АПРИЛските деца станаха на ПЕТ лета!

• 63 747
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Раче, честито прохождане на Веси! Да стъпя смело и безаварийно, все по верни пътеки! Heart Eyes

Смини, струва ми се, че Пленум ще има - много желаещи се отзоваха, но явно е много рано да се коментира и резервира конкретно място. Wink

Някой каза, че априлчетата имат мини юбилей тази година - верно, не се бях замисляла! Party

Хубав ден, дами!
Hug

# 436
И според мен също е малко рано още. Нека минат гриповете и страшния студ.

Вени, има едно упражнение за отпушване на уши - запушваш носа с два пръста, като устата е затворена. Правиш опит да издишаш. След това отпушваш носа и преглъщаш - може да чуеш пропукване, това е добре. Така тъпанчетата се раздвижват и налягането се уравновесява. Миналата година бях с такъв проблем на едното ухо. Тогава ходих на лекар уши-нос-гърло и тя ми обясни, че по принцип ушните канали са много тънки даже и при възрастните и може да се запушат и от най-лека хрема или неправилно издухване на носа. Каква е причината няма значение, важното е да се вземат мерки навреме. В моя случай имаше съмнение за алергия и затова ми изписа само антихистамини и ми показа това упражнение.

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 09:06 от Шлябада

# 437
  • София
Честито прохождане на Весенцето! Hug

# 438
  • София
Мерси, Юлче, ще опитаме с този метод.

# 439
  • София
Честити ходещи крачета на Весето и от нас!

Аз съм с ясленски тревоги. Днес Влади ще спи за първи път там и сега само го мисля маминия лигльо как се чуди какво му се случва. Confused

Соня си е вкъщи, ухото и мина, ще видим докога. Вчера минах през градината й, имало много болни и са сборни групите. Дано другата седмица вече всичко е нормално.

И да питам нещо - на какви възглавници спят децата ви? Соня спи на една много малка и тънка, но вече мисля, че е време за някоя истинска възглавница. Въпреки, че тя е свикнала на ниска, но мисля, че за позата на врата не е подходящо вече. И кажете в кои магазини да търся, нали има някакви против акари и т.н.

# 440
Рени,

аз тази есен, когато дойде голямото легло на Милена, бях пред избор на възглавница. Питах педиатърката, каза ми на всяка цена да взема детска. Нашата е с размери като за възрастни (80Х80 са тук) но е страшно ниска. Същност, ето тази е: http://www.mytoys.de/Zöllner-Kopfkissen-Basic-80-x-80-cm/K& … a06.03.02/2080678

# 441
Рени, да кажеш после как се е държал Влади  Hug
Альо спи на една възглавничка 50/70 см, но е много ниска, 2 пръста я има, я няма. Ако се примъкне при мен да легне - спи без  Peace

# 442
  • София
Да, тази е наистина доста тъничка.
Не се ли изкривява така вратлето, чух някъде, че с растежа трябва да се взима по-висока възглавица, която да обере разстоянието м/у рамото и врата. Thinking

# 443
Рени явно не, щом се препоръчва толкова ниска възглавница  Thinking

# 444
Рени, а и в градините до 6-7 г спят без възглавници все пак  Thinking

# 445
Честити ходещи крачета на Веси  Heart Eyes.

Ние лекуваме втори вирус, първият беше три седмици с кашлицата, тъкмо Ема се оправи, една седмица на градина и я удари в ухото. Такъв бил другият вирус  ooooh!. Капя Тобрадекс в ушите и носа, това са ни изписали. Иначе нищо и няма , само където пет дена вдига висока температура. Като ви чета и вас , май наистина с това си е характерен.

Ема от много малка си спи на пухена възглавница, не много висока , но не и детска, тя сама си я поиска. Сега и Нора вече спи на такава, дърпа нашите и си спи екстра на тях. Не знам дали са подходящи, но пък си мисля ,ч е щом си ги търсят , значи им е удобно. Не съм се сетила да я питам за ДГ какви са.

Рени, после да кажеш как е минало.

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 21:18 от Mayflower

# 446
  • София
Давид спи на 4 детски възгавнички едновременно-2 тънки и 2 малко по-големи и той си ги наглася, както му е удобно. Rolling Eyes

# 447
  • София
Ето, казвам: Simple Smile Добре е бил, спал е, спокоен. Не знам подробности, че мъжа ми го взима, че аз бях на зъболекар. Тръгнала съм д аси приведа зъбите в ред преди д атръгна на работа.
В петък ще ми вадят мъдрец- от сега ме е страх. Rolling Eyes

Соня обича д аспи на ниско или без възглавница, но Влади хем е по-малък хем имам чувството, че му липсва възглавница. Може би заради неговите постоянни хреми и сливици спи във всякакви причудливи пози и добре му с еотразва повдигнатото положение.

# 448
  • София
Мати спи от една година на висока възглавница поради наставленията на един УНГ, който твърдеше, че имал рифлукс. Под висока имам предвид нормална, всъшност, не детска.

# 449
  • София
Честито прохождане на Весето!  Hug

Реа спи на нормална възглавница (не детска), но по-ниска... Може би заради мен, аз винаги избирам малко по-ниски, така ми е по-удобно.

Понеже не мога да се концентрирам... има ли вече предпочитани предложения относно пленума? Много ми се иска да се организираме тази година... на мен обаче главичката ми е пълна с какво ли не, така че освен с желание и присъствие не мога да се включа с организация  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт