Коледно настроение! - 2

• 118 906
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
Много хубави украси сте направили,незнам зали ще успея да са толкова хубави като вашите,но пък е важна идеята , желанието и настроението което създаван,аромата който се носи...,мечтите,които създават.......Подготовката за един празник,за едно събитие понякога е по вълнувща от самото събитие Simple Smile
Опекох линцерите,в кутия с парченце ябълка са,по ваш съвет,за да омекнат,снощи замесих за ванилените кравайчета,лепнеше ми сякаш тестото,така ли трябва да бъде?
gushanka,как си направила,от какво елхичката,която видях в снимките ти?

# 541
  • Силистра
Фантазия, благодаря, ще пробвам пък дано стане, после ще докладвам   bouquet

# 542
Да ви се оплача, че вчера всичко, което захванах да правя е провал. Макар, че сладките съм ги правила и преди...какво обърках не знам, но на вид не са много добри...на вкус стават. Като украсявам ще покажа.
Пете, много сладки снежковци Simple Smile
окич, много апетитно изглеждат тия сладки Simple Smile

# 543
  • София
petia_tag, чудесни са!!!

Iggiberry, ако ти харесва ароматът на коняк, давай с него. Но ако решиш да продължиш с ром, мисля, че не е фатално, че си напръскала първо с коняк. Има още доста алокохол да сложиш  Wink
За меденките - слад като опитахме Меденките на Джули, в наш'та къща други не се признават  Peace

Смощи ме подсетиха за 12 days of cookies, но само някакви стари рецепти виждам тази година. А бях убедена, е почват новите на 1 дек.  Thinking

# 544
  • София
Момичета ,имам бързо питане относно меденките на Джули.В рецептата пише ,че трябват 2 яйца и 2 жълтъка.Въпроса ми е целите яйца в тестото ли се слагат или са предвидени за намазване след изпичане?Т.е колко яйца да метна в хлебопекарната ,та да почва да бърка? Simple Smile
Не много навреме се включвам,но сега видях питането.И двете се слагат в тестото,а останалите 2 белтъка могат да послужат за бялата глазура. Peace

# 545
  • Бургас
Извинявам се ако вече е обсъждано,можете ли да ми кажете дали мога да направя капучиновите звезди с пакетчета капучино в които има захар?Не можах да намеря капучино без захар.

# 546
  • Варна
Оки4, мерси. Фантазия, а със щолена ти какво стана? Нали и твоят не щеше да втасва?
Петя, благодаря. Аз нещо съм пропуснала за турската мая, четох темата наведнъж и ей на - изтървала съм. А купувах една суха турска и много ме издъни. Та нека само уточня - Yuva ли е турската? И страхотни снежковци!
Аз все пак да си кажа и покажа: в крайна сметка няма да го пиша пълен провал. Прегоря, факт, но пък защо веднъж на година, но точно снощи детенце да не полудее баш когато пека ... Но и моята фурна явно е по-силна, защото като време е по рецептата все пак.  Не е фатално в крайна сметка. На вкус си е добре, не устисках аз и ръфнах едно парченце. Предполагам, че по-втасал щеше да е по-добре и по-пухкав, но тази година така. Отивам да дописвам лични бележки в рецептата и догодина - на поправка Simple Smile А корите дали омекват като постои или да им търся някакви магии? Ето и две неаранжирани тъмни снимки, по-красиви като спретна и другите хубости и ми мине яда Simple Smile  

Лучката, аз миналата година също не намерих - нямаше проблем. Количеството е минимално, а ако искаш намали с една идея другата захар.

# 547
Извинявам се ако вече е обсъждано,можете ли да ми кажете дали мога да направя капучиновите звезди с пакетчета капучино в които има захар?Не можах да намеря капучино без захар.
Някой беше писал по-напед, че взима от кафенцето 2 в 1.

Аз пък друго се чудя, от две години прява рохличките, ама много ми се чупят и трудно ги оформям  Blush.
Дали би могло да се шприцоват?

# 548
  • София
luchkata, да, капучиното със захар (май без захар няма от пакетираните). Избери, което най-много ти харесва на вкус.

# 549
  • Бургас
Момичета,изтеглих си книжката,има страхотни рецепти!
http://www.oetker-promo.bg/christmas/#/droetker
Харесах си някои.
Толкова много сладки съм запланувала да правя,че у дома ще стане сладкарска работилница  Blush

# 550
  • В светлината на слънцето
Имам въпрос за меденките на Джули. Може би Наталина ще помогне. Дали бих могла да ползвам вместо подправките за меденки готовка подправка за gluhwein, че имам такава под ръка? newsm78 Или ще дойде твърде силно като аромат. Thinking

# 551
  • Czech Republic
Някой беше писал по-напед, че взима от кафенцето 2 в 1.

Аз пък друго се чудя, от две години прява рохличките, ама много ми се чупят и трудно ги оформям  Blush.
Дали би могло да се шприцоват?

Сигурно ги правиш много тънки. Няма да станат шприцовани - тестото е сравнително меко. Нали го слагаш в хладилника за да се стегне? Просто отчупвай парче и действай с него а останалото в хладилника, докато не свършиш това. Погледни в албума ми, там са показани стъпка по стъпка, може и да ти помогне - http://natalyna.multiply.com/photos/album/41/Christmas_2008

danip и аз не съм забелязала питането ти, извинявам се!
Може би е добре дамите които питат, да подчертават въпросите в червено, за да бъдат забелязани по-бързо. newsm78

Бyxта щолена иглежда чудесно!
Аз традиционно си правя за Коледа козунак (тук даже се му казва нещо като коледник) с орехи и стафиди, та не ми се бърка и щолен...

Петя, страхотно си украсила меденките тази година. Аз опекох една доза, която поради липса на време не бях почнала да украсявам и вече почти липсва (децата я подхванаха и уж по малко, но са останали там десетина меденки), така че със сигурност скоро ще правя пак:)

А сега виждам въпроса ти  lulumba. Ами мисля, че ще стане. Мисля, че подправките са горе-долу същите - канела, карамфил, лимонова кора. Може да прибавиш и джинджифил. Дали ще е силно, ще трябва да прецениш сама, сложи лъжичка и виж дали се чувства аромата на подправката, ако ти се струва достатъчно просто не слагай повече. Hug

# 552
  • В светлината на слънцето
Наталина, Hug Подправките са горе-долу същите. В тези за виното обаче са малко повече - има джинджифил, има и звезден анасон и други някакви, които ми бяха абсолютно непознати. Общо-взето са към десетина съставките. Ще пробвам, надявам се да се получи. Peace

# 553
Най-сетне имам малко повече време, та да попиша и аз:
Току-що замесих три дози ванилени кравайчета  Mr. Green Може би е по-точно да кажа, че машината за хляб ги замеси и точно това искам да се похваля - става чудно и много бързо с нея - разбира се, въобще не я оставям на някаква програма да седи, пускам програмата за тесто, даже и на отворен капак я държах, за да мога хем да гледам какво става, хем да не става много топло вътре (нали джема писа, че маслото много ще се втечни иначе) - не засякох точно колко време отне, но беше много малко - докато успея да измеря за следващата доза брашното и нишестето и вече беше време да го вадя - то се обърка хубаво и се вдигна над перките и те всъщност от един момент нататък нищо не бъркаха - тогава го извадих, съвсем малко го доомесих на ръка - по-точно го дооформих и сега седят три топки в хладилника. Който реши да пробва, само да внимава дали няма pre-heat на програмата - моята няма, но съм виждала машини имат - и тогава ще се сгрее маслото и може би няма да стане нищо.
Въпросът ми е - нали нищо няма да стане, ако ги пека утре сутрин - защото те са прележали повече от една нощ?
След този голям успех за мен (защото освен, че ме мързи, и спестих доста време, смятам) мисля всичко да бъркам там -и линцеровите, и меденките.
Иначе се радвам, че сте правили бисквитите на Петя Щифлер - аз хем пуснах рецептата и все не ми остава време да стигна до нея.
Ето и от мен две снимки - на ябълковите желирани бонбони (станаха добре като вид, ама нещо ми идват много сладки, и вкъщи нещо никой не ги яде) и на едни фалшиви рафаело - по рецептата на Luchkata. Хартийки за тях - благодарение на Джема   bouquet

# 554
  • ГОре на черешата...
Сумергърл, страхотни бонбони Peace!
Да желетата са доста сладички, но не съм сигурна какво ще се получи ако се намали захарта на половина...

Общи условия

Активация на акаунт