат повечко ???? newsm78


От моя скромен опит - сбъркала си със сусамовото олио, трябваше да сложиш сусамов тахан.
Вариациите са безбройни на тези бисквити, а според мен е по-удачно да ги правиш на бонбони - аз слагам, както ми дойде на момента - кокосови стърготини, пшеничен зародиш, смлени бадеми, смлян микс от ядки и боровинки, смляно мюсли, смляно ленено семе, сухите съставки ги споявам с мед и сусамов тахан или с агаве и сусамов тахан, овалвам в кокос накрая.
Да ви кажа под секрет, в момента направо греба от буркана Laughing, снощи си направих с мюсли, което даже и не смлях.

Разгледай форумите с вегански рецепти - там има много хубави неща!

Аз не си спомням вчера в коя от двете теми се коментираха овесените ядки и аз търсейки постна рецепта за бисквити, попаднах на кюфтета от овесени ядки
Необходими продукти:1 ч.чаша овесени ядки, ½ ч.чаша вряща вода /бульон/, 3 – 4 гъби пресни печурки, 1 среден картоф, 1 стрък пресен лук, 1-2 скилидки чесън, черен пипер, кимион, инд. орехче, сол – на вкус
Начин на приготвяне:
Заливат се овесените ядки с водата, покриват се и оставят около 20 мин. да я поемат. Картофът се обелва и настъргва /суров/ на ситно ренде. Лука и гъбите се нарязват на дребно. Чесъна се пресова и всичко се обединява; овкусява се с подправките.
От получената смес – /при мен се получи  гъста/ се оформят кюфтенца. Могат директно да се изпържат. Аз ги панирах в овкусена смес от галета и царевичен грис – едните, а другите -  след леко навлажняване и в сусам.
Пържат се в загрято олио до леко зачервяване, обръщат се – и тази страна  до леко зачервяване, след което на по-слаб огън – до готовност /около 5 мин./. Отцеждат се върху домакинска хартия.

Коментар от мен - аз ги пекох, във вид на плоски питчици, във фурна от рода на Флейвър Уейв Турбо Оувън. Сместа е много жадна за олио, така че не е препоръчително да се пържат, поне според мен. Аз награбих от шкафа две комбинирани подправки - за скара и за картофи с чесън, така че импровизациите многобройни.
Едвам ги опитах, детето ги нападна и ги изяде почти всичките. Тези кюфтета влизат с отскок в кухнята на моето семейство.
Моля ви, няма ли да обединим двете теми!

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 11:55 от evhen

# 53
  • София
  • Мнения: 210
Здравейте.

И на мен хич не ми липсва месото. Само сирене ми се дояжда от време на време. В момента готвя Чушки, пълнени с ориз. Снощи излизах и изкарах вечерта на чай. Нито алкохол ми се пиеше, нито пилешки сърца ми се ядяха (всички си поръчаха пилешки сърца Crazy)

# 54
  • до една звездичка
  • Мнения: 1 892
И аз постя за пръв път.
Нещото, което ми липсва най-много е сиренето.
Ще ми се да почерпя идеи от вас.
 Peace

# 55
  • Мнения: 355
 Здравейте!  Hug
Вчера се опитах да панирам карфиол по една рецепта от тук. Да, само, че съм готвач без усет и подмених по мое усмотрение царевичното брашно с галета. Панировката се лепеше по мен, по плота, по лъжицата, накрая и по тигана, но не и по карфиола. Взех да я оформям с пръсти, но съм си и пишман ваятел, та и това не стана съвсем. Чудех се на сместта, която се клокочеше на котлона, а мъжът ми ме пита "ти соева кайма ли правиш". Накрая ядох трахана с карфиол и вегета, и доказах поне на себе си, че така не се панира карфиол.  Laughing hahaha hahaha
За протокола днес зелеви сърми и печени чушки. За вечеря ще ближа рани, след снощния си неуспех. Може да сваря някой друг кестен.

# 56
  • под дъгата
  • Мнения: 89
Абе Мишеее, голямо мазане е паднало! Joy Аз пуснах рецептата за тази панировка EmbarassedНяма как да стане с галета кашата,която се получава с брашното.
Оригиналната рецепта(от Герган75,има я в темата за великденските пости май) е 7 с.л. брашно(бяло),пикантина и чесън на прах,добавя се малко вода -да стане гъста каша.1 буркан зелен фасул се отцежда и се изсипва в кашата и се разбърка..Взема се с лъжица и се панира. Аз изпробвах с карфиол и вместо бяло сложих царевично брашно,че по-ми харесва и за това така я написах.А ти съвсем си я модифицирала Joy Дано абстрахирайки се от вида на карфиола ти е било вкусно  Hug

# 57
  • до една звездичка
  • Мнения: 1 892
Я да задам аз един въпрос на невежа: ( Embarassed) - може ли по време на пости да се яде маргарин? Да се маже, по-скоро?  Wink

# 58
  • под дъгата
  • Мнения: 89
Я да задам аз един въпрос на невежа: ( Embarassed) - може ли по време на пости да се яде маргарин? Да се маже, по-скоро?  Wink
Да,може,но не всички са постни.Виж по-назад в темата Бразилка беше дала подробно инфо за постните маргарини.
Допис -заповядай http://brazilka.blogspot.com/2009/12/100.html

# 59
  • до една звездичка
  • Мнения: 1 892
Много благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт