АПРИЛските деца станаха на ПЕТ лета!

• 64 072
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Нуни, доколкото знам ранното поникване на млечните зъби води до ранно падане и поникване на постоянните. Така ми обясни една зъболекарка навремето, когато на Лора не и беше поникнал нито едни зъб до 10 месечна възраст. Каза, че късното поникване води само и единствено до по-късно падане. От нейните връсници на деца, чиито млечни са започнали да излизат на 4 месеца, съответно им паднаха рано. Вашите кога започнаха да излизат?

Лошото при ранното падане на млечните и поникване на постоянните е, че устата не е достатъчно голяма още да ги побере. Защото зъбите, които излизат са си като на възрастен големи.

# 616
Благодаря още един път!

Нуни, нали зълва ми е детски зъболекар, каза че през последните години възрастта за падане на първото зъбче пада. Наши наборки вече са с паднали зъбчета. Познато момиченце на 6 пък е със сменени 4 предни зъбчета.

# 617
Значи имаме шанс до година-две да се отървем от млечните зъби, които на ТОни са силно развалени и не можеха да ми помогнат зъбарите. Този месец ще го заведа при моят стоматолог, за да види дали не може да ги мине със среброто, само и само да изкарат така до падането. Confused

# 618
  • София
Аги, до година - две може да започне, но ще приключи към 11 година, че и по-нататък. Не съм сигурна Лора дали е сменила всичко. А най-задните зъби - кътниците са постоянни. Така че ги мажете със силант, за да се поопазат възможно най-дълго здрави.

# 619
Вени, само лека поправка -всички зъби на наборчетата ни в момента ще се сменят  Peace
ИЗрично съм питала, защото на Алекс са много зле също

# 620
  • София
Смин, така е, още го нямат първия постоянен, но скоро ще се сдобият.Аз по скоро исках да кажа, че не всички зъби се сменят, когато се започне, не толкова, че в момента имат вече постоянни.

А, ето намерих една хубава схема : http://www.smilesart.com/teeth-eruption

# 621
Попиах и четох за силанта - слага се на постоянните зъби. Тези, млечните, ги минават със сребро все още. На Тони не му се появиха кариеси отгоре, а странично, шиечни, и между зубите, което прави невъзможно сега да се лекуват с пломби  Sad Ще го водя най-скоро да му ги почистят, колкото може и да ги минат с чернилката, нищо, че ще е като зъбата акула, все пак да му седят така, а да не се налага да се умъртвяват или вадят, знам ли и аз какво ги правят като се скапят съвсем. newsm78

# 622
Аги, не са страшни толкова тези кариеси  Peace.  Зълва ми ги нарича 'хронични' и е важното, че не ги боли. Където може - слага пломби, ще чакаме да паднат...иначе хич не е хубав агледката в устата му, но...

# 623
  • 2 етажа над тавана

Хайде след 4 почивни дни, лека и слънчева седмица на всички!

# 624
Честит да е празника ви, мили ми приятелки!

# 625

Да сте обичани, отрупвани с внимание, подаръци и искрени любовни думи!

# 626
Честит празник, мили момичета!
Бъдете много здрави, щастливи и обичани любими и майки!

Нашето тържество е от 9 сутринта  Hug Хубав ден!

# 627
  • 2 етажа над тавана
Честит празник, момичета! Желая ви любов и възхищение в очите и сърцата на любимите ви хора!

# 628
  • София
Честит празник, скъпи майчета!

# 629
  • София
Честит празник!!!! Kissing Heart
Много е готина Маги.

Ние сме много доволни от ските. Соня подходи доста бъзливо, но на 3 ден се отпусна и се спусна 2-3 пъти сама на рало. взехме и 2 пъти ски учител за 1 час. Много го слушаше баткото и сега всички мъже във въображаемите и игри се казват Киро. Mr. Green

По темата за зъбите - има едно гелче с полодов вкус, което се маже вечер в/у зъбите и препазва от образуване на кариеси. Още го нямаме, но утре съм на зъболекар и ще им го поръчам.

Общи условия

Активация на акаунт